Antwerp Gezilecek Yerler

500 bini aşan nüfusuyla Belçika'nın en büyük şehirlerinden biri olan Anvers tarihi ve turistik açıdan da önemli bir merkezdir. Yazımızda Anvers'in gezilecek görülecek mekanlarını bulabilirsiniz. İşte Anvers'te gezilip görülmesi gereken yerler...
Antwerp Gezilecek Yerler

Antwerp Hakkında Bilgi

  • Belçika'nın Fladers bölgesinde konumlanan Anvers, bölgenin nüfus bakımından en büyük şehri ve aynı adı taşıyan Anvers idari ilinin başkentidir. 
  • Anvers Limanı, Avrupa'nın en büyük üçüncü, Dünya'nın ise yirminci limanıdır.
  • Anvers, özgün adıyla Antwerpen ismini Scheldt Nehri yakınlarında yaşayan "Antigoon" adındaki bir devden alır. 
  • Şehir nüfusunun %58'i Katolik, %35'i Ateist, %3,6'sı Müslüman, %1,1 Protestan, %0,6 Ortadoks, %0,3 Budist, %0,2'lik kısım Musevilik dinine inandığı bilinmektedir.
  • Avrupa Birliği ülkesi olan Belçika'nın güzel şehri Anvers'in para birimi Euro'dur.
  • Antigoon adındaki dev, nehirden geçen denizcilerden geçiş ücreti alır ve ona karşı gelenlerin ellerini kesip nehre fırlatır. Bundan dolayı şehir "Antwerpen" adını alır Antwerpen Flemenkçede "el fırlatmak" anlamına gelir.
  • Anvers MÖ 1. yüzyıldan itibaren yerleşim alanı olarak kullanılmaya başlanmıştır. 

Antwerp Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Belçika'da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Antwerp'de gezilecek yerler listesi
  • Antwerp'deki müzeler
  • Antwerp'deki yer alan tarihi mekanlar
  • Antwerp turistik noktalar
  • Antwerp otel önerileri
  • Antwerp'de nerede ne yenir?
  • Antwerp'de ulaşım nasıl sağlanır?
  • Antwerp'e ne zaman gidilir?
  • Antwerp festivalleri nelerdir?

Meryem Ana Katedrali

Yapımına 1352 yılında başlanılan katedral Gotik mimari usulüyle 1521’de tamamlanarak Roma Katolik Kilisesi olarak hizmete açılmıştır. En yüksek noktası 123 metreye ulaşmaktadır. Günümüze gelene kadar birçok kez restore edilen katedral asırlara meydan okuyan orijinalliğini korumaktadır. Katedralin içerisinde Belçikalı dünyaca ünlü sanatçıların eserleri de bulunmaktadır.

meryem-ana-katedrali-001.jpg


Plantin-Moretus Müzesi

Şehirde matbaacılık adına kurulmuş bir müzedir. Ortaçağ’a ait basımların ve matbaa aletlerinin sergilendiği müze 16. asırda kurulmuştur. Sergilenen kitap ve haritaların tümü Ortaçağ’a özgüdür. Müze binası da mükemmel bir şekilde oluşturulmuş ve her detay en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Aynı zamanda tarihi bir kütüphane özelliği taşıyan Plantin-Moretus Müzesi’ne giriş ücreti sadece 8 Euro (Yaklaşık 26 TL). Belçika'nın güzel şehirlerinde Gent'e gittiğinizde gezilip görülmesi gereken yerleri "Gent Gezilecek Noktalar" adlı içeriğimize göz atarak öğrenebilirsiniz.

plantin-moretus-muzesi.jpg


Anvers Merkez Tren İstasyonu

Anvers’in merkez tren istasyonudur. Ülkenin milli demiryolları şirketleri tarafından inşa edilmiştir. 1895 yılında yapımına başlanan mükemmel istasyonun tamamlanması yaklaşık 10 yıl sürmüştür. Ülkede demiryolu mimarisinin en önemli mekanı olarak kabul edilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda birçok yayın organı tarafından yapılan araştırmalar bu değerlendirmenin Dünya çapında da değerlendirilebileceğini ortaya koydu.

anvers-merkez-tren-istasyonu-002.jpg


Anvers Belediye Binası

16. yüzyılın ilk yarısından sonra inşa edilen belediye binasının yapımı yaklaşık 4 yıl devam etmiştir. 1565 yılında inşası tamamlanan Rönesans döneminin harika yapısında ‘Flaman ve İtalyan etkileri’ bariz şekilde görülebilmektedir. 19. yüzyılın sonlarında restore edilen belediye binası UNESCO’nun Dünya Mirasları Listesi’ne alınmıştır. Brugge'e gittiğinizde gezilip görülmesi gereken yerleri 'Brugge Gezi Rehberi' içeriğimizi inceleyerek öğrenebilirsiniz.

