Apple Androidi mi Taklit Ediyor? İşte Apple'ın Android'e Özendiği Özellikler...

iOS 13'ün tanıtımıyla beraber Apple, kullanıcılarının yıllardır istediği sayısız özellik getiriyor. Ancak, Apple'ın Android'de zaten olan birçok özelliğini ödünç aldığı gelen bilgiler arasında. İşte iOS 13'te Android'den ödünç alınan özellikler...
Apple Androidi mi Taklit Ediyor? İşte Apple'ın Android'e Özendiği Özellikler...

iOS 13'ün tanıtımıyla beraber Apple, kullanıcılarının yıllardır istediği sayısız özellik getiriyor. Apple'ın yaptığı, iOS 13 güncellemesi sonrasında yapılacak yenilikler kimseyi heyecanlandırmadı. Ancak, Apple'ın Android'de zaten olan birçok özelliğini ödünç aldığı gelen bilgiler arasında. İşte iOS 13'te Android'i taklit ettiği özellikler...

1. Dark Mode (Karanlık Modu)

Dark Mode özelliği Android'de çok uzun zamandır olan bir özellik değil, ancak onu tanıtan ilk mobil işletim sistemi oldu. Yazılım kullanıcı arabiriminin birçok öğesini, geceleri gözlerde daha kolay hale getirecek şekilde karanlık bir görünüme dönüştürmektedir. Apple kullanıcıları olarak biz bu özelliği aldığı için çok mutluyuz ve iOS 13 sonbaharda çıkınca denemek için can atıyoruz.

dark-mode.jpg

2. Klavye Kaydırma Modu

Android, 10 yıla kadar bu özelliğe sahip bir işletim sistemi. Apple şimdi bu özelliği kendine alıyor ve bu özellik QuickPath olarak adlandırılıyor. Apple bu özelliğe kendisine almakla çok geç kalmış olabilir fakat bu özelliği kendisine alması bizce çok iyi oldu.

kaydirma-ozelligi.jpg

3. Fotoğraf Uygulaması Düzeni

Fotoğraflar uygulamasını iOS 13'te açtığınız zaman Google Fotoğraflara benzediğini farkedeceksiniz. Çünkü Apple, Google'ın fikirlerini kendisine aldı ve kendi fotoğraf uygulamasına ekledi. Artık günün öne çıkmasını sağlayan belirli fotoğraflarla vurgulanan belirli tarihlerle daha iyi bir organizasyona sahipsiniz. 

fotograflar.jpg

4. Etrafa Bak Özelliği

Google Haritalar, yıllardır sokak görünümü sunmaktadır. Şimdi de Apple kendi harita uygulamasına bu özelliği ekliyor. Artık Apple'ın Look Around adlı harita uygulamasında bu özelliği göreceksiniz. 

google-harita.png

5. HomePod Dinleme

Homepod, Google Home'dan sonra bir efsane oldu. Apple bu açığı kapatmaya çalışıyor, kapatırken de bu özelliği çalıyor. Homepod özelliği birden fazla kişinin sesini hatırlamasını sağlıyor. Artık eşinizin veya çocuğunuzun sesini algılamama gibi bir sorun yok. 

homepod.jpg

6. CarPlay Dashboard

Apple'ın bu özelliği çaldığını Google geçen açıkladı. Geçen ay Google yan yana uygulamalarla daha güzel görünen bir tasarım sunan Android Auto'nun yenilenmiş özelliklerini tanıttı. Haziran ayında Apple'da, iOS 13'te CarPlay ile benzer özellikler tanıttı. 

carplay.jpg

7. Geliştirilmiş Siri Sesi

Siri, Google Asistan'ın gerisinde değil fakat Apple, iOS 13'te asistanının sesini biraz daha geliştirerek Google Asistan'ı yakalamaya çalışacak. Siri Google Asistan kadar iyi değil fakat sesi daha fazla çıkıyor.

siri.jpg

8. iCloud Drive Klasör Paylaşımı

Google Drive, yıllardır mükemmel bir servis ve kendi iCloud servisini geliştirmek için Apple, Klasör paylaşım özelliğini taklit etti. iOS 13 ile iCloud içindeki klasörleri istediğiniz zaman istediğiniz kişiyle paylaşabilirsiniz. Bu kimsenin hayatını değiştirmeyecek bir özellik fakat hoş bir değişiklik.

google-drive.jpg

Önerilen İçerik: Apple Inc. ve Apple Mac Hakkında 19 Gerçek Bilgi

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.