Andrea Bertolacci Kimdir

Andrea Bertolacci, 11 Ocak 1991’de İtalya’nın Roma kentinde doğan, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İtalya Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev almaktadır.
Andrea Bertolacci Kimdir

Andrea Bertolacci Biyografisi

Andrea Bertolacci’nin Kulüp Kariyeri

Andrea Bertolacci, futbol kariyerine çok küçük yaşlarda Roma’nın alt yapısında başladı. 2009 yılına kadar alt yapı kademelerinde gelişimini tamamlayan Bertolacci, 2009 yılında Roma’nın A Takımı’na davet edildi. A takımda profesyonel sözleşme imzalayıp çalışmalara çıkan İtalyan futbolcu, ilk sezonunda genel olarak B takımda forma şansı buldu ve A takımda tek bir maça çıkmadan 2010 yılında Lecce’ye kiralandı.

andrea bertolacci lecce

İki sezon kiralık olarak kaldığı takımda toplamda 37 maça çıkıp 5 kez fileleri havalandırdı. 2012 senesinde 1,2 Milyon Euro’ya Genoa’ya transfer oldu.  Burada sadece ilk sezonunda 29 maçtaforma giyip 4 gol atma başarısı gösterdi. 3 sezon boyunca takımda sürekli foram şansı buldu ve 88 maça çıkıp 12 kez fileleri havalandırdı. Gösterdiği etkili performans ile güçlü ekiplerin dikkatini çekti. 2014-2015 sezonun sonunda 20 Milyon Euro’ya Milan’a transfer oldu.

Andrea Bertolacci’nin Milli Takım Kariyeri

Andrea Bertolacci, milli formayı ilk olarak 2006 yılında İtalya U-16 takımında giydi.  Ardından gelen yıllarda genç kategorilerinin hepsinde forma şansı yakaladı. 2010 Avrupa 19 Yaş Altı ve 2013 Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası’nda sahada takımında kendine yer buldu. 2014 yılında ilk kez İtalya A Milli Takımı’na davet edildi ve sadece 3 maçta forma şansı yakaladı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.