Amazon Yapımı ZeroZeroZero Hakkında İnceleme

Tüm dünya ve ülkemizde popüleritesi artmış olan dizi film platformu Amazon Prime Video’nun yapımı olan Zerozerozero adlı prodüksiyonu inceleyerek hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için yazdık.
Amazon Yapımı ZeroZeroZero Hakkında İnceleme

Amazon Yapımı Zerozerozero Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kaliteli bir yönetim ekibine sahip bir suç, dram dizisi olan Zerozerozero Şubat 2020’de yayınlanmasıyla büyük ses getirdi. 5 farklı şehirde çekilen kaliteli yapımın oyuncu kadrosunu, konusunu, izleyici yorumlarını ve başrollerini NeOldu.com okurları için derledik işte detaylar.


1. 14 Şubat 2020 tarihinde yayınlanan dizi 1 sezon ve 8 bölüme sahip. Her bölümün ortalama 1 saatlik olması diziye biraz önyargılı yaklaşmanıza sebep olsa da akıcılığı sayesinde 1 saat olduğunu hissetmeyeceğiniz bir yapım.

Zerozerozero


2. 6 Şubat 2020 tarihinde YouTube’de orijinal Amazon kanalının yayınladığı fragman 1.616.067 izlenme aldı.

Zerozerozero1


3. Dizinin yönetiminde Gamorra: La Serie ve The Immortal ile tanınan Leonardo Fasoli, Maniac ve The Bridge ile tanınan ve aynı zamanda bir yazar olan Mauricio Katz ve tecrübeli İtalyan yönetmen Stefano Sollima yer alıyor.

Zerozerozero 2


4. Suç, dram dizisi olan Zerozerozero’nun oyuncu kadrosu ise; Andrea Riseborough (Emma Lynwood), Dane DeHaan (Chris Lynwood), Giuseppe De Domenico (Stefano), Harold Torres (Manuel Contreras), Erick Israel Consuelo (Moko), Mauricio Mendez (Anchorman), Diego Catano (Chino) gibi isimlerden oluşuyor.

Zerozerozero3


5. Roberto Saviano’nun ZeroZeroZero adlı kitabından yola çıkılan ve aynı ismi kullanılan dizi uyuşturucu evrenindeki ödeşmeleri ele alıyor.

Zerozerozero4


6. Meksikalıların satıcı İtalyan’ların ise alıcı olduğu olduğu dizi Napoli kentinde 200 yıldan fazladır faaliyet gösteren köklü bir mafya örgütünün içini gösteriyor. Dizinin odak noktası ticareti yapan iki kartel arasındaki nakliyecilerin yolcukları. Polislere değinilen yerlerde ise yozlaşmış polis figürlerini gösteriyor.

Zerozerozero5


7. 10.735 kişinin puanlamasıyla IMDB üzerinden 8,2 puan alan diziyi izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ediyor, Netflix yapımı Narcos dizisi ile kıyaslamamanızı öneriyoruz.

Zerozerozeroq


Zerozerozero Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları

👤 Hız, müzik, oyunculuk, gerilim hepsi mükemmel, muhteşem. Sadece 2 bölüm izledim ama şovun geri kalanının halihazırda belirlenmiş yüksek standartlarla devam edeceğinden pek şüphem yok. Basitçe söylemek gerekirse, bu yavaş ilerleyen kışkırtıcı suç dramalarına bayılıyorum, ki en iyi aksiyonun üzerinde tipik olmayanlar.


👤 Başından sonuna kadar kesinlikle büyüleyici bir yağım. Oyunculuk, hala harika yönetmenler ve aktörlerin olduğunu fark etmemi sağladı. Performansların tadını bir kez daha çıkarmak için tekrar tekrar izleyebilirim. Herkese şiddetle tavsiye ederim (eğer çocuk değilseniz). Bunun gibi birden fazla hikaye ve kendi başına bir şaheser oluşturan yapım çok az. Hala bu diziyi izlemediyseniz hemen izleyin.


👤 İlk bölümlerinde uyuşturucu trafiğini bilal’e anlatır gibi anlattıkları için sıkılsam da 4. bölüm itibariyle çok iyi bir ivme yakalıyor dizi. Üreticilerin, aracıların ve satıcıların hem kendi içlerindeki ilişkileri hem birbirleri arasındaki ilişkiyi çok güzel işliyor. Zaten ilk bölümlerdeki yavaş akımın sebebi de bu üç dinamiği tanıtması. ayrıca çoğu bölümün kritik noktalarında çok klas flashbackler yapıyorlar. Gomorrada olduğu gibi bu dizide de çok sağlam karakterler ile birlikte bunların gelişim ve değişimi var. 


