Amazon Türkiye Kargo Takip Nasıl Yapılır? | 2024

Siparişlerinizin kapınıza kadar ulaşmasını sağlayan Amazon, satın alınan ürünlerin kargo takip işlemini görmenize olanak sağlar. İşte kargo takip yolu...
Amazon Türkiye Kargo Takip Nasıl Yapılır? | 2024

Amazon Kargo Takibi Nasıl Yapılır?

Dünyanın en eski online satış platformu Amazon'da uygun fiyatlara alabileceğiniz birçok ürün bulunmaktadır. Satın aldığınız her ürün en kısa sürede kargoya verilir. Kargoya verilen ürünleri kargo takip numaranız ile kontrol edebilir, ürününüzün nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. Uzun süre ürününü alamamış kullanıcılar "Amazon kargom nerede?" , "Amazon kargo takip nasıl yapılır?" gibi sorulara cevap aramaktadır. Bu yazımızda sizlere siparişinizin nerede olduğunu adım adım göstereceğiz. İşte Amazon kargo takibini görmek için yapmanız gereken adımlar;

1. Amazon.com.tr sitesine giriş yapın. Hızlı giriş için buraya tıklayın.

2. Sağ üst kısımdan hesabınıza girdikten sonra "Siparişlerim" kısmına tıklayın.

3. Burada verdiğiniz siparişleri göreceksiniz. Kargosunu takip etmek istediğiniz siparişe gidin.

4. Siparişin yanında bulunan "Kargo Takibi" düğmesine tıklayın. 

5. Tüm güncellemeleri göster butonuna tıklayarak kargonuzun nerede olduğunu görebilirsiniz.

6. Kargonuzun nerede olduğunu detaylı bir şekilde görmek istiyorsanız aşağı kısımda kargo takip numarası ve kargo şirketinin adı bulunmaktadır. Arama motorunuza kargo şirketinin adını yazdıktan sonra yanına kargo takibi yazmanız gerekecektir. Daha sonra size verilen kargo takip numarası ile kargonuzun nerede olduğunu kontrol edebilirsiniz. 


Amazon Kargo Takip Numarası Nedir?

Amazon Kargo Takip Numarası

Ürünü satın aldığınız zaman verilmesi zorunlu olan Amazon Kargo Takip Numarası, ödeme tarihinden itibaren 1 ile 3 iş günü içerisinde satıcı tarafından size iletilmektedir. Satın aldığınız ürünler, "Siparişlerim" kısmında gözükmektedir. Ürününüzün kargo takip numarası sağ kısımda bulunan "Kargo Takip" butonuna tıkladığınızda karşınıza çıkmaktadır. Çıkan numara ile ilgili kargo şirketinizin takip bölümüne girerek ürününüzün nerede olduğunu kontrol edebilirsiniz. Kargo konusunda sorun yaşamak istemiyorsanız daima site içerisinde yüksek puana sahip güvenilir satıcılardan ürün almalısınız. Amazon Türkiye resmi web adresine ücretsiz üye olmak için buraya tıklayın.


Amazon Kargo Takip Aşamaları Neler?

Amazon Kargo Takip Aşamaları

Amazon, satın aldığınız ürünlerin kargo takip işlemlerini 4 aşamada size sunmaktadır. İlk olarak satın aldığınız ürünü "Siparişlerim" kısmına tıklayarak görüntüleyip, daha sonra "Kargo Takip" kısmına girmeniz gerekmektedir. Amazon kargo takibi kısmında yer alan "Paket Gönderildi" , "Paket Kargo Şirketine Ulaştı" , "Paket Kargo Şubesinden Çıktı" , "Paket Teslim Edildi" aşamalarına bakarak ürünün nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. 


Amazon Kargom Ne Zaman Gelir?

Amazon Kargom Ne Zaman Gelir

Dünya genelinde satış yaparak en iyi e-ticaret sitesi olmayı başarmış olan Amazon, Türkiye'ye gelerek kargo işlemlerinizi normalde olduğundan çok daha hızlı bir şekilde halletmektedir. Amazon Türkiye sayesinde ürünlerinizi son derece hızlı ve sorunsuz bir şekilde alabilirsiniz. Amazon.com.tr'de ürünleriniz ortalama olarak 2 ile 5 iş günü içerisinde teslim edilir. Tamamen güvenilir olan Amazon sitesinde kargonuz gecikirse, direkt olarak mağaza satıcısı veya Amazon müşteri temsilcisi ile iletişime geçebilirsiniz. 


