Android'e Beklenen WhatsApp Güncelleştirmesi Geldi

Dünyanın en büyük online mesajlaşma uygulaması WhatsApp geçtiğimiz günlerde iOS kullanıcılarına sunduğu özellikleri şimdi de Android’e bir güncelleştirmeyle getirdi.
Android'e Beklenen WhatsApp Güncelleştirmesi Geldi

Online mesajlaşma devi WhatsApp hız kesmeden yeniliklerine devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda iOS kullanıcılarına bir dizi yenilik sunan ve kullanıcıları mutlu eden WhatsApp şimdi de aynı özellikleri Android kullanıcılarına getirdi.

Son olarak yeniliklerine WhatsApp Web hizmetini sunan firma bu yeniliğiyle övgüleri toplamıştı. Şimdi de Android platformuna geliştirme getiren online mesajlaşma devi büyümeye devam edeceğini göstermiş oldu.

Bir dizi yenilik bulunan güncelleştirmede en çok dikkat çeken özellik “Kota dostu arama” özelliği oldu. Böylece Android kullanıcıları artık sesli görüşme sırasında ses kalite düzeyini ayarlayabilecek ve kotasına göre konuşabilecek. Ses kalitesini düşürdüğünüz zaman görüşmenin boyutu da düşecek böylece internet paketinizden daha az veri harcanmış olacak.

Whatsapp Android Güncelleştirmesi

Diğer özellik ise “Özel bildirim ve sessize alma” oldu. Bu özelliğe göre kişilere özel bildirim sesi atayabilecek olan kullanıcı isterse tıpkı sohbet gruplarında olduğu gibi kişiyi sessize alabilecek. Böylece o kişiden mesaj geldiğinde telefonunuzun kilit ekranında herhangi bir bildirim gözükmeyecek.

Sohbetlere yansıyan diğer özellik ise okunmadı olarak veya okundu olarak işaretleme oldu. Bu özellik sayesinde meşgulken cevap veremediğiniz mesajı okunmadı olarak işaretleyebilirsiniz. Bu özellik mesajı daha sonra hatırlamanızı ve cevap vermenizi sağlayacak. Okundu olarak işaretleme özelliği ise gelen mesajı hiç açmadan okundu olarak işaretlemenizi ve bildirim ekranından temizlemenizi sağlıyor.

Temel olarak gelen bu özellikler dışında birçok yeni emoji sunan uygulama aynı zamanda kişi kartlarına yönelik de değişiklikler getirdi.

Bu yenilikleri içeren güncellemeyi indirmek için Google Play üzerinden WhatsApp uygulamasını güncelleyebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.