Amazon Türkiye Nedir? Nasıl Kullanılır? Amazon Hakkında Tüm Merak Edilenler

Amazon dünyanın en büyük alışveriş platformlarından birisidir. Her türlü ihtiyacınızı giderebildiğiniz bu alışveriş sitesi tüm dünyada popülerdir. Bu yazımızda sizin için Amazon hakkında tüm merak edilenleri derledik.
Amazon Türkiye Nedir? Nasıl Kullanılır? Amazon Hakkında Tüm Merak Edilenler

Amazon tüm dünya genelinde hizmet veren bir alışveriş platformudur. 5 Temmuz 1994'te kurulan firma içerisinde milyonlarca ürün barındırmaktadır. Ne ihtiyacınız olursa rahatlıkla bulabildiğiniz Amazon, dünyanın en büyük e-ticaret sitesidir. İlk zamanlarda kitapların satıldığı alışveriş sitesi olan Amazon, zamanla elektronik araçlar, video oyunları, giyim, mobilya, yiyecek, oyuncak ve mücevher sektörlerine giriş yaparak genişlemeyi başardı. Kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos olan Amazon, 2015 yılında piyasa değeri bakımından ABD'deki en büyük mağaza zinciri olan Walmart'ı geçti. Bu yazımızda sizin için "Amazon nedir?", "Amazon nasıl kullanılır?", "Amazon'da alışveriş nasıl yapılır?", "Amazon'da hangi ürünler bulunmaktadır?" ve "Amazon güvenli mi?" gibi soruların cevaplarını derledik. Amazon Türkiye resmi web adresine hızlıca giriş yapmak için buraya tıklayın.


Amazon Nedir?

amazon-nedir-005.jpg

Amazon, kişisel bakımdan modaya, mutfak gereçlerinden yapı market ürünlerine, sağlık malzemelerinden oyuncaklara kadar yüzlerce kategoride milyonlarca ürünün olduğu bir e-ticaret platformudur. Tek bir çatı altında binlerce satıcıyı bir araya getiren Amazon, bu sayede en iyi ürünü en ucuz fiyattan alabilmemizi sağlamaktadır.


Amazon Nasıl Kullanılır?

amazon-nasil-kullanilir-009.jpg

Tüm alışveriş platformlarında olduğu gibi Amazon'u kullanmak için de bir hesap oluşturmak gerekmektedir. Adınızı soyadınızı, mail adresinizi ve şifrenizi girdikten sonra hesabınızı oluşturabilirsiniz. Hesap oluşturma işleminden sonra bir adres eklemeniz gerekmektedir. Bunun için sol üstte bulunan "Teslimat Adresi Seçin" kısmına tıklayıp, oraya bulunduğunuz yeri kaydedin. Teslimat adresini de kaydettikten sonra alışveriş yapmanızı engelleyecek bir durum kalmaz. Dilerseniz hesabınıza cep telefonu numaranızı ekleyebilir ya da iki adımlı doğrulama sistemini açarak güvenliğinizi en üst seviyede tutabilirsiniz.


Amazon'dan Alışveriş Yapmak

amazondan-alisveris-yapmak-001.jpg

Eskiden ürünlerin yurtdışından geldiği Amazon'un Türkiye'ye şube açmasıyla beraber alışveriş yapmak çok daha basit hale geldi. Amazon'dan yaptığınız alışverişler n11, Hepsiburada, Morhipo, Trendyol gibi firmalarla aynı şekilde ilerlemektedir. İlk önce satın almak istediğiniz ürünleri sepete eklersiniz. Daha sonra ürünlerin ödemesi sizden alınır. Ödeme kontrol edilir ve size e-posta gönderilir. Son olarak sipariş verdiğiniz ürünlerin hazırlanma, kargoya verilme ve teslimat süreci başlar.


Amazon'un Kargolama Süreci

amazonun-kargolama-sureci-003.jpg

Amazon anlaşmalı olduğu AGT, APG, DHL, Kolay Gelsin, MNG ve UPS firmalarıyla kargolarınızı göndermektedir. Bu sayede kargonuz elinize en kısa sürede ulaşır. Amazon diğer firmalar gibi klasik kargo işleminin yanında hızlı gönderim seçeneğini de kullanıcılarına sunmuştur. Eğer Amazon Prime üyeliğiniz varsa kargonuz ücretsiz olur. Bunun yanında Amazon'un anlaşmalı olduğu firmalardan alışverişinizi yaparsanız ürünlerinizi ertesi gün teslim alabilirsiniz. Üstelik bu siparişlerde herhangi bir alt sınır yoktur.

