The Queen's Gambit Dizisinin Yıldızı Anya Taylor-Joy'un Yer Aldığı En İyi Yapımlar

Son yıllarda yıldızı parlayan bir aktör olan Anya Taylor-Joy’un yer aldığı yapımları bu içeriğimizde sizin için derledik. İşte Anya Taylor-Joy filmleri ve dizileri.
The Queen's Gambit Dizisinin Yıldızı Anya Taylor-Joy'un Yer Aldığı En İyi Yapımlar

The Queen's Gambit dizisiyle tüm dünya tarafından tanınan Anya Taylor-Joy'un yer aldığı yapımları bu içeriğimizde derledik. İşte Anya Taylor-Joy'un en iyi dizi ve filmi.​​​​​


Anya Taylor-Joy'un En İyi 14 Dizi ve Filmi

Anya Taylor-Joy son birkaç yıldır ismini ara ara bize hatırlatmaktadır. Anya Taylor-Joy son projesi olan ve Netflix’te yayınlanan The Queen’s Gambit dizisiyle popüler olmayı başardı. Bu yazımızda sizin için Anya Taylor-Joy’un yer aldığı dizi ve filmleri sinema değerlendirme sitelerindeki puanına göre değerlendirdik. İşte Anya Taylor-Joy’un yer aldığı dizi ve filmler.


14. Yeni Mutantlar (2020) – IMDb: 5.3

Anya Taylor-Joy Film ve Dizileri

Rahne, Illyana, Sam ve Roberto psikiyatrik takip için hastanede gözlem altında tutulan dört genç mutanttır. Dr. Cecilia Reyes bu gençleri toplum için tehlikeli olarak görür ve onlara güçlerini nasıl kontrol edeceğini öğretmek için çalışır. Bu sırada mutantların arasına Danielle katılır ve tuhaf olayların başlamasına sebebiyet verir. Grup ilk zamanlarda kendi iyilikleri için bu merkezde olduklarını düşünmektedir. Fakat çok geçmeden buranın düşündükleri gibi bir yer olmadığını keşfederler.

Başrol Oyuncuları: Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton

Tür: Korku, Gerilim, Fantastik

Yönetmen: Josh Boone

Fragman

Yeni Mutantlar Benzeri Filmler

  • X-Men: Dark Phoenix (2019) – IMDb: 5.7
  • Wonder Woman 1984 (2020) – IMDb: 5.4
  • Love and Monsters (2020) – IMDb: 7.0

13. Barry (2016) – IMDb: 5.8

Anya Taylor-Joy Film ve Dizileri

Film 2009-2016 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin başkanı olan Barrack Hussein Obama’nın New York’taki öğrencilik yıllarını konu ediyor. Filmde Obama’nın 1981 yılında başladığı Columbia Üniversitesi’ndeki maceralarından başlayarak günümüze kadar neler yaşadığı anlatılmaktadır. Anya Taylor-Joy'un kaliteli oyunculuğunu seyrettiğimiz bu yapım Netflix’te izleyebileceğiniz güzel biyografilerden birisidir.

Başrol Oyuncuları: Devon Terrell, , Jason Mitchell

Tür: Biyografik

Yönetmen: Vikram Gandhi

Fragman

Barry Benzeri Filmler

  • Safkan (2017) – IMDb: 6.7
  • Southside with You (2016) – IMDb: 6.3
  • Imperial Dreams (2014) – IMDb: 6.7

12. Morgan (2016) – IMDb: 5.8

Anya Taylor-Joy Film ve Dizileri

Büyük bir şirketin gizemli laboratuvarında geliştirilen Morgan, yapay DNA’lara ve doğaüstü güçlere sahiptir. Çok hızlı bir gelişim süreci geçiren Morgan bilim insanlarını şaşırtır. Öyle ki Morgan konuşmayı bir ayda, kendi kendine yetinebilmeyi ise altı ayda öğrenmiştir. Morgan bir gün öfke nöbeti geçirir ve bilim insanlarından birine saldırır. Bunun üzerine şirket Morgan projesini tartışmaya başlar. Fakat her şey için çok geç olmuş olabilir.

