Amin Younes Kimdir

Amin Younes, 6 Ağustos 1993’de Almanya’nın Düsseldorf kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Almanya Genç Milli Takımı’nda ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Amin Younes Kimdir

Amin Younes’in Kulüp Kariyeri

Amin Younes, futbol kariyerine henüz 4 yaşındayken SG Unterrath takımında başladı. 3 sezon boyunca burada top koşturan genç futbolcu, 2000 yılında Almanya’nın güçlü ekiplerinden Borussia Mönchengladbach’ın alt yapısına transfer oldu.

2000 yılında dahil olduğu alt yapı kategorisinden neredeyse bütün klasmanlarda forma giydi ve 2011 yılında teknik ekip tarafından B takıma monte edildi. Bir sene boyunca B takımda yer alan başarılı futbolcu, oynadığı oyun ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı ve 2012 yılında Borussia Mönchengladbach’ın As takımına davet edildi. Bu sayede profesyonel kariyerine başlangıç yaptı.

amin younes borussia möncgengladbach

İlk sezonunda As takımda genel olarak çalışmalara katılan Amin Younes, sezonun büyük çoğunluğunu B takımda geçirdi. 2012-2015 yılları arasında forma giydiği takımda 26 maça çıkıp 1 gol atma başarısı gösteren futbolcu, bu süre içerisinden kariyerinin büyük çoğunluğunda kiralık olarak forma giydi. 2014 yılında kiralık olarak gönderildiği Kaiserslautern’de 14 maça çıkıp 2 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

amin younes ajax

Amin Younes, 2015-2016 sezonunda ise yolunu Hollanda’ya çevirdi ve 2,5 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Ajax'a transfer oldu. Transfer olduğu sezon içerisinde takımda sürekli ilk 11’de forma giydi ve değişilmez futbolcular arasında yer aldı.

Amin Younes’in Milli Takım Kariyeri

Amin Younes, milli formayı kariyerinde ilk kez 2008 yılında Almanya U-16 takımında giydi ve burada 1 maçta sahne aldı. Bir sene sonra U-17 kadrosuna davet edilen genç futbolcu, ardından gelen yıllarda sırasıyla, 6 kez U-18’de, 8 kez U-19’da, 2 kez U-20 ve 18 kez de U-21 takımında giydi. Almanya U-21 takımı ile Avrupa U-21 Şampiyonası’nda yer aldı ve şampiyonada 12 maçta görev alıp 2 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.