Apple Akıllı Otomobil İçin Düğmeye Bastı

Apple, artık otomotiv sektörüne yelken açmaya hazırlanıyor. Geliştirdiği proje ile şimdiden çok büyük ses getiren Apple, 2020'de projesini hayata geçirmiş olacak.
Apple Akıllı Otomobil İçin Düğmeye Bastı

ABD’nin teknoloji devi Apple, bugüne kadar ürettiği iPod, iPhone, iPad ve iWatch ile teknolojiyi farklı boyutlara taşımayı başardı. Şimdilerde ise bu teknolojisini otomotiv sektörü üzerinde uygulamak için kollarını sıvadı. Geliştirdiği “Titanprojesi ile iCar akıllı otomobilini üretecek olan Apple, özel bir kadro oluşturdu. Bu projesini hayata geçirmek için Apple, dünya otomotiv devleriyle temasa geçti.

kadro.jpg

Özel Bir Kadro Oluşturdu

Otomotiv sektörü son yıllarda elektrikli araçlar üzerine iyice yoğunlaştı. Bu gelişen otomotiv sektörüne Apple’da ayak uydurmak için proje geliştirdi. Geliştirdiği elektrikli iCar modeli aracı ile Apple, özel bir kadro kurdu. Bu kadroda Ford’un eski başmühendislerinden Steve Zadesky bulunuyor. Zadesky’nin yönetiminde olan 200 kişilik özel bir ekiple bu projeyi hayata geçirecek.

anlasma.Jpeg

2020’de Yollara Çıkacak

Özel bir ekiple Titan projesini hayata geçirmek için hummalı bir çalışma içinde olan Apple yöneticileri, dünyanın dev otomobil şirketleriyle temas halinde. Bunun için Apple CEO’su Tim Cook, olumlu olabilecek firmaların tesislerini geziyor. Özellikle BMW’nin i3 ve i8 elektrikli araç modellerini çıkarmasıyla Apple, BMW’nin kapısını sık sık çalıyor. Projenin 2020’de tam donanımlı şekilde piyasaya sürmeye hazır hale getirilmesi planlanıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.