anvers-belediye-binasi.jpg


Middelheim Açık Hava Heykel Müzesi

Anvers Middelheim Nachtegalen Parkı’nın bulunduğu yerde 30 dönümlük alanı kapsayan heykellerle dolu bir müzedir. Aynı zamanda burada geçici olarak da yüzlerce heykel sergilenmektedir. Yalnız Açıkhava Müzesi’nin mevcut eser sayısı 200’dür. Müzenin bulunduğu alan mükemmel bir atmosfere sahiptir. Zengin bitki örtüsüne sahip bu mekanı ziyaret eden turistler hem doğanın hem de insanoğlunun sanatına hayran kalmaktadır. Brüksel'e gittiğinizde gezilip görülmesi gereken yerleri " Brüksel Turistik Gezi Rehberi" içeriğimize göz atarak öğrenebilirsiniz.

middelheim-acikhava-muzesi-.jpg


Antwerp'te Nerede Kalınır? 5 Otel Tavsiyesi

Belçika'yı gezmek için yola çıktınız ve dokusu Belçika'nın diğer tüm kentlerinden farklı olan Antwerp, tarih dolu, yaratıcı ve canlı atmosferi ile tüm ziyaretçilerini büyülemektedir. Her karışı tarih ve sanatla yoğrulan kent, ziyaretçilerinin keyifli zaman geçirebileceği bir çok sayıda aktiviteye ev sahipliği yapmaktadır. Bizde sizlerle ilgili Antwerp'de kalabileceğiniz yerleri derledik. İşte Anvers'in en iyi otelleri...


Maison Nationale Flats & Suits

Antwerp'e şöylece uğrayıp Belçika turunuza devam etmeyi planlıyorsanız, Maison Nationale Flats & Suits ideal konaklama alternatifleri sunmaktadır. Günün her saati hareketli olan meydanları, müzeleri ve çok sayıda restoranıyla hayalini kurmuş olduğunuz tatili sizlere yaşatmaktadır. Yenilenmiş tarihi evlerde konaklama fırsatıyla, kentin gözde turistik merkezlerine yakınlığı yüzünden, kalmak için tercih edebileceğiniz yerlerdendir.

maison-nationale-flats--suits.jpg

Adres: Nationalestraat 49, 2000 Antwerpen, Belçika

Telefon: +32 497 83 11 83


Hyllit Hotel

Antwerp'in en meşhur alışveriş caddesi De Keyserlei üstünde bulunmaktadır. Modern ve lüks tesisler içinde yer almaktadır. Avlu manzaralı kahvaltı salonu ile konuklarının güne muhteşem başlamasını sağlamaktadır. Çatı katı restoranında şehir manzarası eşliğinde İtalyan ve Fransız mutfağının seçme lezzetlerini sunuyor. Saunası, kapalı yüzme havuzu ve fitness alanının bulunduğu sağlıklı yaşam ve eğlence merkezi ile konuklarına eğlenceli zaman sunuyor.

hyllit-hotel.jpg

Adres: De Keyserlei 28-30, 2018 Antwerpen, Belçika

Telefon: +32 3 202 68 00


Leopold Hotel Antwerp

Butik dekorasyonu ile ön plana çıkan Leopold Hotel Antwerp, elmas ticaret merkezinde yer almaktadır. Ses yalıtımlı odalarında konuklarını ağırlayan otel, genellikle şehri tek başına keşfetmeye gelen gezginlerin tercih ettiği tesisler arasında bulunmaktadır. 

leopold-hotel-antwerp.jpg

Adres: Quinten Matsijslei 25, 2018 Antwerpen, Belçika

Telefon: +32 3 231 15 15


Theater Hotel

Theater Hotel, Antwerp'in eski tiyatrolarının bulunduğu yerdedir. Klasik dekorasyonu ve ferah odalara sahip otel, Nostaljik görünüme de sahiptir. Huzurlu ortamı ile çiftlerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Dilerseniz Anvers gezilerinizde tercih edebilirsiniz. Hem tarihi yerlere yakın hem de oldukça konforludur. 

theater-hotel.jpg

Adres: Arenbergstraat 30, 2000 Antwerpen, Belçika

Telefon: +32 3 203 54 10


Astoria Hotel

Elmas merkezinde bulunan Astoria Hotel, Antwerp Merkez Tren Garı'na yürüyerek 6 dakika içinde ulaşma şansı tanımaktadır. Çevresinde çok sayıda restoran ve bar alternatifi bulunmaktadır. Her sabah kahvaltı servisi ile sizleri memnun edecektir. Ağırlıklı olarak kapalı tonların kullanıldığı odalardan sadece bazıları terasa sahiptir. 

astoria-hotel.jpg

Adres: Korte Herentalsestraat 5, 2018 Antwerpen, Belçika

Telefon: +32 3 227 31 30


Antwerp Nerede Ne Yenir - Restoran Tavsiyeleri

Son yıllarda oldukça turist akınına uğrayan Antwerp, ülkemizden de büyük rağbet görmektedir. Kaliteli hizmet veren restoran ve kafelere sahiptir. Peki ya Antwerp'de nerede ne yenir? İşte Antwerp'ın en iyi restoran ve kafeleri;


