Alper Taşdelen Kimdir? & Hakkında Bilgi

1974 senesinde Ankara'da doğan Alper Taşdelen, aslen Tunceli kökenlidir. Bu içeriğimizde Alper Taşdelen hakkında tüm bilmek istediklerinizi bir araya getirdik.
Alper Taşdelen Kimdir? & Hakkında Bilgi

Alper Taşdelen Biyografisi

Alper Taşdelen, 1974 senesinde Ankara‘da dünyaya gelmiştir. Aslen Tunceli, Dersim kökenlidir. Annesinin ismi İlksen Taşdelen’dir. Babası Ankara, Çankaya’nın eski belediye başkanı Doğan Taşdelen‘dir. Alper Taşdelen aynı zamanda Kurtuluş Savaşı planlandığı kongre esnasında suikast düzenleneceği tarzda ihbar üzerine Mustafa Kemal Atatürk’ün korumalığını görevlenmiş Tunceli‘li Diyap Ağa’nın torunlarından biridir.

alper-tasdelen-biyografisi.jpg


Alper Taşdelen'in Okumuş Olduğu Okullar

Alper Taşdelen Çankaya İlkokulu’nu tamamladıktan sonra Ankara TED Kolejinden mezun olmuştur. Daha sonra üniversite hayatını Ankara Üniversitesi’nde Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin Uluslararası İlişkiler bölümünü tamamlayarak mezun oldu. Amerika Birleşik Devletleri New York’ta bulunan Columbia Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans yaptı. Uzmanlık Programını Columbia Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü kısmında tamamladı. Yüksek lisans zamanında New York eski Belediye Başkanı David Dinkins‘in vermiş olduğu Kent Yönetimi ve Çağdaş Belediyecilik dersini aldı.

alper-tasdelenin-okumus-oldugu-okullar.jpg


Alper Taşdelen'in Siyasete Girişi

Sosyalist Enternasyonal’in 1996’da Kongresi’ne Deniz Baykal ve Erdal İnönü ile beraber CHP delegesi olarak katıldı. Kongre’nin şimdiye kadar en genç delegesi olarak araştırma ve çalışma komisyonunda aktif olarak yer almıştır. Yüksek lisans yaptıktan sonra Kanal D Haber Merkezi’nde siyaset ve diplomasi muhabiri olarak iki sene gazetecilik yaptı. 3 Mayıs 1999 senesinde Bülent Ecevit‘in önderliğinde kurulan 57.Hükümette Başbakan Müşaviri olarak görevde bulundu ve 2002 Genel Seçimlerine gelene kadar bu görevi sürdürmüştür. Ardından özel sektöre geçen Alper Taşdelen on yıl kadar çalıştığı Petrol Ofisi A.Ş. de Dış İlişkilerden Sorumlu bulunan Genel Müdür Yardımcılığı durumundaki görevini yürüttü. Bu dönem süresince enerji bölümünde TBMM ve kamudaki mevzuat yasama ve yasama çalışmalarına sektör adına temsilci olarak katıldı. 2011 yılında Genel Seçimlerde CHP Ankara ilinin 2. Bölge 7.sıradan Milletvekili Adayı gösterildi.

alper-tasdelenin-siyasete-girisi.jpg


Alper Taşdelen’in Ailesi

Alper Taşdelen, Nurkezban Celebioğlu ile 25 Ağustos 2007 senesinde evlendi. İki çocuğu vardır.

Önerilen içerik;

 CHP Meclis Üyeleri - Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.