Tales From The Loop Dizi Konusu - Oyuncu Kadrosu ve İnceleme

Amazon Video Prime’nin orijinal yapımlarından biri olan Tales From The Loop adlı prodüksiyon hakkında bilgi toplayarak sizlere içerik halinde aktardık.
Tales From The Loop Dizi Konusu - Oyuncu Kadrosu ve İnceleme

Amazon Original Dizisi Tales From The Loop

Yapımcıları arasında dünyaca ünlü Matt Reeves’in bulunduğu orijinal Amazon Video Prime dizisi Tales From The Loop adlı Bilim kurgu yapımını NeOldu.com okurları için inceleyerek dizinin konusunu, oyuncu kadrosunu, izleyici yorumlarını ve bilmeniz gerekenleri derledik. İşte detaylar.


1.  1 Sezon 8 bölümden oluşan dizinin bir bölüm uzunluğu yaklaşık 50 dakika. 3 Nisan 2020 tarihinde yayınlanmaya başlanan ve tek bir seferde bütün bölümlerinin yayınlandığı dizi izleyiciler tarafından beğenilen yapımlar arasında.

TalesFromTheLood


2. YouTube üzerinde 27 Şubat 2020’de Amazon Prime Video’nun orijinal kanalında yayınlanan dizi fragmanını 3.418.268 kişi izlemiş.

TalesFromTheLood1


3. Dizinin yapımını Maymunlar Cehennemi, Batman ve 10 Cloverfield gibi yapımlarında yapımcılığını üstlenen Matt Reeves yaparken dizi ekibinde Mark Romanek gibi tecrübeli yapımcılarda bulunuyor.

TalesFromTheLood2


4. Bilim kurgu dizilerine yenilik getirmeyi başarmış dizinin oyuncu kadrosu ise şu şekilde; Daniel Zolghadri (Jakob), Paul Schneider (George), Rebecca Hall (Loretta), Ato Essandoh (Gaddis), Duncan Joiner (Cole), Jonathan Pryce (Russ), Nicole Law (May).

TalesFromTheLood3


5. Kitaptan esinlenerek yapılmış olan dizinin oldukça ilgi çekici ve sürükleyici bir konusu var. Stalenhag’ın 2015 yılında çıkardı Tales From The Loop adlı kitaptaki ile büyük benzerlik taşıyor.

TalesFromTheLood4


6. Kainatın sırlarını çözmek için üretilen The Loop isimli makinen üzerinde kurulan bir kasabada yaşayan insanların başından geçen olayları ele alıyor.

TalesFromTheLood5


7. IMDB’de 11.836 kişinin verdiği oy ile 7,5 puan alan bilim kurgu dizisi Türkiye’deki izleyiciler tarafından oldukça olumlu yoruma maruz kaldı.

TalesFromTheLoodd


Tales From The Loop Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları

👤Sanat dizisi kavramı diye bir şey varsa, bu kavrama şıp diye uyacak dizilerden birisi. Son zamanlarda izlerken keyif aldığım en dizilerden. Dizi, tüm vaatlerini adıyla açıklıyor. İlk saniyelerinden itibaren alacakaranlık kuşağı tadı almaya başlıyorsun ve bu tadı kendine has üslubu ile daha da lezzetlendiriyor dizi. Yalnız, ooh bilim kurgu varmış alırım bir dalcıları, biraz üzebileceğini düşünüyorum. Sakin müziklerle birlikte (bazen insanı zorladığı oldu, yalan yok) harika manzaraları keyfini çıkartıyorsunuz. 


👤 Bütün bölümleri boyunca aynı konu ekseninde gidecek diye beklerken, her bölümün kendi hikayesine sahip olması benim açımdan sürpriz oldu. Bir nevi, Dark beklerken Black Mirror çıktı kutudan. Evet, arka planda üzerine basılmasa da ana bir fikir ve bölümler arası karakter kesişmeleri yine de var ve bu, bütünlüğe çok olumlu bir katkı sağlamış. 7. bölümü ve akabinde finali bence bu türün sevenleri arasında efsanelerden biri olmaya aday güzellikteydi. 


👤 Kolayca resetlenip bambaşka yönden yeniden yazılabilecek bir evrene sahip olsa da, tek sezonluk planlanmış olması üzdü biraz. Bilhassa son 2 bölümde kendini aştı kanımca, bu kadar hüzünlü bir bilimkurgu seyretmemişimdir herhalde. Fikir çok orijinal geldi (belki vardır benzeri hikâyeler aramaya üşendim), ama daha da güzel olanı işleniş biçimiydi tabi ki. J. L. Borges gibi imkânsız görünen olasılıkları insanların iç dünyalarına daha iyi sondaj atabilmek için kullanmış olması, şahaneydi.


