Yapışkan Andız Otu Nedir? Andız Otunun Faydaları Nelerdir?

Bu içeriğimizde insan sağlığına birçok faydası bulunan andız otu hakkında bilgiler vereceğiz. İşte andız otunun 11 faydası ve kullanım alanları...
Yapışkan Andız Otu Nedir? Andız Otunun Faydaları Nelerdir?

Andız Otunun Faydaları

İnsan sağlığına faydaları ile bilinen mucizevi bitkisel ürün andız otu hakkında detaylı bir araştırma yaptık. Bu içeriğimizde andız otunun hangi hastalıklara iyi geldiği, andız otunun nerede yetiştiği, nasıl kullanılması gerektiği, kullanım alanları ve yan etkileri hakkında bilgileri sizlere sunacağız.

Andız Otunun Faydaları Listesi

SıraFaydasıEtkisi
1Soğuk Algınlığı ve Gribe İyi GelirAntioksidan Görevi Görür
2Mideye İyi GelirHazımsızlığı Engeller
3Regl Ağrılarına İyi GelirKrampı Dindirir
4Akciğer İltihabı Tedavisinde KullanılırBakteri Oluşumunu Engeller
5Bronşite ve Balgama İyi GelirDoğal Vitamin
6Kalp Sağlığına İyi GelirKan Hücrelerini Yeniler
7Safra ve Karaciğer Ağrılarına İyi GelirAğrı Kesicidir
8Tümör Gelişimini DurdururEnerji Verir
9Bağışıklık Sistemini GüçlendirirDirenci Arttırır
10Sarılığa İyi GelirAntioksidan

Andız Otunun 10 Faydası

İşte andız otunun insan sağlığına mucizevi faydaları...

1. Soğuk Algınlığı ve Gribe İyi Gelir

Andız Otunun Faydaları

Üst solunum yolları enfeksiyonları karşısında tedavi edici özelliği olan andız otu çay olarak tüketildiğinde hem solunum yollarını rahatlatır hem de hastalıklara karşı direnç oluşturur. Andız otu gribal enfeksiyonlarda burun tıkanıklığı ve geniz akıntısını da önlemektedir.

2. Mideye İyi Gelir

Andız Otunun Faydaları

Mide rahatsızlıklarında doğal ilaç görevi gören andız otu hazımsızlığı giderir ve midenin çalışmasını düzenler. Andız otu sayesinde meydana gelen mide ağrıları ve yangınları tedavi edilebilir. Ayrıca sindirimi kolaylaştırır.

3. Regl Ağrılarına İyi Gelir

Andız Otunun Faydaları

Birçok kadın hastalıklarında şifa niyetine kullanılan andız otu, özellikle adet dönemlerinde oluşan ağrı ve sancıyı iyileştirmektedir. Ayrıca andız otu düzensiz adet kanamalarının da önüne geçer. Sağlık sektörünün gelişmediği eski zamanlarda bu ot kadınlar tarafından sıkça kullanılırdı.

4. Akciğer İltihabı Tedavisinde Kullanılır

Andız Otunun Faydaları

Andız otunun fayda sağladığı sağlık sorunlarından bir diğeri ise öksürüktür. Akciğer enfeksiyonları veya bronşit nedeniyle artan mukusun etkisiyle meydana gelen öksürüğü rahatlatmak için andız otundan yararlanabilirsiniz. Balgam söktürücü özelliğine sahip olan andız otu, öksürüğü keserek rahatlamanızı sağlar.

5. Bronşite ve Balgama İyi Gelir

Andız Otunun Faydaları

Solunum yollarını temizleyen ve mikroplardan arındıran andız otu, bronşit tedavisinde de kullanılmaktadır. İyi bir balgam söktürücü olduğu bilenen andız otu bronşitle gelen balgam ve öksürüğü önlemektedir. Ayrıca solunum yollarındaki mikropları öldürerek sterilize eder.

6. Kalp Sağlığına İyi Gelir

Andız Otunun Faydaları

Kansızlığa iyi gelen ve kan yapımına destek veren andız otu aynı zamanda yüksek tansiyonu da dengeler. Bu sayede kalp sağlığının korunmasını sağlayan andız otunun kalp hastalıklarına iyi geldiğini söyleyebiliriz.

