Amarillo'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Amarillo, ABD Teksas Eyaleti'nin 200 bin nüfuslu tarihi, turistik ve kültürel açıdan önemli bir merkezidir. Amarillo gezi rehberinizi kentin gezilecek görülecek yerlerini aktardığımız yazımıza göre düzenlemelisiniz.
Amarillo'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Cadillac Ranch

Burası bir sanatsal kurulum veya heykeller bütünü değildir. Tamamıyla Ant Farm adlı ünlü sanat grubunun üyeleri Chip Rabbin, Hudson Marquez ve Doug Michels gibi isimler tarafından 1974 yılında kurulmuştur. Cadillac marka araçlarının kuruluşundan günümüze kadar geçirdiği evrimi yansıtmak amacıyla kurulmuş bir burun kısımları toprağa gömülü araç kompleksinden oluşmaktadır. Burada 1949 ve 1963 yılları arasında üretilen Cadillac marka araçların ilginç bir sergisiyle karşılaşıyorsunuz. Amarillo'nun turistik yerlerinden biri haline gelen alan araç özellikle de Cadillac maka araç tutkunlarının ilk adreslerinden biri oluyor. Kaporta kısmı dik bir şekilde toprağa gömülü olan Cadillac'ların oluşturduğu ilginç görüntüyle tanışmak istiyorsanız Amarillo gezi rehberimizde Cadillac Ranch'ı eklemelisiniz.

cadillac-ranch.jpg

 

Wonderland Park

wonderland-park.jpg

Parkın ismi 'Harikalar Diyarı Parkı' anlamına gelmektedir. Amarillo'nun en değerli eğlence parklarından biri olarak ünlenen Wonderland Park Teksas Eyaleti'ndeki güzide parklardan biridir. 1951 yılında açılan eğlence parkının öncesi ismi 'Kiddie Land' olarak bilinmekteydi. Parka açılışından kısa bir süre sonra 'Alice Harikalar Diyarı'nda modelinde oyuncaklar getirildi. Şu anda temalı park ve lunapark tarzında hizmet veren kurum her yıl 200 binden fazla turist çekmektedir. Park Amarillo seyahatine çıkan yerli ve yabacı ziyaretçilerin olmazsa olmazlarından birine çevrilmeyi başarmıştır. 

 

Palo Duro Kanyonu

palo-duro-kanyonu.jpg

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük ikinci kanyonu olan Palo Duro Kanyonu dünyanın en meşhur kanyonlarından biridir. Tam 110 kilometre boyunca uzanan kanyon ortalam 10 kilometre genişliğindedir. Derinliği 250-300 metrelere ulaşan mükemmel doğa alanı Amarillo'nun en turistik yeri olarak kabul görmektedir. Binlerce yıllık su erozyonunun kanyonu şekillendirdiği bilinmektedir ve bu devasa alan Texas Grand Canyon (Teksas Büyük Kanyon) olarak da anılmaktadır. 1976 yılında Ulusal Doğal Alanlar listesine alınan kanyon tırmanma ve gezi meraklılarının uğrak mekanlarından biridir. 

 

Amarillo Sanat Müzesi

amarillo-sanat-muzesi.jpg

Kentin Potter İlçesi Van Burren Caddesi üzerinde yer alan meşhur bir sanat müzesidir. Mimar Edward Durell Stone tarafından tasarlanmıştır. 1972 yılında 3 bin metrekarelik bir mekan olarak açılan müze binası, Amarillo Koleji'nin mülküdür. Müzede birbirinden ünlü sanatçıların birbirinden muhteşem heykelleri sergilenmektedir. Dr. Bayan William R. Price'in müzeye bağışladığı 300 civarında Asya sanatı eseri de büyük ilgi görmektedir. Özellikle sanat meraklıları bu muhteşem müzeyi Amarillo'nun gezilecek yerleri listesine dahil etmelidirler. 

 

Splash Amarillo Su Parkı

splash-amarillo-su-parki.jpg

Amarillo'da bulunan ve özellikle ailelere hitap eden harika bir eğlence mekanıdır. Tam 53 bin metrekarelik alana kurulan su parkı, 2000 yılında inşa edilmiştir. Yapay nehirler, yetişkinler ve çocuklar için su kaydırakları, aquapark, çocuk havuzu, çocuk kulesi gibi birçok bölümü bulunmaktadır. Mayıs ve Ağustos ayları arasında yaz sezonunda açılan su parkını Amarillo seyahati yaz aylarına tekabül eden herkesin ortak adreslerindendir. Serinleyip eğlenmek isteyen Amarillolu aileler yaz aylarının kavurucu sıcaklarında serinlemek için bu parkı tercih ediyor.

 

Don Harrington Keşif Merkezi

don-harrington-kesif-merkezi.jpg

Burası kentin en ünlü interaktif bilim merkezi ve planetaryum bölümlerine sahip olan keşif aletidir. Amarillo'da hastane bölgesi olarak anılan alanda yer almaktadır. Adını kurumun açılmasında büyük emekleri olan Amarillolu hayırsever Don Harrington'tan almaktadır. Merkez Helyum Zaman Sütunları'nın buluşunun 100. yılına istinaden 1868'de açılmıştır. Amarillo'nun tarihi yerlerinden biri olan Don Harrington Keşif Müzesi, yüzlerce bilimsel buluşun sergilendiği değerli merkezlerden biridir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.