Angry Birds Filmi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Bu içeriğimizde hepimizin severek oynadığı oyunun sinema filmi olan Angry Birds Movie’yi sizler için inceliyoruz.
Angry Birds Filmi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Angry Birds Filmi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Animasyon aile ve komedi türündeki Angry Birds filmi, uzun zamandır oyununu oynayıp sevenler için sabırsızlıkla bekleniyordu. Rovio Entertainment tarafından yaratılan bu oyun çoğumuzun hayatını bir dönem ele geçirmişti. Oyunun oynanış zevkinin yanı sıra hikayesi de insanların dikkatini çekmeyi başarmıştı. Netflix’in yayın haklarını satın almasıyla tekrar gündeme gelen Angry Birds filmi 1 Mayıs’ta Netflix izleyicileriyle buluştu. Bu inceleme film içeriğimizde Angry Birds filmi hakkında izleyici yorumları ve merak ettiklerinizi sizler için bir araya getireceğiz. 


angry-birds-filmi.jpg

1. Hayatımıza ilk olarak 2009 yılında bir telefon uygulaması olarak giren kızgın kuşlar aradan geçen yıllarda popülerliğini hiç kaybetmedi. Angry Birds, uzun zamandır defterlerimizi, telefon ekranlarımızı, oyuncakçıları, kitapları derken hayatımızın bir gerçeği haline geldi. Oynaması ne kadar zevkli olsa da bunun yanı sıra hikayesiyle de dikkat çeken Angry Birds, son olarak beyazperdeye de el attı.


angry-birds-filmi-hakkinda.jpg

2. 13 Mayıs 2016 tarihinde gösterime giren Angry Birds filmi, Rovio Entertainment şirketinin aynı isimli video oyunu serisinden hareketle, Columbia Pictures ile Rovio Animation tarafından üretilmiş, Sony Pictures tarafından tüm dünyaya dağıtılmıştır. 


rovio-entertainment.jpg

3. Seslendirme kadrosunda Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride, Maya Rudolph, Kate McKinnon, Sean Penn, Tony Hale, Keegan-Michael Key, Bill Hader ve Peter Dinklage gibi isimleri bir araya getiren Angry Birds filminin yönetmen koltuğunda ise Clay Kaytis ve Fergal Reilly oturuyor.


jason-sudeikis.jpg

4. Hem oyunun müdavimlerini hem de çocukları eğlendiren bir animasyon olan Angry Birds filminin olay örgüsünün gayet keyifli ve akıcı olduğunu söyleyebiliriz. Film, mizahi ögelerini yazınının sağlamlığından ziyade bitmek bilmeyen hareketten ve sürekli patlayan, çatlayan şeylerden, danslardan, müzikten alıyor.


angry-birds-filmi-hakkinda-bilgi-.jpg

5. Simpsonlar başta olmak üzere pek çok animasyon projesinde kalem oynatmış olan Jon Vitti’nin senaryosunu yazdığı Angry Birds filmi, tropik bir adada mutlu mesut, huzur ve barış içinde yaşayan kuşların hayatına odaklanıyor. Fakat bir sorun var ki; bu kuşlar uçamıyor. Oyunun da filmin de başkahramanı olan kalın ve çatık kaşlı kahramanımız Red, oldukça asabi bir kuş ve öfkesini kontrol etmekte zorluk çekiyor. Bu yüzden başını sürekli belaya sokan Red, mahkeme kararıyla öfke kontrol merkezine gönderiliyor. 


jon-vitti.jpg

6. Sinema tarihinin önemli filmlerine göndermeler de yapan, ustalara selam çakan Angry Birds filmi, gerek olayların akıcılığıyla gerek beklenmedik senaryosuyla kesinlikle izlenmeye değer animasyon filmlerinden biri olmayı başarmış diyebiliriz. 1 Mayıs’ta Netflix’te izleyiciyle buluşan bu şirin filmi izlemenizi tavsiye ediyoruz.


Angry Birds Filmi İzleyici Yorumları

1. şunun haberini ilk gördüğümden beri sürekli düşünüyorum angry birds'ün neyini film yapacaklar diye. kuş var. sapan var. domuzlar var. sinopsis ne olabilir tam olarak? hani bir bilmeceye takılınca cevabına bakası gelmez ya insanın "ben bulacağım" diye, aynı kafayla trailer'ını izleyemedim lan filmin. biraz daha düşüneyim bakalım ne kurgusu olabilir tam olarak.


2. bir pixar, ya da en kötü disney yapımı olmayınca ayaklarımız geri geri girdiğimiz, ama gayet keyifle izlediğimiz film oldu kendisi. kültür bakanlığı 7 yaş sınırı koymuş, 5 yaşındaki oğlumla girişte öğrendik. neyse sorun çıkarmadılar, yanında biz olunca girdik. anladığım kadarı ile cinsel göndermeler sebebi ile konmuş bir sınır ama bence gereksiz bir detay olmuş. çünkü rahatsız edici düzeyde değildi. angry birds'ü hayatınızda bir kere de olsa oynadıysanız daha büyük keyif alacaksınız filmden. demedi demeyin. kurgusunun ne olduğunu da az çok anlarsınız zaten oyunu daha önce oynadıysanız.


