Andorra'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Güneybatı Avrupa'da yer alan Andorra, bölgenin hem nüfus hem de yüzölçümü bakımından en küçük ülkelerinden biridir. 11. ve 12. yüzyıllarda inşa edilen kiliseleri, gölleri ve yüksek dağları ile tanınan Andorra'nın gezilecek görülecek yerleri yazımızda...
Andorra'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Andorra, Avrupanın güneybatısında İspanya ile Fransa arasında yer almaktadır. Pirene Dağ sırasında hiçbir denize kıyısı olmayan Andorra bölgenin en küçük ülkelerinden biri olarak bilinmektedir. Ülkenin başkenti Andorra la Vella'dır. 467,63 kilometrekarelik yüzölçümü alanına sahip olan ülkede yaklaşık 100 bin nüfus yaşamaktadır. Andorra çok eski bir yerleşim yeri olarak bilinmektedir. Ülkede tarihi ve turistik açıdan önemli yerlerin olması Andorra turizmine çok büyük katkılar sağlamıştır. Andorra ekonomisi çoğunlukla turizme bağlıdır. Her sene 10 milyondan çok turist çeken Andorra'nın gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.

 

Vallnord

vallnord.jpg

Andorra'nın İspanya sınırına yakın olan bölgesinde yer alan ülkenin kayakçılık merkezidir. Özellikle snowboard meraklılarını çeken bölge, ülkenin Pyrenees Dağları'nda bulunmaktadır. Kayak okulları, restoranlar, oteller ve daha birçok cazibe mekanını barındıran Vallnord, Avrupa'nın en mükemmel kış turizmi mekanlarından biridir. Andorra seyahatiniz kış aylarına tekabül ederse ülke ile özdeşleşen bu harika kayak merkezini mutlaka görmelisiniz.

Esglesia de Sant Esteve

esglesia-de-sant-esteve.jpg

Ülkenin başkenti Andorra la Vella'da bulunan bir Roma Katolik kilisesidir. 11 ve 12. yüzyıllarda inşa edilen tarihi manevi yapı, 20. yüzyılda aslına uygun şekilde restore edilmiştir. Özgün yapısını ve mimarisini günümüze kadar koruyan kilise, Andorra'nın görülmesi gereken yerlerinden biridir. Andorra'nın Ulusal Kültür Mirası olarak belirlenen dini yapı Esglesia de Sant Esteve, her yıl yüz binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

 

Engolasters Gölü

engolasters-golu-001.jpg

Andorra'nın Encamp vilayetinde deniz seviyesinden tam 1.616 metre yükseklikte bulunan bir göldür. Derinliği ortalama 10 metre olan gölün kıyı uzunluğu ise 2 km'dir. Başkent Andorra de Vella'ya yakın konumda olduğundan turistler açısından çok cazip gezi noktalarından biridir. Karlı Pyrenees Dağları'nın oluşturduğu vadilerde yeşil çayırların ve çam ormanlarının içinde masmavi görüntüsüyle harika manzaralar sunan Engolasters Gölü, Andorra seyahatinizin öncelikli adreslerinden biri olmalıdır.

 

Sant Joan de Caselles Kilisesi

sant-joan-de-caselles-kilisesi.jpg

Andorrra'nın en önemli tarihi kiliselerinden biri olarak bilinmektedir. 11. ve 12. yüzyıllar arasında oluşturulan kutsal yapı, inşa edildiği dönemin mimarisini en iyi aksettiren binalardan biridir. Andorra'nın Ulusal Kültür Mirası olarak kayıt altına alınan şahane kilise, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir. 

 

Coma Pedrosa

coma-pedrosa.jpg

Burası Andorra'nın en yüksek dağı olarak bilinmektedir. 2.942 metre yüksekliği ile Andorra'nın en değerli doğal miraslarından biri olarak kabul edilen Coma Pedrosa adlı dağ, ülkenin La Massana komününde yer almaktadır. Dağın etrafında çeşitli su kaynakları, şelaleler ve göller mevcut olup bu unsurlar bölgeye daha da güzellik katmaktadır. Bölgenin bir kısmı koruma altında olup özellikle dağcılık sporuna ilgi duyan tatilciler için en ideal noktalardan biridir.

 

Esglesia de Sant Miquel d'Engolasters

esglesia-de-sant-miquel-dengolasters.jpg

Andorra'da bulunan sayısız tarihi kiliseden biridir. Adından da anlaşılacağı gibi ülkenin Engolasters bölgesinde yer almaktadır. 11. ve 12. yüzyıllarda inşa edilerek hizmete açılan kilise, kesme taşlardan oluşturulmuştur. Bu kilise ülkenin ulusal kültür miraslarından biri olarak da kabul edilmiştir. Günümüze kadar korunan Katolik kilisesi, Andorra'nın en turistik yerleri arasında olup her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir.

 

Casa d'Areny-Plandolit

casa-dareny-plandolit.jpg

Andorrra'nın Ordino olarak bilinen bölgesinde bulunan tarihi bir konaktır. Bu konak aynı zamanda ülkenin ulusal kültür mirası listesinde bulunmaktadır. 1633 yılında inşa edilen tarihi yapı, Andorra'ya seyahat eden turistlerin ilk rotalarından birine dönüşmüştür. Andorra tatilinizde sizler de Casa d'Areny-Plandolit'i mutlaka görmelisiniz. Göz kamaştıran mimarisi ve yüzlerce yıla meydan okuyan heybetli duruşuyla bu yapı sizleri büyüleyecek.

 

Pic de Medecourbe

pic-de-medecourbe.jpg

Andorra ülkesinin Fransa ve İspanya ile olan sınırına yakın bir bölgede bulunan yüksek bir dağdır. Avrupa'nın en yüksek dağlarından biri olarak bilinen Pic de Medecourbe, tam 2.914 metre yüksekliğe sahiptir. Hidroelektrik için istifade olunan suni göllere ve Vicdessos Vadisi'ne bakan dağ, muhteşem manzaralar oluşturmaktadır. Bölgenin bitki örtüsü ve doğası, dağcılık faaliyetleri için en ideal noktalardandır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.