Başrol Oyuncuları: Kate Mara, Anya Taylor-Joy, Toby Jones

Tür: Gerilim, Bilimkurgu, Korku

Yönetmen: Luke Scott

Fragman

Morgan Benzeri Filmler

  • Karanlık Sır (2017) – IMDb: 6.7
  • The Miniaturist (2017) – IMDb: 7.0
  • Tüm Sırların Sahibi Kız (2016) – IMDb: 6.6

11. Radyoaktif (2019) – IMDb: 6.2

Anya Taylor-Joy Film ve Dizileri

Marie Curie Nobel ödülü kazanmış bir kadındır. Marie, 1893 yılında kendisi gibi bir bilim insanı olan Rierre Curie’yle tanışır. Çift evlenir ve iki kız çocuğu büyütür. 1903’te birlikte radyumu keşfeden çift bilimin seyrini sonsuza kadar değiştirir ve Nobel ödülüne layık görülürler. Marie kocasını kaybeder fakat onun ölümünün ardından da araştırmalarına devam eder. Fakat ünlü bir bilim insanı olan Paul Langevin’le ilişkisi olduğu üçün büyük bir skandal oluşur. Marie ise bunlara aldırmayarak bilime olan bağlılığını sürdürür ve dünyayı değiştiren keşiflerle her şeyi gölgede bırakır.

Başrol Oyuncuları: Rosamund Pike, Sam Riley, Aneurin Barnard

Tür: Dram, Romantik, Biyografik

Yönetmen: Marjane Satrapi

Fragman

Radyoaktif Benzeri Filmler

  • Elektrik Savaşları (2017) – IMDb: 6.5
  • Tesla (2020) – IMDb: 5.0
  • Resmi Sırlar (2019) – IMDb: 7.3

10. Emma (2020) – IMDb: 6.7

Anya Taylor-Joy Film ve Dizileri

Emma Woodhouse zengin, zeki ve bekar bir kadındır. Hayatından memnun olan Emma, evliliğe ve aşka hiçbir zaman ihtiyaç duymamıştır. Emma’nın hayatında en sevdiği şey ise başkalarının ilişkilerine el atmaktır. Emma’nın yakın arkadaşı olan Bay Knightley onu bu konuda her zaman uyarmaktadır. Fakat Emma bu uyarıları görmezden gelir ve vesayeti altındaki Harriet Smith’e uygun bir eş bulmaya kalkar. Emma’nın Harriet Smith’e eş bulmak için özenle yaptığı plan ortaya çıkar ve hiç düşünmediği olaylara sebebiyet verir. Yapımla ilgili daha detaylı bilgi için "Emma Filminin İncelemesi" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Başrol Oyuncuları: Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Josh O'Connor

Tür: Romantik, Dram, Komedi

Yönetmen: Autumn de Wilde

Fragman

Emma Benzeri Filmler

  • Küçük Kadınlar (2019) – IMDb: 7.8
  • Aşk ve Gurur (2005) – IMDb: 7.8
  • Pride and Prejudice (1995) – IMDb: 8.8

9. Thoroughbreds (2017) – IMDb: 6.7

Anya Taylor-Joy Film ve Dizileri

Lily ve Amanda çocukluk arkadaşıdır. Yıllar sonra Connecticut’ta bir araya gelen kızlar birbirlerinin tam zıttı olmuşlardır. Lily, prestijli eğitimi ve havalı staj yeri sayesinde burnu havada birine dönüşmüştür. Amanda ise onu herkesten uzaklaştıracak bir mizah anlayışına sahiptir ve sarkastik bir tutumu vardır. İkilinin arkadaşlıkları geliştikçe tehlikeli fikirlerini özgür bırakan kızlar, hayatlarına devam edebilmek için karşılarına çıkan sorunu çözmeleri gerekmektedir. Bunun için ise bölgenin serserilerinden olan Tim’le anlaşırlar. Fakat bu yol düşündüklerinden daha tehlikeli ve zordur.

Başrol Oyuncuları: Olivia Cooke, Anya Taylor-Joy, Anton Yelchin

Tür: Gerilim, Dram, Komedi

Yönetmen: Cory Finley

Fragman

Thoroughbreds Benzeri Filmler

  • Ben, Earl ve Ölen Kız (2015) – IMDb: 7.7
  • Here Are the Young Men (2020) – IMDb: 7.8
  • The Witch (2015) – IMDb: 6.9

8. Glass (2019) – IMDb: 6.7

Anya Taylor-Joy Film ve Dizileri

Film Parçalanmış üçlemesinin devamıdır. David Dunn çok güçlüdür ve zarar görmeme yeteneğine sahiptir. David, Kevin Wendell Crumb’ın parçalanmış kişiliklerinin en tehlikelisi olan The Beast’in peşine düşer. Bu kovalamaca sırasında Mr. Glass yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamıştır. Glass’ın bildiği sırlar her iki adam için de çok önemlidir. Aynı klinikte tedavi gören üç adam “kendini süper kahraman olarak gören insanlar” konusunda uzmanlaşmış psikiyatrın gözetiminde bir psikiyatri merkezine yatırılır. Ancak Mr. Glass ve Crumb bir araya gelmiştir ve buradan firar etmişlerdir. David Dunn ise onları durdurabilecek tek kişidir ve o da diğerlerinin peşinden firar eder.