3. oyunla filmin hikayesini birbirine çok güzel bağlamış animasyon. hani oyununun hikayesini yazmışlar bir yerde. film yer yer çok komikti, genel olarak da eğlenceliydi. 7 yaş sınırına takılmamak lazım. elbette iyi bir dinozor kdar aile filmi olmasa da 7 yaş altında bir çocuğu etkileyecek sahne pek görmedim ben.


4. clay kaytis sinemasıyla, henüz, tanışmamış olanlara önce garip gelecek bu film, biliyorum. zamanla seveceksiniz. ancak kuşları ne kadar seviyorsak o kadar; ne bir eksik, ne bir fazla. "fırlatılan kuşun düşü" serisinin diğer iki filmini izlemeden bu filmi izleyenler, sırayı bozduğunu düşünmesinler. çünkü karakterler ve olaylar birbirine bağlı değil. üç filmin ortak noktası; biziz, yani sapanla fırlatılanlar. hazırsanız, başlayalım clay kaytis'in gözünden tekrar yaşamaya; her sahne, her kare, öyle ince düşünülmüş ki; renkler, binalar, sokaklar, mobilyalar, dekorlar, müzikler ve nihayet tüm bunları dolduran kuşlar. kuşlar olabildiğince çirkin, biçimsiz vücutlu, yaşlı, şişman, mimiksiz, sessiz, boyun eğmiş ve bembeyaz suratları ile birer yaşayan ölü gibiler. tüm bu incelikli detaylar içinde, durmadan tekrar eden sahneler bize aynı çemberin içinde dönüp durduğumuzu hatırlatıyor adeta; okuyor musunuz hala ya? :)))))) ya ben yukarıdaki satırları dolls'tan arakladım. filmin yönetmenine de imdb den baktım. oğlumu götürdüm cumartesi akşamı. ilk kez bir animasyondan bu kadar sıkıldım. gerçekten boş, bomboş... oyunun başındaki hikayeyi seyrettirin çocuklarınıza daha iyi. filmde güzel şeyler yok mu? olmaz mı! başında bir yerde paranoid çalıyor. bir de filmin sonundaki şarkı iyiydi. şarkıda (meşhur bir 80'ler hiti ama hatırlamıyorum) dans ettim diye oğlan biraz utandı.


5. çocukların kafasının yıkanacağını net bir şekilde gösteren filmdir. bu nasıl mı olacaktır, fragmanda da gördüğünüz üzere filmin konusu, huzur içerisinde yaşan kuşlar topluluğunun domuzlar tarafından ziyaret edilmesi ve kuşlardan bir tanesinin bu konuda huzursuz olması ve tüm kuş alemine bu işin yanlış olduğunu anlatmaya çalışması, hikayenin gelişmesinde bu tek huzursuz kuşun haklı çıkması, domuzların tüm kuş yumurtalarını çalıp kendi adalarına kaçması ve kasabadaki en bilgin adamın ona sen bize söylemeye çalıştın ama biz seni dinlemedik demesiyle kuşların gerçek potansiyellerini ortaya çıkararak savaş ilan etmeleriyle başlayan serüvendir.


6. 7 yasindaki oglumla beraber izledigim film. bize giriste hic kimlik vs sormadilar ya gebzede oldugumuzdan yada benim sipa biraz uzun oldugundan. neyse film cok guzeldi ozellikle kizgin kus hastasi cocugunuz varsa bayilacaktir. ben bir ara sikilsamda genelinde eglendim.


7. hayatımda izlediğim en kötü animasyon filmlerinden birisi oldu. zaten fragmanını izlediğimde beklentilerim düşmüştü fakat bu kadar kötü ve sıkıcı bir film olmasını beklemiyordum.


8. meeh orta karar bi animasyon olmus. kesinlikle kotu degil, ama sahane de degil.. hikaye konu vs biraz zayif kalmis. ama eglenceli guzel detaylar var.. red karakteri adamim.. topunuzun amk ben seklinde takiliyor kendi halinde..izlerken bole asik kuslari gorup icinizden "kuslar gibiii ikimiz biiiir yuva kuraaaliiim" diye mirildaninca gulesi gelior insanin ehehehe die.. cocuklar sever.. buyukler evde izlesin..


9. sona doğru olan büyük savaş sahnesinin gerçekten çok güzel olduğu film. hele ki x-men'deki gibi bir quicksilver sahnesinin olması hakkaten şaşırtmış ve heyecanlandırmıştır. imdb'de 7/10 verdiğim ayrıca.


10. özellikle imdb'deki 6,3'lük puanı ile feci şekilde hakkının yendiğini düşündüğüm filmdir. çoğu animasyon filminden kat be kat eğlenerek izledim. gerçek anlamda kahkaha attırdığı çokça sahne vardı. angry birds'ün filmi ne ya oyunu yetmedi bir de film çekip parayı oradan mı götürecekler önyargısı ile yaklaşılmış belli ki. halbuki başlı başına güzel bir film ortaya konulmuş. animasyon dediğinde illa pixar ya da disney filmlerini yerli yersiz öven tayfanın kurbanı olmuş.

Önerilen İçerik: Gelmiş Geçmiş En İyi 53 Animasyon Filmi

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.