👤 Çok duyarlı, hüzünlü bir masal gibi akıyor görüntüler. Hikayeler de karakterler de görüntüler de muhteşem. Her bölüm ayrı ve çok iyi bir yönetmen tarafından çekilmiş zaten. Başka dizilerle kıyaslamak istemiyorum ama özellikle The Leftovers, Six Feet Under ve elbette Counterpart sevenler için çok cazip bir dizi. İçerik analize çok müsait, özellikle psikanalitik bir izleme yapılırsa inanılmaz semboller çıkıyor fakat bu da izlemeyi yorucu bir hale getiriyor. bu dönemde izlememiş olmayı tercih ederdim. 


👤 Öncelikle şunu söyleyeyim, diziyi izleyebilmek için sabır taşı olmak gerekiyor. İçiniz şişebilir bu çok net. Son 2 bölümünü bugün izleyip bitirdim ve iyi ki bitirmişim sapır sapır tüm dertlerini döktü dizi. Aslında basit bir tabirle süper gücünüz olsaydı ne yapardınız sorusuna Loop adlı evrende birbirinden farklı karakterlerin bunu bir şekilde deneyimlemesini ve bunun bir bedelinin olduğunu tane tane anlatıyor her bölümde. Zamanla kafayı fena halde bozmuş çok yeni bir perspektifle tanımlamış bu süreci dizi. 2. bölüm son bölüme kadar en beğendiğim bölümdü ve finali o bölüme bağlayarak yapmaları beni aşırı tatmin etti sanırım.


👤 Dizinin dramatik yapısı çok ağır işlenmiş fakat felsefesi mükemmel derecede ayakları yere basarcasına yazılmış. Final bölümünde görüntü yönetimi çok iyiydi, sembolizmi çok iyi kullanmışlar. Yeni bir sezon gelecek mi gelecekse dış dünya mı anlatılacak bir bilgim yok. Fakat şu haliyle tertemiz bir 8'i hak ediyor. Kült dizi olmaya aday diyebilirim. Çok orijinal bir dünyası var sanatsal ve edebi anlamda. 


👤 Şahsen Glass'ın adını görünce neymiş bu diyip atladım hemen. Bakıldığında ismi de gayet ilgi çekici geldi ve acaba bir Dark daha mı diye düşündüm. İlk bölümle bir alacakaranlık kuşağı, x-Files gizemi sunuyor ama bölümler ilerledikçe durumun bu olmadığı anlaşılıyor. Yapımcılar bir olay örgüsü, bütünlük ve hikaye amacı kurgulamak yerine karakterlere, psikolojiye, kamera açılarına ve müziklere odaklanmışlar ve ortaya böyle estetik değeri yüksek bir yapım çıkmış. 


👤 İlk iki bölüm itibarıyla bayıldığım dizi. Devamını izlemek için sabırsızlanıyorum. Bayağı emek verilmiş bir sinematografisi var. Çekimler çok iyi. Genel olarak pastel renkler ve nude tonlar kullanılmış. Bu soluk görseller dizinin atmosferine çok yakışmış. İlk bölümü izlerken dizinin müzikleri o kadar tanıdık geldi ki "kesin Philip Glass'ın eli değmiş bu diziye" diye düşündüm ve sonra baktım ki hakikaten Philip Glass yapmış müzikleri. O bahsedilen melankolik atmosferin en büyük sebeplerinden birisi aslında Philip Glass. 

Tales From The Loop Dizisinin Oyuncuları ve Başrolü

Daniel Zolghadri – Jakob

Amerika kökenli 21 yaşındaki genç aktör Eight Grade, Low Tide ve Tales From The Loop adlı yapımlarda ismini duyurmuştur.

Daniel Zolghadri


Paul Schneider – George

41 yaşındaki deneyimli oyuncu karşımıza 45 ten fazla yapımda bulunmasıyla çıkıyor. Parks and Recreation, Lars and the Real Girl, The Babymakers, Bright Star gibi bilindik prodüksiyonlarda oynayarak kendini tanıttı.

Paul Schneider


Rebecca Hall – Loretta

İlk sahnesini babasının yönettiği The Camomile Lawn’da 10 yaşında alan güzel bir oyuncu olan Rebecca Hall, aralarında Vicky Cristina Barcelona, The Town ve Christine gibi kaliteli yapımlarında olduğu 25 ten fazla eserde rol aldı. Şu anda 38 yaşında.

Rebecca Hall


Çıkış Tarihi: 27 Şubat 2020

Kategori: Dram – Bilim kurgu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.