American History X Hakkında İlk Kez Duyacağınız 23 Bilgi

Yıllardır isim aşinalığı ile tanıdığımız American History X filmi hakkında hiç bilinmeyen ve hemen hemen hepinizin ilk kez duyacağı bilgileri sizler için içerik haline getirdik.
American History X Hakkında İlk Kez Duyacağınız 23 Bilgi

American History X Hakkında Bilinmeyen İlginç Bilgiler

1998 yılında gösterime giren dram filmi American History X üstünden yıllar geçmiş olmasına rağmen günümüzde hala adından söz ettirmeyi başarıyor. İşte en iyi kült filmler listesinde yer alan bu film hakkında ilk kez duyacağınız 23 bilgi.


1. American History X filminin başrol oyuncusu olan Edward Norton bu filmde oynamak için Er Ryan’ı Kurtarmak filminden gelen rol teklifini reddetmiştir. Bu rolün Er Ryan karakteri olduğu biliniyor.

01-200.jpg


2. Edward Norton ve Edward Furlong’un rolleri için defalarca saçlarını kazıttıkları ve Norton’un karakteri için 15 kilo kadar kas kütlesi kazandığı biliniyor.

02-222.jpg


3. Filmin etkileyici karakterlerinden biri olan Derek Vinyard gerçek hayattan esinlenmiş bir rol olup eski dazlak Frank Meeink’e dayanıyor.

03-234.jpg


4. Set süresi boyunca Edward Norton ve Edward Furlong defalarca senaryoya müdahale etmişler. Bu değişiklikler sonucu bir hayli sıkıntı yaşayan Tony Kaye filmi yarıda bırakarak projeden çekilmiştir.

04-228.jpg


5. Unutulmaz sahnelerden biri olan parti sahnesinde Seth’in üzerinde taşıdığı kıyafette saat yönünün tersine doğru tasarlanan bir gamalı haç görülüyor. Gamalı haçın bu ters duruşu onu taşıyan kişinin gamalı haça inanmadığını gösteriyor. Bu durum oldukça şaşırtıcı.

05-170.jpg


6. Bir başka sahnede yine Seth’in gömleği üzerindeki 88 sayısı dikkati çekiyor. Teoriye göre alfabedeki 8. harf H’ye denk geliyor ve yan yana iki H harfi “Heil Hitler” kelimesini sembolize ediyor.

06-164.jpg


7. Filmin önemli isimlerinden biri olan Cameron Alexander karakteri de gerçek hayattan uyarlanmış bir isme dayanıyor. Bu ismin güney Kaliforniyalı Beyaz Aryan Direnişi lideri Tom Metzger olduğu söyleniyor.

07-162.jpg


8. Derek Vinyard rolünün ilk olarak Joaquin Phoenix’e teklif edildiği biliniyor ancak usta aktör senaryoyu beğenmediği gerekçesi ile bu teklifi reddetmiştir.

08-159.jpg


9. Danny ve Derek’in sabak kahvaltısı için sürekli olarak gittikleri lokanta The Big Lebowski filminden de tanıdığımız o meşhur salondur. Los Angeles civarlarında bulunan bu restoran daha birçok filme ev sahipliği yapmıştır.

09-099.jpg


10. Filmin etkileyici karakterlerinden Cameron Alexander rolü için Marlon Brando’nun düşünüldüğü de yapımcıların verdiği bilgiler arasında.

10-465.jpg


11. Filmin yapım aşamasında da birçok görev alan Edward Norton ekran süresini arttırmak amacıyla birçok çalışma yaptığı biliniyor.

11-261.jpg


12. Film hakkında en ilginç istatistiklerden bir tanesine F**ck off kelimesinin tam 214 kez kullanılmış olmasıdır.

12-302.jpg


13. Filmin çekimleri yayınlandığı tarihe göre çok daha erken bitmesine rağmen bir türlü yayınlanmadı. Bu sorunun prodüksiyon ve kurgu ekipleri arasındaki sorunlar sebebiyle olduğu düşünülüyor.

13-226.jpg


14. Beyazların üstünlüğünü destekleyen bir rolü canlandıran Edward Furlog’un aslında Meksikalı olması ve babasını Rus-Yahudi kökenli olması garip bir tesadüf olamaz heralde.

14-219.jpg


15. Ünlü punk grubu Anti Heroes filmde gördükleri birkaç sahne ve dövme nedeniyle yapım ekibine dava açmıştır. Grup daha da ileri giderek filmi kötülemek amacıyla NLC adlı bir şarkı kaydetmişlerdir.

15-203.jpg


16. Seth'in filmin sonlarında giydiği tişörtlerden birinin üzerinde 'Skrewdriver Rising' yazısı var. Skrewdriver’ın bir zamanlar faaliyet gösteren İngiliz beyaz güç grubunun adı olduğu biliniyor.

16-133.jpg


17. Yönetmen Tony Kaye’nin bazı sıkıntılar sebebiyle Michael De Luca ile yapacağı toplantıya daha ruhani bir hava katacağına inanması sebebiyle bir Yahudi haham, bir Katolik rahip ve bir Budist keşişi getirdiği biliniyor.

17-127.jpg


18. Filmin yapım sürecinde oluşan anlaşmazlıklar sonucu Tony Kaye’nin projeyi terk ettiği biliniyor. Bu bilgi sinematik yüzyıl kitabına göre kanıtlanmış durumda ve yine aynı kitapta Kaye’nin bazı belgelerde isminin kullanılması sonucu stüdyoya açtığı davaların tutarının 275 milyon dolar olduğu vurgulanmıştır.

18-121.jpg


19. Ally haricinde tüm Vinyard’ların isimlerinin baş harfi aynıdır. Bu durum hakkında birçok teoriye rastlasak da sebebi şimdiye kadar çözülebilmiş değildir.

21-074.jpg


20. American History filmi hakkında Tony Kaye tarafından yapılan bir belgesel vardır. Adı Dumpty olan bu belgesel 2015 yılında tamamlanmış ancak yayınlanmamıştır.

22-108.jpg


21. Filmin tanına karakterlerinden biri olan Murray için ilk olarak Paul Mazursky ismi düşünülmüş.

23-088.jpg


22. Filmin tanınan isimleri olan Avery Brooks ve Jennifer Lien’in uzay yolu serisinde rol aldıkları birçoğunuzun bilmediğine eminiz.

25-059.jpg


23. Etkileyici bir film müziğine sahip olan American History’nin mp3 CD’si 3 Kasım 1998  tarihinde Angel Records tarafından yayınlanmıştır.

26-042.jpg

Önerilen İçerik: American Psycho Filmi Hakkında En ilginç Bilgiler

NeOldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.