Anthony Lopes Kimdir

Anthony Lopes, 1 Ocak 1990’da Fransa’nın Givors kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Portekiz Milli Takımı’nda kalecilik pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Anthony Lopes Kimdir

Anthony Lopes Biyografisi

Anthony Lopes’in Kulüp Kariyeri

Anthony Lopes, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu ülkenin köklü takımlarından biri olan Olimpik Lyon takımının alt yapısında başladı. 4 sene boyunca alt yapısında mücadele verdiği takımda performansı beğenildi ve 2011 yılında B takıma yükseltildi. B takımda 2 sezon forma giydi ve bu süreçte 28 kez sahne aldı. 2012 yılında ise Lyon’un as takımına çağrıldı. Bu sayede profesyonel kariyerine başlangıç yapmış oldu.

anthony lopes olimpik lyon

İlk sezonunda takımda sadece 7 maçta kalede görev aldı. Bu dönemde takımın ikinci kalecisi rolünde olan Anthony Lopes, 2013-2014 sezonunda ise 49 maçta yer alarak birinci kalecilik pozisyonuna yükseltildi. Bir sonraki sezonda aynı performansını devam ettirdi ve takımının değişilmez oyuncuları arasında yer aldı. Anthony Lopes, 2015-2016 sezonunda da kariyeride Olimpik Lyon’da devam etmektedir.

Anthony Lopes’in Milli Takım Kariyeri

Anthony Lopes, milli formayı ilk olarak Portekiz U-17 takımında giydi ve burada 2 maçta yer aldı. 2009 yılında Portekiz U-19’a davet edildi. Bir sene formasını giydiği takımda 9 maçta kalede görev aldı. 2011 yılında U 21 takımına yükseltildi ve 2013 Avrupa U 21 Şampiyonası’nda oynadı. 2015 yılında ise Portekiz Milli Takımı’na davet edilip sadece 1 maçta görev aldı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.