Amazon Prime Upload Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ülkemizde son zamanlarda popülerleşmeye başlayan bir dizi film platformu olan Amazon Video Prime’nin kaliteli ve yeni içeriklerinden bir tanesi olan bir Gizem, Bilim kurgu dizisi Upload’ı araştırdık.
Amazon Prime Upload Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Amazon Prime Video Upload Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Greg Daniels tarafından yaratılan komedi, gizem, bilim kurgu dizisi olan Upload’ı NeOldu.com okurları için inceleyerek konusunu, oyuncu kadrosunu, izleyici yorumlarını içerik haline getirdik, işte detaylar.


1. 1 Mayıs 2020 tarihinde yayınlanmaya başlayan dizi şu anlık 2 sezon 12 bölümden oluşuyor. Bir sezonun 11 bölüm ve her bir bölümün ortalama 30 dakika olduğu dizi izleyiciler tarafından oldukça beğeniliyor.

Upload


2. Amazon orijinal yapımı bu prodüksiyonun 16 Mart 2020 tarihinde yayınlanan fragmanı 20.533.635 kişi tarafından izlenerek beğeni yağmuruna tutuldu.

Upload1


3. Yönetimini The Office adlı IMDB puanı 8,9 olan 9 sezonluk bir komedi sitcom dizininde yöneticiliğini yapmış olan Greg Daniels üstlenirken dizinin yapımcılığında ise tecrübeli yapımcı Howard Klein yer alıyor.

Upload2


4. Çokça beğenilen dizinin oyuncu kadrosunda ise aşina olduğumuz isimler yer alıyor işte onlardan bazıları. Robbie Amell (Nathan Brown), Andy Allo (Nora Antony), Zainab Johnson (Aleesha), Kevin Bigley (Luke), Allegra Edwards (Ingrid Kannerman), Owen Daniels (A.I. Guy), Andrea Rosen (Lucy), Jordan Johnson-Hinds (Jamie), Josh Banday (Ivan), William B. Davis (David Choak).

Upload3


5. Amazon Prime yapımı dizinin konusu ise yakın gelecekte hepimizin adapte olmak zorunda olacağı sanal gerçeklik ile ilgili.

Upload4


6. Çakma Playboy Nathan’ın sürücüsüz arabasının kazası sonucu ağır yaralanmasından sonra zengin kız arkadaşı Ingrid Nathan’ı ölüm sonrası yaşamı görebilmesi için Nora adlı karakterinde içinde çalıştığı bir sanal gerçeklik şirketindeki sanal gerçeklik dünyasına göndermesiyle Nathan’ın başından geçen olayları ele alır.

Upload5


7. Kısa bir süre önce çıkmış olmasına rağmen beğenilen bir yapım olan Upload’ın IMDB puanı 33.367 kişinin verdiği oy ile 8,0 iken bizimde izlemenizi ısrarla önereceğimiz diziler arasında.

Uploadd


Amazon Prime Video Upload Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları

👤 Greg Daniels'in yaptığı yeni amazon dizisi. 10 bölümlük ilk sezonun henüz 6 bölümünü bir oturuşta izledim. Dizinin The Good Place 'e benzetilmesi tesadüf değil. Yaratıcısı Greg Daniels daha önce malum olduğu üzere The Good Place'in yaratıcısı Michael Schur ile efsane diziler The Office ve Parks and Rec yapmıştı. O sebeple mizahi tonları ve uğraştığı konular benzeşiyor. insan zihni bir yere kopyalanabiliyor olsa dünya nasıl olurdu ile ilgili bence epeyce gerçekçi bir simülasyon var dizide.


👤 Son bölümlere doğru romantizmin dozunu açınca biraz üzse de, genel olarak güzel bir ilk sezon izlettiler bize. Bilinci yaşayan ölü ve direk hayatta olan arasında yalnızca sanal gözlükler aracılığı ile fiziksel hale gelen aşk hikayesi çok daha ilginç işlenebilirdi, çok daha fazla şey sorgulanabilirdi. Ama tabi o zaman çıtır çerez dizi kategorisini kaybedecekti. Haliyle standart romantik komedilerin kıskançlık, tripler, hislerini söyleyememe gibi klişeleri temelinde ilerledi bu hikaye.


👤 1 Mayıs 2020'de amazon Prime'de yayınlanan keyifli bir dizi. Bilim kurgu, gizem ve romantik komedi türünde ve bana göre iyi bir dünya yaratmışlar. Ölümden sonra yaşam temasını işlediği için Good Place ile bir tutulması normal. Altered Carbon da bu anlamda yakın elbette. Fakat henüz bu dizide bedenleme olay yok ama bunun kapısını da aralıyorlar bölümlerden birinde. hikaye 2033 yılında geçiyor. Aslında 2133 deseler daha iyi olabilirdi. 


