Hızıyla Bilgisayarların Yeni Rakibi: Apple İPad Pro İnceleme

Günümüzde kullanımı neredeyse bilgisayarları geçen tabletlerin vazgeçilmez modeli iPad Pro ile bir tablet hiç bu kadar güçlü olmamıştı..
Hızıyla Bilgisayarların Yeni Rakibi: Apple İPad Pro İnceleme

Apple iPad Pro

Apple'in en çok tercih edilen ürünlerinden olan iPad Pro'nun yeni nesil modelini sizler için araştırarak içerik haline getirdik.

Özenle hazırladığımız içerikte yeni nesil iPad Pro'nun teknik özellikleri, fiyatı ve kullanıcı yorumlarına da değindik.

İşte performans bakımından bilgisayarlarla yarışan iPad Pro inceleme:

Teknik Özellikler
Ürün Ağırlığı641 gr
Arttırılabilir HafızaYok
Dahili Hafıza128 GB – 256 GB – 512 GB – 1 TB
Ekran PaneliIPS
Ekran Boyutu12,9 inç
Ürün İşlemcisiA12Z
İşletim SistemiiOS 14
Kamera Çözünürlüğü12 MP
Pil Kapasitesi9720 mAh
Kalem KullanımıVar
RAM6 GB
USB ŞekliUSB-C
Amazon
Fiyatını Gör
İpad
Pro Tablet
Aradığın
Fiyatı Gör

Kullanıcı Yorumu

👤 Uzun süredir Apple'ın önemli bir değişiklik yapmasını bekliyordum. İşte bu o ürün. 2006'dan bu yana Apple ürünlerini kullanıyorum. Son birkaç yıldır her sene ürün çıkarmasına rağmen aynı ürünün azıcık geliştirilmiş bir modeli şeklinde gidiyordu.

👤 Bu iPad ile klayve, mouse desteğinin de gelmesi, iPad Pro'yu neredeyse bir bilgisayara dönüştürmüş oldu ki beklediğim buydu.

Cihaz Özellikleri

1. Olağanüstü performansı ile dizüstü bilgisayarlar ile yarışan hatta onları geçen iPad Pro eski modellere göre kendini oldukça yeniledi. Pro kameraları, klavye uyumu, kalem kullanımı ve trackpad ile yepyeni modeli bir bilgisayar olarak kullanabileceğinize eminiz.

Apple iPad Pro 2020

2. Bünyesinde tablet piyasasının en olgun renk doğruluğunu kullanan model buna ek olarak minimum yansıyan ekranı, ProMotion özelliği, sRGB'den %25 daha fazla renk bulunan P3 yelpazesi ve 600 nit parlaklığı ile sınıfının zirvesinde yer alıyor.

Apple iPad Pro 2020

3. Üründe Liquid Retina ekran kullanan Apple tüm kenarlara uzanan ekran yapısıyla ve True Tone özelliği ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Boyutu normal tabletlere göre daha büyük olan iPad Pro sunduğu kişiselleştirme ayarları ve gelişmiş mobil ekranı ile maksimum kullanıcı onayına sahip.

Apple iPad Pro 2020

4. Ultra geniş açılı fotoğraflar, videolar çekebileceğiniz iPad Pro bunun için 10 MP Ultra geniş kamera ve 12 MP geniş kamera kullanıyor. Kullandığı mikrofon sistemi ile çektiğiniz videoları stüdyo kalitesine taşıyan tablet 4 hoparlörlü ses sitemi ile çok kameralı çekim özelliğine sahip.

Apple iPad Pro 2020

5. LiDAR olarak adlandırılan ışık algılama mesafesi teknolojisi ile ışıkların bir yerden bir yere ulaşmasını ve yansıma süresini ölçerek aradaki mesafeyi otomatik olarak dolduruyor. Günümüzde NASA tarafından Mars görevleri için kullanılan bu teknolojiyi Apple’in tabletinin içine sığdırması ise olağanüstü.

Apple iPad Pro 2020

6. Yine LiDAR tarayıcısı sayesinde derinlik ölçmek için kameraları kullanabilir, iPadOS’teki yazılım sisteminden yararlanabilir ve bu sayede AR için ultra performans sağlayabilirsiniz. AR uygulamalarını en gerçekçi hale getirebilir, nesne gizleme özelliğini daha aktif bir şekilde kullanabilirsiniz.

Apple iPad Pro 2020

7. Yukarıda bahsettiğimiz Pro kamera sistemleri sayesinde 4K videolar çekebilir, çektiğiniz görüntüleri düzenleyebilir ve tek karede çektiğiniz kocaman odaları işaretleme seçenekleri ile sıfırdan tasarlayabilirsiniz. TrueDepth kamerası ile yeni nesil bilgisayarlarda kullanılan yüz tanıma teknolojisini kullanan tablet sizlere uzun süreler boyunca kullanabileceğiniz bir Face ID imkanı veriyor.

Apple iPad Pro 2020

8. Bünyesinde bulundurduğu A12Z Bionic çipi ile bilgisayarları geçen hızı sayesinde yoğun grafiklerin bulunduğu uygulamaları, oyunları neredeyse hiç ısınma yapmadan, takılma ve yırtılma olmadan kullanabilirsiniz. 8 çekirdekli grafik işlemcisiyle maksimum görüntü performansına sahip ürün hayatınızda şahit olacağınız en gerçek görüntülere sahip.

Apple iPad Pro 2020

9. Multitasking özelliği sayesinde aynı anda birçok uygulamayı kullanabileceğiniz iPad Pro en zor iş zamanlarınızda bile yanınızda olmayı başarıyor. Tablete ek olarak satın alabileceğiniz Magic Keyboard ile ürününüzü daha verimli kullanabilir, şarj edebilir ve manyetik yapışma özelliği ile rahatlıkla dizi, film izleyebilirsiniz.

Apple iPad Pro 2020

10. Hafif, dayanıklı, hızlı ve modern tasarımı ile bütün gözleri üzerinize toplayacak ürünün ülkemizdeki satış fiyatı ise 9.499 TL’den başlıyor.

Apple iPad Pro 2020

Benzer Tavsiye Önerileri
iPad Air İncelemeHuawei MatePad Pro İnceleme
Amazon
Fiyatını Gör
Apple
Tablet
Aradığın
Fiyatı Gör

Apple iPad Pro Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Performans konusunda bilgisayarlarla yarışan iPad Pro hakkında merak edilen soruları cevapladık.

iPad 5 nesil ekran kaç hz?

Kullanıcılarından tam not almayı başaran 5. nesil iPad, 60 Hz ekran tazeleme hızına sahiptir.

Eski iPad nasıl güncellenir?

iPad'inizi kablo yardımıyla bilgisayara veya prize bağladıktan sonra, iPad ayarlar sekmesinde Genele, ordanda güncellemeleri denetle butonuna tıklayarak iPad'inizi güncelleyebilirsiniz.

iPad 5. nesil hangi yıl çıktı?

Birçok kullanıcının tavsiye ettiği iPad 5. Nesil, 24 Mart 2017 yılında satışa sunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.