Anthony Martial Kimdir

Anthony Martial, 5 Aralık 1995’de Fransa’nın Massy kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Fransa Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Anthony Martial Kimdir

Anthony Martial Biyografisi

Anthony Martial’in Kulüp Kariyeri

Anthony Martial, futbol kariyerine ilk olarak 2001 yılında Co Les Ulis takımında başladı ve burada uzun süre futbol oynayıp gelişimini sağladı. 2009 senesinde Fransa’nın güçlü ekibi Lyon, futbolcunun kendisiyle ilgilenmeye başladı ve Anthony Martial, 3 sezon boyunca Lyon’un genç takımlarında mücadele etti.

2012 yılına gelindiğinde as takıma yükseltilen genç futbolcu, as takımda ilk sezonunda sadece 3 maçta mücadele şansı elde edebildi. 2013-2014 sezonun başında çok genç olmasına rağmen birçok takımdan yeteneği keşfedilerek transfer teklileri yapıldı. Gelen tekliflerin arasında Fransa Ligi’nin bir başka takımı olan Monaco’nun teklifini kabul etti ve 5 Milyon Euro’ya transfer oldu.

anthony martial monaco

İlk sezonunda Monaco ile sadece 13 maçta sahne alan Anthony Martial, sonraki sezonda takımının değişilmez isimlerinden birisi oldu ve 48 maça çıkıp 12 kez fileleri havalandırdı. 2014-2015 sezonunda gösterdiği bu etkili performans ile yıldızını bir anda parlattı ve Avrupa kulüplerinin ilgisini üzerine çekti.

İngiliz ekiplerinden kırmızı şeytanlar olarak anılan Manchester United kulübü Anthony Martial’in kendisi için 50 Milyon Euro gibi yüksek bir ücret önerdi. Bu teklifin sonrasında genç futbolcu kendisini Manchester United’a bağlayan sözleşmeye imza attı.

Anthony Martial’in Milli Takım Kariyeri

Anthony Martial, milli formayı kariyerinde ilk kez 2010 yılında Fransa U-16 takımında giydi. Burada 17 maça çıkıp 9 gol atan genç futbolcu, bir sene sonra Fransa U-17 takımına davet edildi. Sonrasında gelen yıllarda milli takım basamaklarını birer birer çıktı ve Fransa U-19 takımı ile Fransa U-21 takımlarında forma giydi. 2015 yılında Avrupa U-21 Şampiyonası’nda takımı ile beraber sahada mücadele şansı buldu. Şampiyonada toplamda 9 maça çıkıp 2 kez fileleri havalandırdı. 2015 yılında ise Fransa Milli Takımı’na ilk kez davet edildi ancak henüz forma şansı elde edemedi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.