Apartmanın Önünde 2 Bin Yıllık Sütun Var!

Antalya Kaleiçi'nde bir apartmanın öndeki iki sütünun Roma döneminden kalma ve 2 bin yıllık olduğu ortaya çıktı.
Apartmanın Önünde 2 Bin Yıllık Sütun Var!

Antalya'da bir apartman dairesinin önünde bulunan sütunların Roma döneminden kalma olduğu ve 2 bin yıllık olduğu ortaya çıktı. Hürriyet gazetesinin haberine göre, bu durum emekli sanat tarihi öğretmeni Ertekin Kaya'ya açılan hakaret ve ceza davası ile ortaya çıktı. 

Sütunları apartmanın önde tesadüfen gördüğünü söyleyen Kaya “Gidip eserleri inceledim. Ve hemen fotoğraflarını çektim. Araştırmam sonucu sütunların Kaleiçi’nden buraya taşındığını, üç katlı evin girişine de ‘Sütunlu Konak’ yazıldığını gördüm. Hatta belediyeden bu sütunların mimarı proje içinde yer almadığına dair resmi yazı aldım.” dedi. 

Sonrasında Antalya Müzesi ile irtibata geçtiğini söyleyen Ertekin Kaya “Müze müdürü ile bizzat görüştüm. Fotoğrafları gösterdim. ‘Senin işin yok mu? Sütunların sana ne zararı var’ denince şaşkınlığım ve öfkem daha da arttı. Ama mücadeleyi bırakmadım. Kaleiçi ve diğer bölgelerde amacı dışında kullanılan bütün tarihi değerlerin tek tek fotoğraflarını çekip Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderdim.” ifadelerini kullandı. 

Tespit çalışmalarını yaptığı sırada hakkında hakaret ve tazminat davası açıldığını öğrendiğini vurgulayan Kaya “O sütunları evinin önüne diken Mustafa Aydemir, hakkımda hem tazminat hem de ceza davası açtı. Yaklaşık 2 yıldır yargılanıyorum. 10 gün önce açıklanan kararla iki davadan da beraat ettim. Ama o sütunlar hala orada duruyor. Ben Avrupa’da bu mücadeleyi versem ödül alırdım. Ama Türkiye’de mahkeme koridorlarında sürünüyorum.” şeklinde konuştu. 

Ertekin Kaya, bir süre önce kendisine  Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden bir yazı geldiğini ve sütunların Antalya Müzesi Müdürlüğü'ne nakledilmesi talimatının verildiğinin bildirildiğini de sözlerine ekledi.  

 

Fotoğraf: Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum