Angola'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Angola Afrika'nın güneybatısında yer alan tarihi ve turistik yerleri ile ünlü bir ülkedir. Bölgede birçok kilise, kale, ulusal park ve mükemmel dağlar bulunmaktadır. İşte, Angola'nın gezip görmeniz gereken yerleri...
Angola'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Afrika'nın güneybatısında bulunan Angola, tam 1.246.700 kilometrekarelik yüzölçümü alanına sahiptir. Yaklaşık 20 milyon nüfusu barındıran ülkenin başkenti ve en büyük şehri Luanda'dır. Zambiya, Namibya ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile sınır komşusu olan Angola'nın batı kısmında Atlas Okyanusu bulunmaktadır. Maddi imkanları kısıtlı olan ülkenin ticari, finansal, siyasi ve kültürel olarak en önemli kenti yine Luanda'dır. Bölgede tarihi ve turistik açıdan birçok önemli alan bulunmaktadır. Angola seyahatinizde gezilecek görülecek yerleri sizler için derledik.

Quiçama Ulusal Parkı

quicama-ulusal-parki-001.jpg

Kissama Milli Parkı olarak da bilinen koruma alanı, tam 9.960 kilometrekarelik devasa bir bölgeyi kapsamaktadır. 1957 yılında ulusal park olarak belirlenen alan, ülke turizmine önemli katkılar sağlayan tek milli parktır. Quiçama Ulusal Parkı fil ve diğer büyük av hayvanlarının bol olduğu bir bölgeyken geçtiğimiz 25 yıl içerisinde kaçak avlanmalar yüzünden bölgedeki hayvan nesilleri tükenme noktasına geldi. 2001 yılında 'Nuh'un Gemisi' adlı bir projeyle Quiçama Vakfı tarafından bögeye Güney Afrika'dan birçok hayvan özellikle de filler getirildi. Hayvan çeşitliliğinin artırıldığı ulusal park Angola'nın en turistik yerlerinden biri olup her yıl yüz binlerce safari meraklısını bölgeye çekmektedir.

Aziz Michael Kalesi

aziz-michael-kalesi-001.jpg

Aziz Michael Kalesi veya Fortaleza de Sao Miguel olarak anılan tarihi kale, Portekizlilerin Angola'nın başkeni Luanda'da inşa ettirdiği önemli yapılardan biridir. Paulo Dias de Novais tarafından 1576 yılında inşa ettirilen mükemmel kale, 1627 yılında bölgenin önemli bir koloni merkezi olup Brezilya köle trafiği için önemli çıkış yolu olmuştur. Kale içinde birçok heykel ve seramik eşyanın da bulunduğu bir müze görevi de üstlenmektedir. Angola seyahatinizde ülkenin tarihine ışık tutan bu heybetli yapıyı mutlaka keşfedin.

Kalandula Şelaleleri

kalandula-selaleleri-001.jpg

Angola'nın Malanje kentinde bulunan ve Lucala Nehri'nin oluşturduğu bu muhteşem şelaleler Angola'nın görülmesi gereken yerlerinden biridir. Şelalenin yüksekliği 105, genişliği ise tam 400 metredir. Afrika'nın en büyük şelalelerinden biri olarak anılan Kalandula Şelaleleri, her yıl milyonlarca turist çekmektedir. Harika görüntüler oluşturan ve çıkardığı sesle kendisine hayran bırakan Kalandula Şelaleleri mutlaka görülmelidir.

Luanda Kutsal Kurtarıcı Katedrali

luanda-kutsal-kurtarici-katedrali.jpg

Angola'nın başkenti Luanda'da bulunan bir Roma Katolik kilisesidir. 1628 yılında inşa edilen kilise, aynı zamanda Luanda başpiskoposluk merkezidir. Beyaz renkli katedral başkentin en değerli manevi yapılarından biridir. İki kulesi ve üzerindeki haç ile kentin sembolü haline gelen Luanda Kutsal Kurtarıcı Katedrali, Angola gezinizin öncelikli adreslerinden biri olmalıdır.

Ulusal Esaret Müzesi

ulusal-esaret-muzesi.jpg

Luanda'nın Morro da Cruz olarak anılan bölgesinde hizmet veren kurum, Angola'nın kölelik tarihini tasvir etmek amacıyla Angola Ulusal Enstitüsü tarafından 1977 yılında kurulmuştur. Kölelerin Amerika'ya taşınması için gemilere bindirildiği anı tasvir eden eserlerin de sergilendiği kurum, ülkenin yakın tarihi hakkında önemli bilgiler içermektedir. Tarih meraklılarının mutlaka gitmesi gereken müze, her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Silahlı Kuvvetler Müzesi

silahli-kuvvetler-muzesi.jpg

Tarihi Aziz Michael Kalesi'nde hizmet veren müze, 1975 yılında hizmete açılmıştır. Bu kurum Angola'nın bağımsızlık mücadelesi verdiği dönemlerde (1966-1991) Angola Kurtuluş Savaşı ve 1961-1974 yılları arasında kullanılan iki motorlu uçaklar, muharebe aracı, çeşitli silah ve eserleri içermektedir. Silahlı Kuvvetler Müzesi'nde Güney Afrika Sınır Savaşı ve (1975 ve 2002) Angola İç Savaşı'na ait savaş araçları da bulunuyor. Eski silahlara merakı olanların Angola tatilinde mutlaka görmesi gereken yerlerden biridir.

Miradouro da Lua 

miradouro-da-lua.jpg

Dilimize 'Ay'ın Bakış Açısı' olarak çevrilen bu alan, Angola'nın başkenti Luanda'ya 40 km mesafede bulunan uçurumlardan oluşan dağlık bölgedir. Rüzgar, yağmur ve erozyon sebebiyle oluşan bölge, otantik görüntüsü ile film yönetmenlerinin dikkatini çekmiş ve burada birkaç film çekilmiştir. Dağcılık sporuna ilgi duyanların Angola'daki en önemli adreslerinden birine çevrilen Miradouro da Lua'yı es geçmeyin.

Tundavala 

tundavala.jpg

Bölge halkı tarafından Serra da Leba olarak da anılan alan, Lubango kenti yakınlarında yer almaktadır. Burası yaklaşık 2200 metreyi bulan sarp dağlardan oluşan bir bölgedir. Uçurumları ile ünlü olan bölge, muhteşem manzaraları ile turistleri büyülemektedir. Dağcıların uğrak mekanlarından birine çevrilen Tundvala'da bilhassa gün batımını izlemenin keyfi paha biçilemez. Adrenalin ve macera meraklılarının Angola'daki uğrak noktalarından birine dönüşen dağ kesinlikle keşfedilmelidir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.