Amerikan Water Spaniel Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Amerikan Water Spaniel köpeğini daha yakından tanımanızı sağlayacak en ilginç 10 bilgi ! Hem yaşam tarzı hem de kişiliği hakkında Amerikan Water Spaniel köpeği en yakın sırdaşınız olabilir..
Amerikan Water Spaniel Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Amerikan Water Spaniel Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

10. Amerikan Water Spaniel köpeği ABD’de geliştirilmiş başarılı bir avcı köpeğidir. Son derece muazzam görünümü ile dünyanın en popüler köpekleri arasında yer almaktadır.

9. İyi gelişmiş bir Amerikan Water Spaniel köpeği her daim kaliteli mama ve diyete uygun beslenme ile ortalama yaşam beklentisi 13 ile 15 yıla arasında değişiklik göstermektedir.

8. Amerikan Water Spaniel köpeğinin en belirgin kişilik özellikleri son derece enerjik, itaatkar, zeki, akıllı, dost canlısı, sevecen, koruyucu ve eğitilebilir olmasıdır. Tüm bu özellikleri Amerikan Water Spaniel köpeğinin dünyanın dört bir yanında hayran kitlelerine sahip olmasına katkı sağlamaktadır.

7. Amerikan Water Spaniel köpeğinin muhteşem tüy yapısı adeta bir koyun postunu andırmaktadır. Kıvırcık kıvırcık tüyleri inanılmaz yumuşak ve ipeksidir. Beraberinde en sık rastlanan renk tonları çikolata, kahverengi, kızıl olarak bilinemkedir.

6. İyi beslenmiş ve sağlıklı bir Amerikan Water Spaniel köpeğinin erkek türlerinde ortalama 14 ile 20 kilogram ağırlığına sahipken dişilerde bu durum 11 ile 18 kilogram dolaylarındadır. Öte yandan Amerikan Water Spaniel köpeğinin boyu erkeklerde 38 ile 46 cm iken dişilerde de aynıdır.

5. Son derece aktif olan Amerikan Water Spaniel köpeğinin her daim egzersiz ihtiyaçlarının giderilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde oldukça huysuz ve mutsuz bir ruh haline bürünebilir.

4. Amerikan Water Spaniel köpeğinizi birkaç saat yalnız bırakmanız durumunda inanılmaz öfkeli olabilirler. Özellikle uzun süre yalnız kaldığında havlayabielceği gibi hem kırıcı hemde yıkıcı olacaktır. Ayrıca ayrılık kaygısına da kolaylıkla kapılmaktadır.

3. Dolaşmayı sevmesi ile bilinen Amerikan Water Spaniel köpeği bir hayli bağımsız kişilinden dolayı güvenliksiz alanlardan kolaylıkla kaçabilmektedir. Bu durumlara karşı her daim dikkatli olmanızda fayda var.

2. Çok yönlü olarak bilinen Amerikan Water Spaniel köpeği çok iyi eğitilmelidir. Bazıları son derece saldırgan ve agresif olabileceği gibi diğer evcil hayvanlarla da geçinmesi sıkıntı olacaktır. Ancak doğru ellerde beslendiği taktirde inanılmaz mutlu ve nazik bir köpek sizleri bekliyor.

1. Eğer Amerikan Water Spaniel köpeği sahiplenme kararı aldıysanız türün her zaman kalıtsal hastalıklar taşımadığını gösteren testlerinin yapılmış olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Öte yandan bu türün pahalı ve masraflı olduğunun da unutmayınız.


Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.