Amerikan Eskimo Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Amerikan Eskimo köpeğini daha yakından tanımanızı sağlayacak en ilginç 10 bilgi ! Hem yaşam tarzı hem de kişiliği hakkında Amerikan Eskimo köpeği en yakın sırdaşınız olabilir..
Amerikan Eskimo Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Amerikan Eskimo Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

10. Eskimo köpeği son derece mutlu olması ile bilinmektedir. Suratında her daim bir gülücük olan bu tatlı köpek inanılmaz aile dostu olmasıyla bilinmektedir.

9. Enejik kişiliği ile dikkat çekmekte olan Amerikan Eskimo köpeği düzenli eğzersiz ihtiyacı istemektedir. Bu sebeple düzenli dışarı çıkartılmalı, dolaştırılmalı ve oyunlarla meşgul edilmelidir. Aksi taktirde huysuz tavırlar sergileyecektir.

8. Eskimo köpeği ailesine olan düşkünlüğünden dolayı asla yalnız başına kalmamaktadır. Hatta uzun süre yalnız bırakılması durumunda ayrılık kaygısı çekmeye başladığı söylenmektedir.

7. Eğer kendinizden emin bir yapıya sahipseniz Eskimo köpeği ile mükemmel bir şekilde başa çıkabilirsiniz. Ancak bu durum tam tersi ise Eskimo köpeği sizi kolaylıkla hükmetmeye başlayacaktır.

6. İyi bir sosyalleşme yapılmadan aslan Amerikan Eskimo köpeğiniz ile küçük evcil hayvanlardan olan kuş, hamster gibi türlerle baş başa bırakmayınız. Bu daha çok kötü bir durumla sonuçlanması olası bir durumdur.

5. Sağlıklı bir Ameirkan Eskimo köpeğinin düzenli diyet uygulamaları ve kaliteli köpek mamaları ile beslenmesi durumunda ortalama yaşam beklentisi 13 ile 15 yıl arasında değişiklik göstermektedir.

4. Amerikan Eskimo köpeğinin gelişmiş türleri ortalama 8 ile 16 kilogram aralığındadır. Ayrıca boy uzunluğu 38 ile 51 cm aralığında değişiklik göstermektedir.

3. Türün en belirgin kişilik özellikler son derece atik, çevik, hızlı, zeki, çekingen, dost canlısı, koruyucu, merhametli ve neşeli olmasıdır. Tüm bu kişilik özellikleri Amerikan Eskimo köpeğinin mükemmel bir aile hayatına uygun yapmaya yetmektedir.

2. Amerikan Eskimo köpeğinin en sık rastlanan tüy rengi beyaz ve biscuittir. Tüy yapsıı inanılmaz yoğun katlarla çevrili aşırı yumuşak ve parlak görünümü ile muhteşem bir hava katmaktadır.

1. Orijinal bir Amerikan Eskimo köpeği sahiplenmek istiyorsanız kesinlikle ırk garantisi olan ve kalıtsal hastalıklardan muzdarip olmadığını gösteren tüm testlere sahip iyi bir ırk almaya özen gösteriniz.


Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.