👤 Ben bu bilinç transferi olayını anlayamıyorum ya, bir çalışma var da pr mı yapıyorlar ne. Son dönem bilimkurgularda çok çıkmaya başladı ve asla ısınamadığım bir seçenek. Beni ben yapan şey anılarım mı sadece. Bak beyni sök başka bedene tak falan anlarım da anılarımı kopyala, tatatataaam al sana sonsuz yaşam. Abi ben bunu yemem. Beden gitmiş beyin gitmiş, adam ölmediğini sanıyor. Ölümsüzlük olacaksa biyolojik olmalı. Çip, sensör, yapay organ falan anlarım. Ama abi ben Harddisk miyim bilgileri benden al başka yere kopyala falan...


👤 1. sezonu baya iyi biten, her bölümü kısa ve öz tutan başarılı bir amazon prime dizisi. Eğer 2.sezonu bocalamazlarsa dünya çapında izlenecek bir dizi olabilir. Ayrıça bu tür bir olay benim hayalim olduğu için diziyi görür görmez sevindim. Tabii ölünce değil yaşarken de böyle bir sanal dünyada insanların burada yapamadıklarını yapabilme düşüncesi güzel. Aynı Luke'un ayakları yokken sanal dünyada (lakeview) ayaklara sahip olabilmesi. 2. sezonu bomba olacağına da inanıyorum.


👤 Hiç sıkmayan, akıcı ve oldukça da ilginç olan bir dizi. 8/10. Ana teması bilim kurgu fakat bazı sahnelerde sesli kahkaha attığımı söylemeliyim. Neredeyse tüm oyuncuların sempatik tipler olması avantaj olmuş. Böylece benimseyebiliyorsunuz karakterleri. Dizinin konusu inanılmaz şekilde dallanıp budaklandırılmaya müsait aslında. Bunun için dizinin yapımcılarının Türk senaristlerle birkaç görüşme yapmaları yeterli olur. ikinci sezonda daha fazla ters köşe sahnelere yer verilirse çok iyi yerlere doğru gidecek olan dizidir aynı zamanda.


👤 Simülasyonda yaşamaya devam etmeniz için gerçek dünyadan sürekli ödeme yapılması gerekiyor. Ödeme yapılmadığı zaman 2 GB’lik olan fukara versiyonunu kullanıyorsunuz. Müthiş bir fikir gerçekten. 2 GB’lik hapishane gibi odalara giderken bile bavullarınızı kendiniz taşıyorsunuz. Aynı Turkcell ya da TTNET'in borcunuzu ödemediğinizde anında hızınızı düşürmesi gibi. Dindar insanlar "Sağol canım, benim kendi cennetim var" modunda olduğu için simülasyona zaten sıcak bakmıyor. Kahrolası kapitalizm, simülasyonda bile sizi rahat bırakmayıp para tırtıklama peşinde. Zırt pırt karşınıza reklam çıkıyor. 


👤 Gerçek dünyadaki insanlar istedikleri zaman simülasyondaki ölmüş yakınlarını ziyarete gidebiliyor veya onlarla telefondan konuşabiliyor. O zaman benim de aklıma şöyle bir soru geliyor: programda yaşayan ölmüş insanlar bilinçleriyle hala gerçek dünyayı etkileyebilirler. Misal, bir politikacı ölse bile hala simülasyondan ülkesini yönetebilir. Bir sanatçı ölse bile hala eserler verebilir. Vesaire vesaire.


Amazon Prime Video Upload Dizisinin Karakterleri ve Başrolleri

Robbie Amell – Nathan Brown

32 yaşındaki yakışıklı oyuncu bu zamana kadar The Flash, DUFF, Code 8 gibi yapımlarda ismini duyurdu şu anda 2 ödüle adaylığı var.

Robbie Amell


Andy Allo – Nora Antony

2009 başlangıçlı 9 albümü bulunan güzel şarkıcı aynı zamanda aktörlük yapıyor. Günümüze kadar Mükemmel Uyum 3, Kahraman, 2 Dakikalık Şöhret gibi yapımlarda yer aldı. Şu anda 31 yaşında.

Andy Allo


Zainab Johnson – Aleesha

American Koko, Avant-Guardians, Cash Lift ile tanınan oyuncu Upload dizisindeki rolü ile ününe ün kattı.

Zainab Johnson


Çıkış Tarihi: 1 Mayıs 2020

Kategori: Komedi – Gizem – Bilim Kurgu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.