Başrol Oyuncuları: James McAvoy, Bruce Willis, Anya Taylor-Joy

Tür: Gerilim, Fantastik

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Fragman

Glass Benzeri Filmler

  • Ölümsüz (2000) – IMDb: 7.3
  • İşaretler (2002) – IMDb: 6.7
  • Ziyaret (2015) – IMDb: 6.2

7. Karanlık Sır (2017) – IMDb: 6.7

Anya Taylor-Joy Film ve Dizileri

Jake’in kendisinden küçük üç kardeşi vardır. Bunlar Billy, Jane ve Sam’dir. Bu dörtlünün saklamakta olduğu büyük bir sır vardır. 4 kardeş bir arada kalmaları için annelerinin ölümünü gizlemek zorunda kalmıştır. Sadece bu sırrı saklarlarsa bir arada kalabilen kardeşlerin daha büyük bir sorunu vardır. Bu sorun kardeşlerin yaşadığı malikanede şeytani bir varlık olmasıdır. Bu şeytani varlık kardeşlere rahat vermemektedir ve bu durumun bir an önce çözülmesi gerekmektedir.

Başrol Oyuncuları: Anya Taylor-Joy, George MacKay, Mia Goth

Tür: Gerilim, Korku

Yönetmen: Sergio G. Sánchez

Fragman

Karanlık Sır Benzeri Filmler

  • Morgan (2016) – IMDb: 5.8
  • Otopsi (2016) – IMDb: 6.8
  • Hayaletler Diyarında Bir Olay (2018) – IMDb: 6.4

6. The Witch (2015) – IMDb: 6.9

Anya Taylor-Joy Film ve Dizileri

Film 17. yüzyılın İngiltere’sinde geçmektedir. William ve Katherine çifti beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanda Hristiyan kurallarına bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Ailenin düzeni yeni doğan çocuğu olan Sam’in bir anda kaybolmasıyla bozulur. Büyük kızı olan Thomasin ise ilahi sesler duyduğunu iddia etmektedir. İkizler ise tuhaf kafiyeler mırıldamaya başlarlar. Tüm bu durumlar ailenin başına gelecek olan felaketin başlangıcı olur.

Başrol Oyuncuları: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie

Tür: Korku

Yönetmen: Robert Eggers

Fragman

The Witch Benzeri Filmler

  • Ayin (2018) – IMDb: 7.3
  • Deniz Feneri (2019) – IMDb: 7.5
  • Ritüel (2019) – IMDb: 7.1

5. The Miniaturist (2017) – IMDb: 7.0

Anya Taylor-Joy Film ve Dizileri

Dizi 1686 yılında geçmektedir. On sekiz yaşındaki Nella Oortman, saygın bir tüccar olan Johannes Brant’ın karısı olarak yeni bir hayata başlamak için Amsterdam’a gelir. Yeni evi her ne kadar görkemli olsa da Nella orada pek sıcak karşılanmaz. Johannes Nella’ya düğün hediyesi olarak evin küçük bir maketini verir. Nella’nın dünyası bu hediyeden sonra değişir ve bir minyatürcüye gider. Minyatürcü gizemli birisidir ve onun eserleri gerçek yaşamdan alınmaktadır. Sanatçı evin gizemlerini yavaş yavaş ortaya çıkartmaya başlayınca Nella bu durumdan korkmaya başlar. Çünkü baskıcı ve dindar bir toplumda herkesten farklı olmak bir tehdittir. Johannes gibi zengin bir adam bile böyle bir durumda güvende değildir.

