Andrea Petagna Kimdir

Andrea Petagna, 30 Haziran 1995’de İtalya’nın Trieste kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İtalya Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Andrea Petagna Kimdir

Andrea Petagna Biyografisi

Andrea Petagna’nın Kulüp Kariyeri

Andrea Petagna, futbol kariyerinde çok küçük yaşlarda Milan’ın alt yapısında başladı. Uzun süre boyunca alt yapı kategorisinde mücadele verirken neredeyse genç takımların hepsinde forma şansı yakaladı. Yaşının da ilerlemesiyle beraber teknik ekip tarafından özellikle izlenmeye başladı ve 2012 yılında as takıma yükseltildi. As takıma yükselmesiyle beraber 2012-2013 sezonunda profesyonel kariyerinin ilk maçlarına çıktı ve toplamda 3 kez sahada yerini aldı.

andrea petagna milan

2013-2014 sezonu öncesinde, Milan kulübü aldığı karar sonucunda Andrea Petagna’yı kiralık gönderme kararı aldı ve genç futbolcu Sampdoria’nın yolunu tuttu. Ardından gelen yıllarda sırasıyla kiralık olarak Latina Calcio ve Vicenza Calcio’ya kiralık gönderildi. Bu iki takımda 19 kez forma şansı yakalarken, 2015-2016 sezonu öncesi tekrardan kiralık gönderilme kararı alındı ve bu sefer ligin bir başka ekibi Ascoli’ye gitti.

Andrea Petagna’nın Milli Takım Kariyeri

Andrea Petagna, milli formayı kariyerinde ilk kez 2010 yılında İtalya U-16 takımında giydi. 5 kez burada forma şansı yakaladı ve sonrasında 1 kez İtalya U-17, 8 kez İtalya U-18 ve 2013 yılında 4 kez de İtalya U-19 takımlarında oynadı. Kariyeri boyunca milli formayı 18 kez giyip 3 kez fileleri havalandırdı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.