American Psycho Hakkında İlk Kez Duyacağınız 23 Gerçek

Suç ve dram filmleri severlerin 2000 yılından beri severek izlediği film olan American Psycho hakkında detaylı bir araştırma yaparak neredeyse hiç bilinmeyen bilgileri bir araya getirdik.
American Psycho Hakkında İlk Kez Duyacağınız 23 Gerçek

American Psycho Hakkında İlginç Bilgiler

9 Mart 2001 yılında Türkiye’de gösterime giren film yapımı üzerinden 20 yıl geçmiş olmasına rağmen hala izleniyor. Bizde bu içeriğimizde American Psycho severler için ilginç bilgileri araştırdık ve liste haline getirdik. İşte American Psycho hakkında hiç bir yerde bulamayacağınız en ilginç 23 bilgi.


1. Aslen Galli bir aktör olan Christian Bale film çekimleri boyunca Amerikan aksanıyla akıcı bir İngilizce konuştuğu için ekip onu Amerikalı sanıyordu. Gala gecesindeyse ana dili olan Galceyi su gibi konuşan Bale tüm çekim ekibini hayrete düşürmüştür. İlk başta onun rol yaptığını düşünen insanlar gerçeği öğrendiklerinde ise büyük bir şok yaşamışlar.

1-817.jpg


2. Dönemin en maliyetli yapımlarından biri olan American Physco filmi yapımcıları ödemelerin birçoğunu izin almadan kullandıkları film müziklerine yapmıştır. Telif sebebiyle giden paralar olmasaydı belki de büyük bir kar rekoru kırılacaktı.

2-867.jpg


3. Usta aktör Christian Bale çekim aşaması boyunca canlandırdığı Patrick Baterman karakterine alışabilmek için filmde de gördüğümüz sabah rutinini gerçek hayatta da aksatmadan uygulamış. 

3-832.jpg


4. Ünlü yazar Bret Easton Ellis’in aynı adlı romanından esinlenilerek yapılan American physco filminde kitapta yer alan bazı konuşmalar kelimesi kelimesine senaryoya eklenmiş.

5-689.jpg


5. Filmin yapım aşamasında birçok tasarımcı ve sponsorla sorunlar yaşanmıştır. Cerrutti ve Rolex gibi sponsorlar ürünlerinin bazı sahnelerde ve kişilerde kullanılmamasını dahi istemişlerdir. Hatta Rolex şirketi Christian Bale’in rolex marka saat takamayacağını söylemiştir.

5-702.jpg


6. 3 kişinin yer aldığı seks sahnelerinde Bale ile birlikte iki fahişe kullanılmış. Bu sahnenin öncesinde ise Christian Bale ve yönetmen Marry Harron bir takım erotik videolar izleyerek üstü kapalı bir çekim yapmak için gerekli olan yöntemleri öğrenemeye çalışmışlardır.

7-851.jpg


7. American Physco filminde akıllara kazınan sahnelerden biri olan meşhur kartvizit sahnesinde arkadan gelen uğultu biçimindeki etkileyici ses bir kılıcın kınından çekilmesiyle oluşturulmuş.

8-766.jpg


8. İnsanların birçoğu Christian Bale’e bu filmde başrol oynayarak kariyerini bitireceğini söylese de o zamanlar genç bir aktör olan Bale kendisine Nicolas Cage’in Vampires Kiss’teki performansını örnek almış ve teklifi kabul etmiştir.

8-773.jpg


9. İzleyicilerin en çok keyif aldığı sahnelerden biri olan moonwalk sahnesi doğaçlama olarak ortaya çıkmış ve olduğu gibi filme eklenmiştir.

10-410.jpg


10. American Physco romanının son satırlarında yazan “bu bir çıkış değil” cümlesini filmin son sahnesinde bir işaret vasıtasıyla görüyoruz.

11-215.jpg


11. Filmde yazar ve yönetmen olarak görev alan Marry Harron’un aktardığı bilgilere göre ilk sahnelerde yer alan Christin Bale’in duş çekimleri sırasında sette olan tüm kadınlar bu yakışıklı adamı izlemek için toplanmışlar.

12-261.jpg


12. Patrick Bateman rolü için ilk olarak Ewan McGregor düşünülmüş ancak bizzat kendisi Chrisitian Bale’i önererek teklifi kabul etmemiş.

13-195.jpg


13. Filmde dikkat çeken bir başka detay ise Patrick Bateman ve David Van Battem gibi isimlere ait olan kartvizitteki yazım yanlışlarıdır. Sağ üstte, "Pierce & Pierce" şirket adının listelendiği bölümün altında, bölüm "Mergers and Aquisitions" yerine "Mergers and Acquisitions" olarak yazılmıştır.

15-179.jpg


14. Filmin en çok tekrarla çekilen sahnelerinden biri Christian Bale’in telefonda avukatına seri katil olduğunu söylediği bölümdür. Yönetmen Harron bu sahneyi her defasında daha iyiye taşıması için Christian Bale’e baskı yapmıştır.

14-199.jpg


15. American Physco filminin ana karakteri olan Patrick Bateman’ın adı Physco filmindeki Norman Bates karakterinden esinlenerek türetilmiş.

17-103.jpg


16. Huey Lewis & The News şarkısı "Hip to Be Square" şarkısı filmin ana müzikleri arasında yer alsa da telif sebebiyle filmden kaldırılmış.

16-121.jpg


17. American Physco romanı 1989 yılına ait olayları anlatırken film ise 1987 yılında geçiyor.

19-091.jpg


18. American Physco romanın yazı olan Bret Easton Ellis’e film sonrasında birkaç kez ölüm tehdidi gelmiştir.

19-101.jpg


19. American Physco filminde çoğu sahne olduğundan daha kanlı ve vahşet dolu bir şekilde çekilmesi gerekiyordu ancak izleyiciler için sahneler hafifletilmiş. Bu bilgiyi ise romanda olayların daha kanlı anlatılması kanıtlıyor.

20-089.jpg


20. Patrick Bateman karakterinin arkadaşı Elizabeth’i canlandıran Guinevere Turner filmin senarist kadrosunda da yer alıyordu.

21-067.jpg


21. Williem Defoe’nin sahneleri için yönetmen Marry Harron üç farklı tarzda oyunculuk performansı istemiş. Bu çekimlerin ilki Batemandan şüphelenir tavırda, ikincisi batemanın sucu konusunda bir fikri yokmuş gibi üçüncüsündeyse konu hakkında kararsızmış gibi çekiliyor.

26-033.jpg


22. Christian Bale bu film için farklı fizik ve vücut şekillerine girmek zorunda kalmıştır. Başarılı oyuncu bu çabaların oldukça zorlu olduğunu belirtmiştir.

23-081.jpg


23. Filmde fit bir vücuda sahip olan Bale bu vücudu yapmak ve korumak için çekim süresince günde 3 saat spor salonunda ve 2 saat set içerisinde spor yapmıştır.

24-085.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.