Amerikan Foxhound Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Amerikan Foxhound köpeğini daha yakından tanımanızı sağlayacak en ilginç 10 bilgi ! Hem yaşam tarzı hem de kişiliği hakkında Amerikan Foxhound köpeği en yakın sırdaşınız olabilir..
Amerikan Foxhound Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Amerikan Foxhound Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

10. Amerikan Foxhound köpeği orta büyüklüğe sahip kısa tüylü av köpeğidir. İnanılmaz derecede burun hassasiyetine sahip bu tür kokuyu en uzak notalardan dahi hissedebileceği gibi anında harekete geçmektedir.

9. Sağlıklı bir Amerikan Foxhound köpeği her daim diyete uygun beslenme ve uygun çevre koşullarının sağlanması durumunda ortalama yaşam beklentisi 10 ile 12 yıl arasında değişiklik göstermektedir.

8. Amerikan Foxhound köpeğinin en belirgin kişilik özellikleri sadık, itaatkar, koruyucu, bağımsız, iyi huylu, zeki ve duygusal olduğu söylenmektedir. Tüm bu kişisel özellikleri ile Amerikan Foxhound köpeği mükemmel aile hayvanı olmayı başarmaktadır.

7. Bu türün en sık rastlanan renkleri beyaz, tan, üç renk, mavi, krem ve kırmızıdır. Tüy yapısı oldukça kısa, sert ve pürüzsüzdür. Ancak dokunulduğunda fırça hissi verecek bir kıvama sahiptir.

6. Amerikan Foxhound köpeğinin iyi beslenmesi durumunda ortalama vücut ağırlığı erkeklerde 29 ile 35 kg iken dişilerde 20 ile 29 kg arasında değişiklik göstermektedir. Ayrıca boyu erkeklerde 56 ile 65 cm iken dişilerde 50 ile 60 cm aralığındadır.

5. İnanılmaz sesli olabilen bu tür bazen aile ortamında sıkıntı çıkartabilmektedir. Adeta bir kurt edasında ulaması ile ünlü olan Amerikan Foxhound köpeği apartman sakinlerini de geceleri uykusuz bırakabilir.

4. Son derece aktif olan Amerikan Foxhound köpeği yavruluktan itibaren aşırı hareketli olması ile bilinmektedir. Bu nedenle günlük egzersizlerinin yapılması çok önemlidir.

3. Amerikan Foxhound köpeği asla dar alanlarda yaşamaya zorlanmamalıdır. Çünkü bu ırk daha geniş ortamlarda rahat edebileceği gibi huzur bulmaktadır. Bu nedenle küçük ve kalabalık evler için önerilmemektedir.

2. Son derece inatçı kişiliği ile dikkat çeken Amerikan Foxhound köpeği eğitim konusunda sahibini oldukça zorlayabilmektedir. İnsanı çileden çıkartan but atlı inatları her daim nazik ve kibarca köpeğe öğretilmelidir. Aksi taktirde dediklerinizi yerine getirmeyeceği gibi agresif hareketlerde sergileyecektir.

1. Amerikan Foxhound köpeği çocuklara karşı inanılmaz nazik ve sevgi doludur. Her daim onlara karşı şefkatli olan bu sevimli dostumuz kendisine nazik v e hoşgörülü davranılması durumunda asla zarar vermemektedir.


Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.