Amazon Hızlı Kargo Nedir?

Amazon Hızlı Kargo

"Amazon Hızlı Kargo" adı verilen kargo işlemi siparişini beklemek istemeyen müşteriler için kullanılmaktadır. Amazon hızlı kargo sayesinde satın aldığınız ürün gün içerisinde bile kapınıza gelebilmektedir. Amazon hızlı kargo ile yapacağınız alışverişler 1 ile 2 gün arasında size ulaşmaktadır. Ayrıca hızlı teslimat seçeneği, ürünlerinizin kargo takip numarasıyla izlenmesine de izin vermektedir.


Amazon Hızlı Kargo Hangi Şehirlerde Var?

Amazon Hızlı Kargo Hangi Şehirlerde Var

Hızlı kargo işlemi için genellikle MNG Kargo ile çalışan Amazon, diğer kargo şirketleriyle de gönderim sağlıyor. İstanbul, Ankara Bursa ve İzmir gibi şehirlere 1 iş günü içerisinde teslimat sağlarken diğer şehirlerde gönderim 2 iş günü sürüyor. Kırsal alanlarda yaşayanlar ise hızlı kargo işlemini şu an kullanamıyor. Hızlı kargo seçeneğinde teslimat başına alınan ücret ise 7.90 TL.


Amazon Sipariş Durumu Nedir?

Amazon Sipariş Durumu Nedir

Amazon üzerinden satın alımını gerçekleştirdiğiniz ürünün nerede olduğuna kolay bir şekilde bakabilirsiniz. Amazon, siparişinizin ne durumda olduğunu anlamanız için, size siparişinizin durumu hakkında bilgiler vermektedir. İşte ürününüzün nerede olduğuna dair bilgi edinebileceğiniz sipariş durumları;

  • Paket gönderildi: Bu sipariş durumu, satın aldığınız ürünün kargo şirketine ulaştırılmak üzere yola çıktığını belirtmektedir. Paket gönderildi durumunu gördüğünüz anda ürününüzün 3 ile 5 iş günü içerisinde elinize ulaşacaktır.
  • Paket kargo şirketine ulaştı: Bu durum, sipariş ettiğiniz ürünün kargo şirketine ulaştığını ve size teslim edilmek için en yakın kargo şubesine ulaştırılacağının haberini vermektedir. Siparişiniz şu an bu durumdaysa maksimum 2 iş günü içerisinde elinize ulaşacaktır.
  • Paket kargo şubesinden çıktı: Paket kargo şubesinden çıktı durumu, gün içerisinde veya bir sonraki gün teslim edilmek üzere size ulaştırılacağını belirtmektedir. Bu durumu gördüğünüz zaman ilgili adreste kalmalı ve ürününüzü teslim almayı beklemelisiniz.
  • Paket teslim edildi: Eğer kargo takip bölümünde bu durumu görüyorsanız ürününüzü teslim almışsınız demektir. Paket teslim edildi durumu, ürünün ilgili adrese teslim edildiği anlamına gelmektedir.

Amazon Hangi Kargo Şirketleriyle Çalışıyor?

Amazon Hangi Kargo Şirketleriyle Çalışıyor

Amazon üzerinden gerçekleştireceğiniz alışverişlerde satıcıya bağlı olarak farklı nakliye hizmetleri kullanılmaktadır. Satın alma işleminizi gerçekleştirdikten sonra belirlenen nakliye hizmetleri, satıcının ürünü hazırlamasının ardından size teslim edilmek üzere yola çıkar. Amazon.com.tr'nin nakliye hizmetleri arasında aşağıda bulunan kargo şirketleri yer almaktadır;

  • AGT (Aynı Gün Teslim Kurye)
  • APG (Acele Posta Gönderisi)
  • DHL (Dalsey, Hillblom ve Lynn)
  • Kolay Gelsin
  • MNG (Mehmet Nazif Günal)
  • UPS (United Parcel Service)

Amazon.com.tr üzerinden satın alınan ürünler ortalama olarak 2 ile 5 iş günü arasında teslim edilmektedir. Ürününüzün daha hızlı ulaşmasını istiyorsanız "Amazon Hızlı Kargo" gibi servisleri kullanabilirsiniz.


Amazon Türkiye'de Nerede?

Amazon Kargo Takibi

İstanbul Ticaret Odası'na bağlı olarak "Amazon Turkey Perakende Hizmetleri Limited Şirketi" adıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Amazon'un Türkiye'de bulunan merkezi ise İstanbul'da bulunan Beşiktaş ilçesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.