Başrol Oyuncuları: Anya Taylor-Joy, Romola Garai, Hayley Squires

Tür: Dram, Gizem

Yönetmen: Guillem Morales

Fragman

The Miniaturist Benzeri Diziler

  • The Woman in White (2018) – IMDb: 6.8
  • Mrs Wilson (2018) – IMDb: 7.5
  • Howards End (2017-2018) – IMDb: 7.3

4. Parçalanmış (2016) – IMDb: 7.3

Anya Taylor-Joy Film ve Dizileri

Kevin çoklu kişilik bozukluğuna sahip bir genç adamdır. Kevin’ın 23 ayrı alter egosu vardır ve bunlardan en baskını olan suça meyilli olan karakterdir. Kevin bir gün market çıkışı üç kız kardeşi kaçırır ve evinin bodrumuna hapseder. Farklı alter egoları sayesinde kızlarla ilişkiler kuran adam yavaş yavaş dağılmaya başlar. Alter egolarının birbirine girmesiyle kafası karışmaya başlayan Kevin tehlikeli birine dönüşür. Kızlar kurtulmaya çalışırken Kevin ise tehlikeli alter egolarını tetiklememeye çalışır.

Başrol Oyuncuları: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Betty Buckley

Tür: Gerilim, Fantastik, Korku

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Fragman

Parçalanmış Benzeri Filmler

  • Glass (2019) – IMDb: 6.7
  • Ölümsüz (2000) – IMDb: 7.3
  • Get Out (2017) – IMDb: 7.7

3. Here Are the Young Men (2020) – IMDb: 7.8

Anya Taylor-Joy Film ve Dizileri

Film üç Dublinli arkadaş olan Matthew, Kearney ve Rez’e odaklanıyor. Matthew, karizmatik arkadaşı olan Kearney tarafından zararlı düşüncelerin ve nihilizmin olduğu bir ortama çekiliyor. Matthew çocukluğundan beri sevdiği ve kendi yolunu çizmiş bir kız olan Jen’i istemektedir. Matthew’in çabuk büyümüş arkadaşı Rez ise paranoyaya yenik düşmeye başlar. Filmde bu üç arkadaşın hayat hikayesi anlatılıyor.

Başrol Oyuncuları: Anya Taylor-Joy, Finn Cole, Dean-Charles Chapman

Tür: Dram

Yönetmen: Eoin Macken

Fragman

Here Are the Young Men Benzeri Filmler

  • Crossmaglen (2018) – IMDb: 7.8
  • Barry (2016) – IMDb: 5.8
  • Emma (2020) – IMDb: 6.7

2. The Queen's Gambit (2020) – IMDb: 8.6

Anya Taylor-Joy Film ve Dizileri

Dizi Walter Tevis’in 1983 tarihinde yayınlanan aynı adlı romandan uyarlanmıştır. Dizi Soğuk Savaş döneminde geçen bir hikayeyi konu almaktadır. Beth Harmon dünyanın en iyi satranç oyuncularından birisidir. Dizide Beth Harmon’un hikayesi anlatılmaktadır. Beth ailesini kaybettikten sonra bir kurum tarafından yetiştirilir. Beth kurumdaki bir çalışan sayesinde satrancı öğrenir. Beth satrançta olağanüstü bir yetenek gösterip tüm rakiplerini yenince dikkat çekmeye başlar. Yapımın incelemesi için "The Queen's Gambit Dizisi Hakkında Tüm Bilinenler" içeriğini kontrol edebilirsiniz.

Başrol Oyuncuları: Anya Taylor-Joy, Chloe Pirrie, Bill Camp

Tür: Dram

Yönetmen: Scott Frank, Allan Scott

Fragman

The Queen's Gambit Benzeri Diziler

  • The Crown (2016- ) – IMDb: 8.7
  • Bridgerton (2020- ) – IMDb: 7.3
  • The Mandalorian (2019- ) – IMDb: 8.8

1. Peaky Blinders (2013- ) – IMDb: 8.8

Anya Taylor-Joy Film ve Dizileri

İngiltere 1. Dünya Savaşı’ndan yeni çıkmıştır. Ülkenin her bir tarafını bu dönemde çeteler sarmıştır. Bunlardan birisi de soygunculuk ve at yarışından para kazanan Peaky Blinders’tır. İşlerinin her zaman temiz kalması için polislere rüşvet veren bu çete yanlış bir soygun yapınca başlarına bela alırlar. Bu bela ise soygundaki çalınan çok değerli bir eşyayı araştırmak için getirilen bir müfettiştir. Dizi hakkında bilinmesi gerekenlere "Peaky Blinders İzlemek İçin 7 Neden" adlı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Başrol Oyuncuları: Cillian Murphy, Helen McCrory, Paul Anderson

Tür: Dram, Tarihi, Polisiye

Yönetmen: Steven Knight

Fragman

Peaky Blinders Benzeri Diziler

  • Breaking Bad (2008–2013) – IMDb: 9.5
  • Stranger Things (2016- ) – IMDb: 8.7
  • Game of Thrones (2011–2019) – IMDb: 9.3

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.