Satıcısı Amazon olan ürünlerde aynı gün teslimat seçeneği sunulmaktadır. Bu teslimatta ürünleriniz aynı günün akşamında 17.00 - 22.00 arasında size teslim edilir. Bu teslimat seçeneği sadece İstanbul'un belirli bölgelerinde geçerlidir. 


Amazon'da Hangi Ürünleri Alabilirim?

amazonda-hangi-urunleri-alabilirim-002.jpg

Amazon, ihtiyaç duyabileceğiniz neredeyse her şeyin satıldığı bir platformdur. Müşterilerin aradığı ürünün en kalitelisini bulmasını sağlayan site, 20 ana kategoriye sahiptir. Amazon.com'dan satın alabileceğiniz ürün kategorileri arasında; elektronik, ev ve yaşam, evcil hayvan, gıda ürünleri, kişisel bakım ve kozmetik, kitap, kadın moda, erkek moda, çocuk ve bebek moda, mutfak, müzik ekipmanları ve enstrümanları, ofis ve kırtasiye, oyuncak, sağlık, bakım, temizlik, spor ve outdoor, televizyon ve ev sinema sistemleri, video oyunu ve konsol, telefon ve yapı market yer almaktadır. Bu kategorilerin altında yüzlerce alt grup, milyonlarca ürün vardır.


Amazon Neden Çok Tercih Ediliyor?

amazon-neden-cok-tercih-ediliyor-001.jpg

Amazon, tüm dünya genelinde müşterilerine her zaman en kaliteli ürünü ulaştırma ilkesine sahip bir firmadır. Bu yüzden Amazon'dan alışveriş yapan çoğu müşteri olumlu izlenimle ayrılmaktadır. Sipariş, kargo ve iade süreçlerinde müşterilerinin yanında olan Amazon, bu yönüyle tüm dünyada popüler olan bir platform olmuştur. Amazon'un çok tercih edilmesinin ana nedeni de budur.


Amazon'u Kimler Kullanabilir?

amazonu-kimler-kullanabilir-002.jpg

Amazon 18 ülkede faaliyet gösteren uluslararası bir alışveriş platformudur. Tüm dünyadaki ülkelere açık olan site, dil seçenekleriyle basit alışveriş imkanı sunmaktadır. Türkiye'de de bulunan Amazon'un iOS ve Android uygulamaları mevcuttur. Bu sayede güvenli ve kolay bir şekilde telefonunuz üzerinden alışveriş yapabilirsiniz.


Amazon Güvenli mi?

amazon-guvenli-mi.jpg

Amazon tüm dünyada faaliyet gösteren bir alışveriş platformudur. Müşterileri tarafından beğenilerek kullanılan Amazon, güvenlik konusunda da oldukça iyi bir geçmişe sahiptir. Müşterilerine yanlış ürün, beğenmeme, hasarlı ve geç gelmiş ürünler için iade garantisi veren Amazon, bu yönüyle kullanıcıları tarafından sevilmektedir.


Amazon Ödeme Yöntemleri

amazon-odeme-yontemleri.jpg

Hediye çeki, promosyon kodu veya kuponla birlikte de alışveriş yapabildiğiniz Amazon, World, Bonus, Axess, Maximum, CardFinans, Paraf, BankKart, Visa, MasterCard gibi kartların tümünü kabul eder. Yani şu anda kullandığınız tüm kartlar Amazon'da geçerlidir.


Amazon Müşteri Güvenlik Pol itikası

amazon-musteri-guvenlik-politikasi-003.jpg

Amazon her zaman müşterilerini ön planda tutmaktadır. Bunun için bir müşteri koruması sistemi oluşturmuştur. Müşteri kaynaklı olmayan kargodayken hasar alma, kargonun geç gelmesi, yanlış adrese gitmesi gibi durumlarda iade garantisi veren Amazon, bu hamlesiyle oldukça güvenli bir platform olduğunu kanıtlamıştır. Ayrıca satın aldığınız ürünleri teslimattan sonra 30 gün içerisinde iade edebilirsiniz.

Amazon hakkında tüm merak edilenleri yanıtladık. Dilerseniz "Amazon'dan Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?" içeriğimizi kontrol edebilirsiniz. Eğer kargo sürecini merak ediyorsanız "Amazon Siparişim Ne Zaman Gelir?" içeriğimize göz atabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.