Antoine Griezmann Kimdir

Antoine Griezmann, 21 Mart 1991’de Fransa’nın Macon kentinde doğan Fransız Milli Takım futbolcusudur. Milli Takım ve oynadığı diğer kulüplerde orta saha (sol açık) pozisyonunda görev almaktadır.
Antoine Griezmann Kimdir

Antoine Griezmann’ın Kulüp Kariyeri

Antoine Griezmann, futbola ilk olarak doğduğu kentin takımın olan UF Macon ile başladı. 1999 yılında başladığı kariyerinde 6 yıl boyunca küçükler takımında forma giydi. 2005 yılında ise La Liga’nın köklü kulüplerinden Real Sociedad’ın alt yapısına katıldı.

Antoine Griezmann kulübün alt yapısında 4 yıl gibi bir süre forma giydikten sonra 2010 yılında takımı ile ilk kez profesyonel sözleşme imzaladı.

5 sezon boyunca formasını giydiği takımı ile özellikle son zamanlar dikkatleri üzerine çeken Antoine Griezmann, oynadı süre boyunca takımı ile toplamda 179 maça çıktı ve bu maçlarda 46 kez gol atmayı başardı.

2014 yılında ise Real Sociedad’da gösterdiği performans ile hücum yönünden elindeki oyuncuları kaybeden Atletico Madrid’e transfer oldu. 30 Milyon Euro bonservis bedeli transfer edilen Antoine Griezmann, yeni takımı ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Takıma katıldığı ilk sezonda İspanya Süper Kupası’nı kazandı. İlk sezonunda 37 maça çıkan Antoine Griezmann, bu maçlarda toplamda 23 gol ve 3 asistlik performans ile oynadı.

Kariyerine Atletico Madrid forması altında devam etmektedir.

 

Antoine Griezmann’ın Milli Takım Kariyeri

Antoine Griezmann Fransa Milli Takımı kariyerine ilk kez 2010 yılında Fransa U-19 takımı ile başladı.Daha sonra Fransa U-20 de forma giydi ve son olarak Fransa U-21 de kadroda yer aldı. Genç takımlarda 25 maça çıktı ve 7 gol attı. Fransa Milli Takımı ile ise ilk kez 2014 yılında forma şansı yakaladı ve 2015’e kadar 9 kez maça çıktı.

Antoine Griezmann’ın Başarıları

Real Sociedad

  • Segunda División: 2009–10

Fransa

  • Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası: 2010
  • 2011 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası: Dördücülük

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.