Android'in Gizli Test Menüsü

Birçok Android telefonda bulunan ancak fazla bilinmeyen gizli test menüsüne nasıl ulaşılır? İşte cevabı…
Android'in Gizli Test Menüsü

Birçok kullanıcı cihazlarını karıştırarak özelliklerini arayıp bulur ya da kullanma kılavuzu yardımıyla telefon keşfedilir. Cihazı tepeden tırnağa kadar karıştırarak bilinmeyen özelliklerine dahi ulaşabilirsiniz.

Bazı Android cihazlarda bulunan ve neden gizli tutulduğu bilinmeyen bir özellik var. Gizli test menüsü olarak adlandırılan bu menü birçok kullanma kılavuzunda bulunmaz. Üreticilerin neden gizli tuttuğunu bilmediğimiz bu özellik cihazınızdaki birçok veriyi toplar ve analiz eder. 

Hemen her Android cihazda bulunan gizli test menüsü cihazınızı açtığınız andaki ve anlık tüm verileri biriktirir. Bu menüye bakarak telefonunuzun verileri hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Gizli Test Menüsü

Gizli test menüsüne ulaşmak için bir kısayolu bulunmayan Android cihazlardan sadece *#*#4636#*#* karakterlerini tuşlayarak erişebilirsiniz. Erişimi bile bu kadar zor ve uzun karakterler içeren menü üzerinden telefon özelliklerini de pasif ve aktif etmeniz mümkün.

Menüye giriş yaptığınızda karşınıza dört adet seçenek sunuyor. Bu seçenekler;

  • Telefon Bilgileri:
    Cihazınızın seri numaraları gibi bilgilere buradan bakabilirsiniz.

     
  • Batarya Bilgileri:
    Telefonunuzun bataryası, kullanım süresi ve daha ne kadar kullanabileceğiniz hakkındaki bilgilere ulaşabilirsiz.

     
  • Kullanım İstatistikleri:
    Bu kısımda cihazınızın açılışından bu yana ve anlık istatistiklere ulaşabilirsiniz.

     
  • WI-FI Bilgileri:
    Bu kısımdan WI-FI ağınızın kullanım bilgilerini ve ne kadar veri alındığını ya da verildiğini öğrenebilirsiniz. Ayrıca bu kısımdan bazı özellikleri açıp kapatabilirsiniz.

Cihazınız ile ilgili tüm verilere ulaşabildiğiniz bu menü üzerinde değişiklik yapmanız çok büyük sorunlara neden olabilir. İyice araştırıp ve bilmeden olarak yaptığınız değişiklikler yüzünden zor durumda kalabilirsiniz. Örneğin radyo dalgaları özelliğini kapatırsanız telefonunuzun radyo sinyallerini kullanan tüm işlevleri kapatılır ve bu da çağrı yapamamanıza ve alamamanıza neden olur.

Siz de cihazınız hakkındaki merak ettiğiniz verileri gizli test menüsü üzerinden görebilir ve telefonunuzun özelliklerini daha detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.