Andros Townsend Kimdir

Andros Townsend, 16 Temmuz 1991’de İngiltere’nin Leytonstone kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyuna yer aldığı kulüp takımlarında forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Andros Townsend Kimdir

Andros Townsend Biyografisi

Andros Townsend’in Kulüp Kariyeri

Andros Townsend, futbol kariyerine ilk olarak 2000 yılında Tottenham Hotspur takımının alt yapısında başladı. 9 yaşında başladığı futbol kariyerinde ilk olarak minik takımlarda görev alsa da sonraki yıllarda hızlı bir şekilde kademe atlayarak genç takımlara yükseltildi. 2009 yılında ise dönemin teknik direktörü tarafından as takıma davet edildi.

andros townsend tottenham hotspur

Profesyonel kariyerine ilk başladığı yıllarda kendisini geliştirmesi için kiralık gönderildi ve ilk durağı Yeovil Town oldu. 2009 yılında burada 10 maça çıkıp 1 gol attı ve aynı yıl içerisinde Leyton Orient’e kiralık gönderildi. Burada da 22 maça çıkıp 2 gol atma başarısı gösterdi. Ardından gelen yıllarda kiralık olarak kariyerine devam eden Andros Townsend, sırasıyla Milton Keynes Dons, İpswich Town, Watford, Milwall, Leeds United, Birmingham City ve Queens Park Ranger takımlarında yer aldı.

2012-2013 sezonunun sonunda Tottenham’a geri dönen Andros Townsend, tam zamanlı yer aldığı takımda 33 maça çıkıp 2 gol attı. Süre aldığı zaman içerisinde oynadığı futbol ile dikkatleri üzerine çekti ve takımda başarılı performans sergileyen futbolcular arasında gösterildi.

andros townsend tottenham hotspur

2014-2015 sezonu içerisinde de aynı performansını devam ettirdi. Sezon sonu itibariyle 35 maça çıkıp 6 kez fileleri havalandırdı. Andros Townsend, 2015-2016 sezonunda da Tottenham formasını giymeye devam etti.

Andros Townsend’in Milli Takım Kariyeri

Andros Townsendi milli formayı kariyerinde ilk kez 2006 yılında İngiltere U-16 takımında giydi ve burada 3 maçta sahne aldı. Bir sene sonra İngiltere U-17 takımında davet edildi. 6 maça çıkıp 2 gol attığı takımda dikkatleri üzerine çekti ve sonraki yıllarda U-19 ve U-21 genç takımlarda mücadele etti. 2013 yılında ise kariyerinde ilk kez İngiltere A Milli Takımı’nda görev aldı. 2015 yılı itibariyle toplamda 10 kez İngiltere Milli Takım formasını giydi ve bu karşılaşmalarda 3 gol attı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.