American Shorthair Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Kedi türleri arasında çok beğenilen Amerikan Shorthair hakkında bilgi sahip olmak isteyen okurlarımız için oldukça detayı bir içerikle karşınızdayız. İşte, Amerikan Shorthair bakımı ve özellikleri hakkında bilinmesi gerekenler...
American Shorthair Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Amerikan Shorthair, oldukça akıllı kişilikleri ile ilk olarak 1620 yılında İngiltere’den Atlantik Okyanusuna uzanan gemi yolculuğu ile ortaya çıkmıştır. Kemirgenleri ortandan kaldırması ile ün yapmış olan Amerikan Shorthair o yıllarda gemi yolculuklarında işçi statüsü ile nam salmıştır. Resmi olarak 1906 yılında kedi cinsleri arasına girmeyi başarmıştır.

Amerikan Shorthair Bakımı ve Özellikleri

Amerikan Shorthair Kişiliği

 

Amerikan Shorthair, yeryüzünde ki en gelişmiş avcı kedi türlerinden bir tanesi olma özelliğine sahiptir. Varoluşlarından bu yana içgüdüsel olarak bu yönleri gelişmiş olsa da oldukça sakin ve sevecen kişiliği ile bilinmektedir. Tam bir aile kedisi konumunda olan Amerikan Shorthair insanlar ile etkileşimden bir hayli mutluluk duymaktadır.

Amerikan Shorthair Bakımı ve Özellikleri

Rahatlığa oldukça önem vermekte olan Amerikan Shorthair genellikle evin bir köşesinde kanepe yada koltuğa kıvrılarak günün büyük bir kısmını dinlenmekle geçirebilmektedir. Ayrıca meraklı kişiliği ile ev içerisine dolaşmayı ve sahibinin peşinden gitmeyi ihmal etmemektedir. Tüm bu özellikleri ile Amerikan Shorthair kedi türleri arasında iyi huylu, sevecen ve nazik kişiliği ile tanınmaktadır.

 Amerikan Shorthair Görünümü

Amerikan Shorthair kaslı vücut yapısı ile oldukça güçlü bir kedi türüdür. Avlarını kolaylıkla yakalayabilmek için bir hayli hızlı hareket edebilmektedir. Oldukça çevik olan Amerikan Shorthair zıplama, atlama ve tırmanma yetenekleri oldukça gelişmiştir.

Amerikan Shorthair Bakımı ve Özellikleri

Birbirinden farklı renk ve desenlerde görülmekte olan Amerikan Shorthair’ın bilinen 60 farklı rengi bulunmaktadır. Genellikle gümüş rengi tüm renklerden en popüler olanıdır. Yuvarlak kulak yapısı ve iri gözleri Amerikan Shorthair’a tatlı bir görünüm katmaktadır. Ayrıca dolgun yanakları ve büyük kafa yapısı ile 7 ila 12 kilo ağırlığına ulaşabilmektedir.

 Amerikan Shorthair Bakımı

Amerikan Shorthair bakımı oldukça zahmetsiz ve kolay olacaktır. Haftalık olarak kedi tarağı yada kedi fırçası ile ölü tüylerin taranması gerekmektedir. Tüy dökülmelerinin önüne geçmenizde ki en pratik yol olan tarama yöntemini ilkbahar ve yaz aylarında daha sık yapmanız gerekmektedir. Tırnak bakımı için kedi tırmığı en pratik çözüm olarak görülmektedir. Ayrıca detaylı bir tüy bakımı için kedi kuaförüne başvurmanız yeterli olacaktır.

Amerikan Shorthair Bakımı ve Özellikleri

Belirli bir olgunluğa erişmesinin ardından periodontal hastalık riskine karşı düzenli diş fırçalaması alışkanlığını edinmeniz gerekmektedir. Ayrıca kulaklarda meydana gelebilecek enfeksiyon riskine karşı düzenli veteriner kontrolü ve aşılama işlemlerinin sağlanması gerekmektedir.

 Amerikan Shorthair Sağlık Durumu

Kedi ırkları arasında Amerikan Shorthair oldukça sağlıklı ve uzun ömürlü bir türdür. Ortalama olarak 15 ila 20 yıl arasında yaşam ömrü bulunan Amerikan Shorthair, bilinen genetik bir hastalığı taşıyıp taşımadığı net bir şekilde bilinmiyor olsa da bazı türlerinde kalp hastalığı olan hipertrofik kardiyomiyopati görülebilmektedir.

Amerikan Shorthair Bakımı ve Özellikleri

Amerikan Shorthair beslenme konusunda oldukça kontrolsüz tüketim gerçekleştirmektedir. Bu durum kısa sürede kilo almasına ve obeziteye yakalanmasına neden olabilmektedir. Bu durumun önüne geçmek adına kaliteli kedi maması ile düzenli öğün ve aralıklarla beslenmesi doğru olacaktır. Normalin üstünde kiloya sahip Amerikan Shorthair’lar için hekim kontrolünde diyet maması uygulaması gerçekleştirebilirsiniz. Egzersiz ve hareketli oyunlar ile fit kalmasını sağlamanız gerekmektedir.

 Amerikan Shorthair Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Amerikan Shorthair, çocuklu aileler için en ideal kedi türlerinden bir tanesidir. Aile fertleri ile uyum içerisinde yaşamayı becerebilen bu tür, çocuk gelişiminde de oldukça etkili bir rol oynamaktadır. Özellikle küçük çocuklar ile oyuncu ve bir o kadar nazik kişiliği her daim kibar kalmasını sağlamaktadır. Çocuklara zarar vermeden gece uykularına dahi eşlik etme özelliğine de sahiptir.

Özellikle köpekler ve kediler başta olmak üzere kuşlarla dahi iyi anlaşabilen Amerikan Shorthair, diğer evcil hayvanlar ile bir arada yaşamaya uygun bir kişiliğe sahiptir. Küçük yaştan itibaren aynı ortamı paylaşması durumunda tam bir köpek dostu olmaktadır. Saygılı ve kibar kişiliği Amerikan Shorthair’ın insanlar ile her daim yakından ilgilenen eşsiz bir yapısı bulunmaktadır.

Amerikan Shorthair Bakımı ve Özellikleri

 Amerikan Shorthair Özellikleri

  • Amerikan Shorthair orta büyüklükte kaslı ve dolgun kemik yapısı ile oldukça güçlü bir kedi türüdür.
  • Derileri oldukça yoğun ve kalın tüyler ile kaplı olup sert bir yapıya sahiptir. Bu durum fazla tüy dökmemelerinin sebebidir.
  • Gözleri yeşil, mavi, ela ve bakır tonlarında olmaktadır.
  • Yalnız kalmaktan hoşlanan Amerikan Shorthair oyuncu kimliği gelişmiş olsa da, kendi başına da oynamaktan zevk almaktadır. Bu durum sahiplerinden fazla ilgi beklemediklerini göstermektedir.
  • Konfora oldukça önem vermekte olan Amerikan Shorthair sakin ve uysal yapısı ile evin bir köşesinde dinlenmekten hoşlanmaktadır.
  • İnsanlar ve hayvanlar ile oldukça uyum içerisinde yaşayabilmesi Amerikan Shorthair’ı en popüler kedi cinslerinden bir tanesi yapmaktadır.
  • İçgüdüsel olarak avcılık yeteneği gelişmiş olan Amerikan Shorthair evinizde fare problemlerinin ortadan kalkmasında ki en etkili çözüm olmaktadır.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri, Cinsleri ve Özelikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum