Amerikan Bulldog Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Amerikan Bulldog köpeğini daha yakından tanımanızı sağlayacak en ilginç 10 bilgi ! Hem yaşam tarzı hem de kişiliği hakkında Amerikan Bulldog köpeği en yakın sırdaşınız olabilir..
Amerikan Bulldog Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Amerikan Bulldog Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

10. Eski zamanlarda tamamen saldırgan eğilimlerle yetiştirilen Amerikan Bulldog köpeği bir çok köpek ve boğa dövüşlerine dahil edilmiştir. Bu yönü ile oldukça kanlı bir geçmişe sahiptir.

Amerikan Bulldog

9. Dövüşçü olmasının yanında oldukça başarılı bir bekçi köpeği olan Amerikan Bulldog köpeği son derece koruyucu ve kollayıcı özelliğe sahiptir.

Amerikan Bulldog

8. Amerikan Bulldog köpeği 2. Dünya Savaşı sırasında neredeyse nesli tükenmenin eşiğine gelse de tür meraklıları tarafından yapılan çalışmalarla Amerikan Bulldog köpeği yeniden hayata döndürülmüştür.

Amerikan Bulldog

7. İlk zamanlar yalnızca beyaz renkte görülen Amerikan Bulldog köpeği modern zamanın getirdikleri ile türde bazı değişiklikler meydana getirmiştir. Günümüzde bir çok farklı renk ve desende görülebilmektedir.

Amerikan Bulldog

6. Bu tür saatlerce evde yalnız kalmaktan asla hoşlanmamaktadır. Bu durumda bir hayli yıkıcı ve gürültülü olabileceği gibi ayrılık kaygısına kapılarak mutsuz bir hal almaktadır.

Amerikan Bulldog

5. Görünümü adeta Dogo Arjantin köpeğini andıran Amerikan Bulldog köpeği biraz daha büyük olmasından dolayı Pitbull köpeğinede sıklıkla benzetilmektedir.

Amerikan Bulldog

4. Amerikan Bulldog köpeği yabancılara ve bölgesinde şüphe oluşturan kişilere karşı oldukça dikkatli ve temkinli davranmaktadır. Kendisini yada ailesini tehlikeye atacak bir durum karşısında canı pahasına savaşacağından emin olabilirsiniz.

Amerikan Bulldog

3. Sağlıklı bir Amerikan Bulldog köpeğinin düzenli beslenme ve diyet uygulamaları ile ortalama yaşam beklentisi 10 ile 15 yıl arasında değişiklik göstermektedir.

Amerikan Bulldog

2. Amerikan Bulldog köpeğinin en belirgin kişilik özellikleri son derece sadık, enerjik, dost canlısı, nazik ve baskın karaktere sahip olmasıdır. Tüm bu özellikleri sayesinde dünyanın en popüler köpekleri arasında gösterilmektedir.

Amerikan Bulldog

1. Gelişmiş bir Amerikan Bulldog köpeği doğru bir şekilde beslenmesi durumunda erkeklerde 30 ile 60 kg aralığında iken dişilerde 27 ile 40 kg civarındadır. Öte yandan dişiler 50 ile 60 cm uzunluğa sahipken erkekler 50 ile 71 cm uzunluğundadır.


Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.