👤 Müthiş bir yapım. IMDB puanının düşük olmasına pek anlam veremedim, ama çok da önemli değil. Prodüksiyon başlı başına mükemmel. Senaryo çok başarılı, oyunculuk gözlerimi yaşarttı, mu az zam. Uyuşturucu kartelleriyle ilgili bir konusu olsa da, kesinlikle Narcos yada el Chapo gibi isin polis ve kartel siyasetini ve savaşları anlatan bir dizi değil. Zaten öyle hızlı giden bir dizi de değil. Yavaş akan, huzurlu ama derin bir dizi. 


👤 Bu dizi, birkaç kıtaya yayılan ve çeşitli farklı kültürleri birbirine bağlayan harika bir destan. Diğer dilleri duymaktan hoşlanmıyorsanız, bu sizin için olmayabilir. Oyuncuların sahne için uygun olan dili konuşmalarına gerçekten minnettarım. Akıcı İspanyolca konuşmama rağmen, Meksikalı askerler tarafından konuşulan argo dolu dili anlamakta güçlük çekiyorum (ve Calabria İtalyancasını unutuyorum), ama sorun değil; altyazılar bunun için var. 


👤 Zerozerozero'ya verebileceğim en büyük övgü, asla sıkıcı olmaması ve her zaman anlatı ivmesine sahip olmasıdır. Bu gösteri, Narcos veya Gomorrah'dan çok daha fazla aksiyon dolu. Gerçekten Narcos'un (Kolombiya) orijinal 3. sezonunun halefi gibi hissediyor, aynı Narcos belgesel-drama anlatım tarzını takip etmesi anlamında değil, daha çok kokain ticaretiyle ilgili Amerikan yapımı bir suç draması olması anlamında. Narcos Mexico bir telenovelaya dönüştükten sonra, Narcos dramasının örtüsünü üstlenecek başka bir dizi bulduğuma çok sevindim. 


👤 ZeroZeroZero, çok düzensiz ve kopuk bir sinematografik eserdir. Her şey zayıf temeller üzerine, yani oldukça ince bir olay örgüsüne dayanıyor: Esasen hikaye, Meksika'dan güney İtalya'ya bir kokain yükünün nakliyesi etrafında dönüyor. İşin özü bu. Oradan olay örgüsü, aralarında çok az bağlantı bulunan üç anlatı dizisine bölünür; tek bir dizide paketlenmiş üç uzun filmi izlemek gibi. Yapımcılar, The Godfather ve Narcos'un parçalarını kesip yapıştırmanın harika bir sonuç vereceğini düşünmüş olmalılarki bu şekilde ilerlemişler. 


👤 Bu diziye rastladığım için çok mutluyum! Bu, daha ilk bölüm bitmeden beni bağlayan ender programlardan biri. Dakikalar içinde bunun ustalıkla hazırlanmış, şık bir çalışma olduğunu anlayabilirsiniz. Hikayenin anlatılma şeklini seviyorum, her bölümde zaman geçişi var. Mogwai bunu, çoğunlukla anlatı tarzına mükemmel bir şekilde uyan ve büyüleyici sinematografi ile kusursuz bir şekilde birleştiren bazı atmosferik parçalarla harika bir şekilde puanladı. Sollima'nın Sicario üzerindeki çalışmasını sevdiyseniz, buna bayılacaksınız. 


Zerozerozero Dizisinin Oyuncuları ve Başrolü

Andrea Riseborough - Emma Lynwood

Oblivion ve Mandy yapımları ile tanınan güzel oyuncu şu anda 39 yaşında ve tamamının kadınlardan oluştuğu ve bizzat kendinin yönettiği bir prodüksiyon şirketi var.

Andrea Riseborough


Dane DeHaan – Chris Lynwood

Amerikan kökenli ünlü aktör Valerian and the City of a Thousand Planets, The Amazing Spider-Man 2, Kill Your Darlings ve Chronicle yapımlarında ün kazandı. Şu an 34 yaşında.

Dane DeHaan


Giuseppe De Demenico – Stefano

Çok tanınmasada hızlı yükselen yakışıklı oyuncu Euforia ve Zerozerozero adlı yapımlarda kendini göstererek kariyerine devam ediyor.

Giuseppe De Demenico


Çıkış Tarihi: 14 Şubat 2020

Kategori: Suç – Drama - Gerilim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.