Amasya’da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Amasya’ya yapacağınız seyahat öncesi ‘nereleri gezmeliyim?’ diye düşünüyorsanız; yazımıza göz atın. İşte, Amasya’da gezilip görülmesi gereken yerler…
Amasya’da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Amasya, Karadeniz Bölgemizde yer almaktadır ve ülkemizdeki en eski yerleşim merkezlerinden biri olması açısından büyük önem taşımaktadır. Şehirde farklı dönemlere ait birçok tarihi kalıntıya rastlayabilirsiniz. Amasya’ya yaptığınız seyahate rehber olması açısından Amasya’nın gezilip görülmesi gereken yerlerini sizler için araştırdık. İşte, Amasya’da görülmesi gereken yerler…

amasya-muzesi.jpg

Amasya Müzesi

Bu müze şehrin tarihi hakkında en güzel ipuçlarını sunan yer olarak önemlidir. Amasya Müzesinde tam 24 bin tarihi eser ziyaretçilere sunulmaktadır. Şehre yapacağınız seyahatinizde Amasya Müzesi’ni ziyaret etmeyi sakın unutmayınız.

Adres: Atatürk Cad. Amasya/Merkez

Telefon: (0358) 218 45 13

hazeranlar-konagi.jpg

Hazeranlar Konağı (Etnografya Müzesi)

Bölgenin 1800’lü yıllardaki durumunu aksettiren bu konak müzeye dönüştürülmüştür. Burada yaklaşık 350 eserle 19. yy’a ait gündelik araç ve gereçler sergilenmektedir. Şehir merkezinde yer alan bu müzeye vakit bulduğunuzda mutlaka uğrayın.

Adres: Hatuniye, 05100 Amasya/Merkez

Telefon: (0358) 218 40 18

bayezid-camii.jpg

Bayezid Camii

Şehirde Osmanlı izlerinin en belirgin örneklerinden biri olan Bayezid Camii 1414’te şehrin Emiri Bayezid Paşa’nın emriyle inşa edilmiştir. Bölgedeki en değerli eserlerden biridir.

burmali-minare-camii.jpg

Burmalı Minare Camii

Büyük Selçuklular’ın Amasya’da yaptırmış olduğu bu yapı her yıl onlarca ziyaretçiyi büyülemektedir. Şehre ziyaretinizde kesinlikle Burmalı Minare Camii’ni görmelisiniz.

aynali-magara.jpg

Aynalı Mağara

Aynalı Mağara her yıl Amasya’nın turist potansiyelini artıran güzelliklerden biridir. Siz de Amasya’daysanız veya buraya seyahat etmeyi planlıyorsanız Aynalı Mağara’yı muhakkak görün.

sultan-2.-bayezit-kulliyesi.jpg

Sultan II. Bayezid Külliyesi

15. yüzyılın sonlarında Amasya’da kurduğu medrese, cami, türbe, çeşme ve şadırvandan oluşan yapı, Osmanlı mimarisinin kusursuz özelliklerini yansıtan eserlerden biridir. Bölgeye gelen herkesi büyüleyen bu yapı Amasya’da görülmesi gereken yerler arasındadır.

sarachane-camii.jpg

Saraçhane Camii

Saraçhane Camii inşasında moloz ve kesme taşlardan istifade edilmiştir. Amasya’da Osmanlı’nın ilk dönemlerinde kurulan ilk yapılardan olma özelliği taşıması bakımından önemlidir.

caglayan-kopru.jpg

Çağlayan Köprü

12. yy’da yapılan bu köprü Amasya’ya yaklaşık 6 km gibi yakın bir mesafede bulunmaktadır. Amasya’daki Çağlayan Köprü, inşa edildiği devrin özelliklerini en güzel şekilde anlatan eserlerden biridir. Ayrıca köprünün etrafı da müthiş bir doğa manzarasını koynunda barındırmaktadır. Mutlaka ziyaret edin.

kral-kaya-mezarlari.JPG

Kral Kaya Mezarları

Bu anıtlar Pontus Kralları’nın mezarlarıdır. Amasya’daki Harşena Dağı eteklerinde konuşlandırılan Kral Kaya Mezarları bölgenin en önemli tarihi eserlerindendir. Amasya ziyaretinizde Kral Kaya Mezarları’nı es geçmeyin.

borabay-golu.jpg

Borabay Gölü

Amasya’nın en ünlü doğa harikalarından biri olan Borabay gölü her mevsim değişik renkleriyle insanları büyüler. Amasya’ya bağlı Taşova İlçesi’ne yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunan huzurlu bir nefes almak isteyenlerin uğrak yeridir. Eğer bölgeye yolunuz düşerse kesinlikle Borabay Gölü’ne zaman ayırın. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.