Het Gerecht

Bizim Leydi Katedrali noktasına 1,2 km mesafede bulunan Het Gerecht,  Antwerp'te gidebileceğiniz en iyi restoranlardan biridir. Yemekleri oldukça güzel ve servisleri çok iyi. Resmi bir restoran gibi görünen mekanda şarap türlerini de deneyebilirsiniz. Restoranın iç tasarımı o kadar da iç açıcı değil. Ancak yemekleri tadarsanız bunu hiç sorun etmeyeceksinizdir.

het-gerecht.jpg

Adres: Amerikalei 20, 2000 Antwerpen, Belçika

Telefon: +32 3 248 79 28


The Jane

Vetejaryen seçenekleri sunan The Jane, İsterseniz öğle yemeği, ister akşam yemeği ister gece eğlencesi niyetiyle gidebileceğiniz Antwerp'teki en iyi restoranlardan biridir. Önceden rezervasyon almanız sizin yararınıza olacaktır. Çünkü boş yer bulmak neredeyse imkansızdır. Ailenizle cıvıl cıvıl zamanlar geçirmek için gidebileceğiniz restoranların başında gelir.

the-jane.jpg

Adres: Paradeplein 1, Antwerp 2018 Belçika

Telefon: +32 3 808 44 65


Cypro

Bizim Leydi Katedraline 1,2 km uzaklıkta olan bu restorandaki yemekler çok lezzetlidir. Fiyatlar uygun ve servis mükemmeldir. Restoranın ambiyansı da bir o kadar tatmin edici. Yemeklerin fırında pişirilmesi ayrı bir lezzet katmaktadır. Akşam yemeği için tercih Türk yemekleri denemek isterseniz tercih edebileceğiniz restoranlardan biridir.

cypro.jpg

Adres: Volkstraat 60, Antwerp 2000 Belçika

Telefon: +32 3 216 49 00


Meet Meat Uccle

Yediğiniz tüm etleri unutun! Burdan yediğiniz etleri çok beğeneceksiniz. Mükemmel pişmiş ve çok lezzetlidir. Servisi de oldukça başarılı... Fiyatları biraz pahalı da olsa lezzete değecek seviyede. Antwerp'e gittiğinizde mutlaka gitmeniz gereken restoranlardan biridir.meet-001.jpg

Adres: Chaussee d'Alsemberg 541, Brüksel 1180 Belçika

Telefon: +32 2 219 16 52


Antwerp'e Nasıl Gidilir?

Türkiye'den direkt uçuş bulunmamaktadır. Uluslararası havayolu şirketinin aktarmalı uçuşları ile şehre ulaşmak mümkündür. Ayrıca, Türk şirketlerinin direkt uçuşlarıyla Brüksel'e gidebilirsiniz. Brüksel'den demiryolu veya karayolu ile Anvers'e ulaşabilirsiniz.

antwerp.jpg


Antwerp Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır

Anvers'te pek çok otobüs hattı bulunmaktadır. Otobüs hatları genellikle tramvay ile bağlantılıdır. Biletinizi gazete bayilerinden, süpermarketlerden, duraklarda bulunan otomatlardan ve turist bilgilendirme merkezinden temin edebilirsiniz. Otobüs ve tramvay hattında tek tip bilet sistemi bulunmaktadır.sehir-ici-ulasim.jpg

Anvers'te otobüs bileti ücretleri;

  • Tek kullanımlık bilet; 3€
  • 1 günlük bilet; 5€
  • 3 günlük bilet; 10€
  • 5 günlük bilet; 15€
  • 10 kullanımlık bilet; 14€

Anvers'e Ne Zaman Gidilir?

Anvers'te ılıman okyanusal iklim hakimdir. Sıcak ve ılıman bir havanın etkili olduğu kentte oldukça fazla yağış görülmektedir. Kurak aylarda dahi yağış miktarı yüksektir. Yılın en sıcak ayı, Temmuz ayında ortalama sıcaklık 17-20 derecedir. En soğuk ay olan ocakta ise 0-2 derecedir Anvers'e gitmek için en uygun zaman ilkbahar veya yaz sezonudur.

anvers-ne-zaman-gidilir.jpg


Anvers Festivalleri

Anvers'te bir çok festival düzenlenmektedir. Dans festivalleri, müzik festivalleri gibi bir çok etkinliği bu şehirde bulabilirsiniz. Anvers'e gittiğiniz zaman denk gelirseniz mutlaka gitmeniz gereken festivalleri sizler için derledik. Umarız denk gelir ve bu eğlenceleri kaçırmazsınız. İşte Anvers'in festivalleri;

anvers-festivalleri.jpg

Haziran - Ağustos; Zomer van Antwerpen (Anvers Yaz Festivali)

Eylül; Laundry Day (Dans Festivali)

Temmuz; Tomorrowland (Müzik Festivali)

Ağustos; Jazz Middelheim Festival

Önerilen İçerik; Belçika Gezilecek Yerler

Neoldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.