American Bobtail Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Dünyanın en çok sevilen kedi türleri arasında gösterilen Amerikan Bobtail kedisi hakkında tüm bilgilere bu içerikten erişebilirsiniz. İşte, oldukça sevimli bir kedi türü olan Amerikan Bobtail ile ilgili bilinmesi gerekenler...
American Bobtail Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Amerikan Bobtail, genetik mutasyon sonucu neden olan kısa kuyruğu ile yüzyıllar boyunca, Japonya’dan Man Adası’na kadar birçok yerde ortaya çıkmıştır. İlk olarak 1960’lı yıllarda Arizona’da ortaya çıkan Bobtail, 2002 yılı itibari ile kedi dernekleri tarafından tanınmaya başlamıştır.

amerikan bobtail bakımı ve özellikleri

Kaslı vücut yapısı, lüks görünüme sahip çift katlı kürkü ile orta ve büyük boy kedi türü olarak bilinmektedir. Her hava koşuluna uygun olarak görülen bu tüy yapısı su geçirmeme özelliğine de sahiptir. Amerikan Bobtail’in en belirgin özelliği ise kısa ve esnek kuyrukları olmaktadır.

Bobtail, oldukça zeki, enerjik ve sevgi dolu bir kedi cinsidir. Genellikle davranışları ve özverisi ile bir köpeği andırmaktadır. Ayrıca aile fertleri ile her daim uyum içerisinde yaşamayı beceren Amerikan Bobtail, çocuklar ve evcil hayvanlar ile de bir hayli iyi anlaşmaktadır.

Amerikan Bobtail


Amerikan Bobtail Kişiliği

Bobtail, adeta bir Golden Retriever yavrusu kadar hareketli ve enerji dolu bir kedi türüdür. Onu diğer kedi türlerinden ayıran en büyük özelliği doğa ile iç içe olan yapısı ile beraberinde sahibi eşliğinde sokakta dolaşabilmesi olarak bilinmektedir. Sahibine her daim itaat etmekten alıkoyamayan Amerikan Bobtail, kişiliği itibari ile her daim güler yüzlü ve konuk sever olmaktadır.

İyi bir gezgin olan Amerikan Bontail, yeni şeyler keşfetmekten bir hayli zevk almaktadır. Sahibi ile uzun yolculuklara dahi çıkabilecek olan Bobtail her türlü eğilime sahip olup eğitilmeleri durumunda oldukça bilinçli hareket etmektedir. Öğrenmekten zevk alan yapısı ile her daim interaktif oyunlar ile iç içe olduğu görülmektedir. Ayrıca evcil hayatlarında da oldukça oyuncu ve neşe dolu hareketleri ile bilinmektedir.


Amerikan Bobtail Görünümü

Kısa kuyruğu, püsküllü kulakları ve güçlü vücudu ile Amerikan Bobtail kendine has vahşi bir görünüm sergilemektedir. Ancak kişiliği evcil ortama oldukça uygun olarak gelişim göstermektedir. Gelişim süresi genellikle orta boydan büyük boya kadar ortalama üç yıl içerisinde tamamlanmaktadır.

amerikan bobtail bakımı ve özellikleri

Amerikan Bobtail fark edilir derecede ki atletik vücudu oldukça tüylü bir kürk ile kaplıdır. Tüyleri kişisel bakımlarının yapılması durumunda her daim yumuşak, parlak ve kusursuz bir görünüme sahip olacaktır. Genellikle  siyah, kahverengi, tarçın, leylak, mavi, krem ve açık kahve tonlarına sahip olabilecekleri gibi farklı desenlerde görülebilmektedir.


Amerikan Bobtail Bakımı

Amerikan Bobtail, tüylerinin yoğun olmasından dolayı haftada birkaç kez kedi tarağı ya da kedi fırçası ile düzenli olarak taranması gerekmektedir. Ayrıca kontrollü bir şekilde ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde banyo ihtiyacını giderebilirsiniz.

amerikan bobtail bakımı ve özellikleri

Kedilerde rastlanan Periodontal diş hastalığının oluşumunu engellemek için günlük olarak kedi diş fırçası ile diş hijyenini koruyabilirsiniz. Ayrıca tırnaklarında meydana gelen kaşıntı ve mikrop oluşumlarına karşı kedi tırmığı oldukça pratik bir çözüm olacaktır.

Amerikan Bobtail kulak bakımı da bir hayli önem arz etmektedir. Kulaklarında meydana gelen toz, kir ve bakterilere karşı yumuşak bir bez ile elma sirkesine batırarak temizliğini her daim kalıcı tutabilirsiniz. Kesinlikle kulak temizliğinde kulak çöpü yada sert bir cisim kullanımında bulunmayınız.


Amerikan Bobtail Sağlık Durumu

Farklı kedi türlerinden ayrılan en büyük özelliği olan kısa kuyrukları nedeniyle herhangi bir genetik hastalığa sahip olmayan Amerikan Bobtail, genellikle 15 yaşına kadar sağlıklı bir yaşam süresi bulunmaktadır.

Bobtail, kaliteli kedi maması ile düzenli öğünlerde beslenmesi durumunda oldukça sağlıklı kalmayı başarabilmektedir. Her daim su kabının dolu olmasına dikkat etmenizin yanı sıra dışarıdan gelen yiyecek ve içecek tüketimlerinde meydana gelebilecek mide rahatsızlıklarına karşı oldukça kontrollü olmanız gerekmektedir.

amerikan bobtail bakımı ve özellikleri

Amerikan Bobteil sağlık sorunlarının oluşumunu engellemek adına, diğer kedilerde de sıkça rastlanılan grip, enteritin, mide bozukluğu hatta kansere karşı veteriner hekim kontrolünde muayene ve aşılama işlemlerinin gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir.

Amerikan Bobtail Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Sosyal yanları ile öne çıkan Amerikan Bobtail aileler için oldukça avantajlı bir ev kedisi olma özelliğine sahiptir. Çocuklar ile oldukça dost canlısı birliktelikler kurmayı becerebilen Bobtail, onları incitmemek adına kuyruğunu kırarak kontrol sağlamaktadır. Ancak ilk aşamalarda bebekli ailelerin birebir yalnız bırakmadan denetleyici olması gerekebilmektedir.

amerikan bobtail bakımı ve özellikleri

Diğer evcil hayvanlar ile Amerikan Bobtail bir hayli uyum içerisinde geçinmektedir. Arkadaş canlısı olan kişiliği ile her daim oyuncu ruhunu sergilemekten vazgeçmeyecektir. Özellikle küçük yaştan itibaren kedi ve köpekler ile birlikte aynı ortamı paylaşması onları kalıcı bir dost yapacaktır.


Önerilen İçerik: Dünya'nın En Pahalı ve En Değerli 22 Kedi Irkı

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.