7. Safra ve Karaciğer Ağrılarına İyi Gelir

Andız Otunun Faydaları

Karaciğer rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan andız otu, safra kesesinde taş oluşumunun ve ağrıların önüne geçmektedir. Karaciğere dair her türlü rahatsızlığın tedavisinde kullanılan andız otu, bu iki organın düzenli olarak çalışmasını da sağlamaktadır.

8. Tümör Gelişimini Durdurur

Andız Otunun Faydaları

Beyin gelişimi ve sağlığı konusunda etkili olduğu bilinen andız otu, beyin hastalıkları riskini de azaltmaktadır. Özellikle tümör oluşumunu yüksek oranda önleyen andız otunu tüketmenizi tavsiye ediyoruz.

9. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Andız Otunun Faydaları

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve düzenli çalışmasını sağlayan andız otu, özellikle kış aylarında hastalıklara karşı direnç oluşturmaktadır. Halsizlik, kırgınlık ve bitkinlik durumlarında andız otu kullanımı vücudu rahatlatır ve vücudun mikroplarla savaşmasını destekler.

10. Sarılığa İyi Gelir

Andız Otunun Faydaları

Sarılık hastalığı oldukça tehlikeli olduğu gibi aniden gelen krizlerle hayati tehlikeye sebep olabiliyor. Andız otu kullanımı ise krizlerin önüne geçmekte oldukça faydalıdır. Ayrıca andız otu kullanımı sarılık hastalığına yakalanma riskini de azaltıyor.

Andız Otu Nedir?

Latince “İnula Helenium” olarak adlandırılan andız otu, “yabani ayçiçeği”, “elecampane” gibi isimlerle de anılmaktadır. Batı Asya'nın yanı sıra Güney ve merkez Avrupa bölgelerine özgü bir bitki olan andız otu, Kuzey Amerika’da da yetiştirilmektedir. Andız otu, çok yıllık otsu bir bitkidir. Ağustos ayında papatya benzeri çiçek açan andız otu, 1,5 metre yüksekliğe kadar büyümektedir. Dere boylarında, rutubetli çalılıklar arasında ve ormanlarda bulunan andız otu, birçok sağlık sorununun tedavisinde kullanılmaktadır. Güçlü içeriği sayesinde uzun yıllardır geleneksel tedavi yöntemlerinde de andız otundan yararlanılmaktadır.

Andız Otu Nasıl Kullanılır?

Sulak ve rutubetli alanlarda yetişen andız otu, güçlü kokusunun yanı sıra acı bir tada sahiptir. Andız otu, çay olarak tüketilebileceği gibi egzama ve uyuza karşı haricen de kullanılabilir. Andız otunu çay olarak tüketmeniz için köklerini doğrayıp kaynatmanız yeterli olacaktır. Andız otunu baharat olarak da kullanabilirsiniz. Ancak andız otu kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, tüketim miktarıdır.

Andız Otunun Zararları Nelerdir?

Düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız ve kronik bir hastalığınız varsa andız otu kullanmadan önce doktorunuza başvurmalısınız. Aksi halde çeşitli yan etkiler gözlemlenebilir. Hamilelerin ve emziren annelerin andız otu kullanması önerilmemektedir. Rahim uyarıcı olarak kabul edilen andız otunun gebelik dönemi için zararlı olabileceği ifade edilmektedir. Aşırı tüketilmesi durumunda kusma, ishal, kramp ve felce kadar varabilen ciddi komplikasyonlar görülebilir.

Andız Otu Ne İşe Yarar?

Andız otunun mide rahatsızlıklarından adet düzensizliğine kadar pek çok sağlık sorunu karşısında Antik Yunanlılar ve Romalılar tarafından kullanıldığı düşünülmektedir. Andız otunun faydalarından bir diğeri ise cilt hastalıkları üzerindeki etkileridir. Günümüzde de bitki uzmanları tarafından başta solunum yolu hastalıkları olmak üzere pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Sindirim sistemi hastalıklarının tedavisinde etkili bir rol oynayan andız otu, mide ve bağırsak hastalıklarına da iyi gelmektedir. Ülser şikayetlerini en aza indiren andız otu, sindirimi kolaylaştırır. Aynı zamanda vücutta biriken fazla tuzu dışarı atarak vücutta aşırı su toplanmasını önlemektedir.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum