Alpaslan Öztürk Kimdir

Alpaslan Öztürk, 16 Temmuz 1993’de Belçika’nın Antwerp kentinde dünyaya gelen Türk futbolcudur. Kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Türkiye Genç Milli Takımı’nda orta saha pozisyonundan görev almaktadır.
Alpaslan Öztürk Kimdir

Alpaslan Öztürk Biyografisi

Alpaslan Öztürk’ün Kulüp Kariyeri

Alpaslan Öztürk, futbol kariyerine ilk olarak Berchem Sport’da başladı ve daha sonra Germinal Beerschot takımının alt yapısına geçiş yaptı. 2009 yılına kadar burada mücadele ettikten sonra İngiltere’ye yolunu çevirdi ve Birmingham City’nin alt yapısına transfer oldu. 2 sezon boyunca burada forma terleten Alpaslan, 2011 yılında A takıma yükseltildi. Bu sayede profesyonel kariyerine de ilk adımı atmış oldu. 2010-2011 sezonunda Birmingham City ile bir maça dahi çıkmadan, Germinal Beerschot’a transfer oldu.

İlk sezonunda takımı ile beraber 16 maça çıktı ve takımda geleceğini olduğunu bir nevi herkese göstermiş oldu. 2012-2013 sezonunda ise performansını daha da arttırdı. O sezon toplamda 27 maça çıkarken 1’de gol atma başarısı gösterdi. Bu takımdan ayrıldıktan sonra 2013 yılında bedelsiz olarak Standard Liege ile beş yıllık sözleşme imzaladı. Yarım sezon içinde 11 lig maçına girse de takımın as oyuncularından biri olamadı.

alpaslan öztürk kasımpaşaspor

2013-14 sezonun devre arasında birçok Süper Lig kulübünün dikkatini çeken oyuncu, Kasımpaşa’ya transfer oldu. Yarım sezonluk kiralık sözleşmeyi imzalayan Alpaslan’ın satın alma opsiyonu da Kasımpaşa Spor Kulübü’ne verildi. 2015-2016 sezonun transfer döneminde ise Eskişehirspor ile anlaştı ve transfer oldu.

Alpaslan Öztürk’ün Milli Takım Kariyeri

Alpaslan Öztürk, milli formayı kariyerinde ilk kez 2010 yılında Türkiye U-18 kadrosunda giydi ve burada 2 maça çıktı. Aynı yıl içerisinde Belçika Milli Takımı’nda da teklif alan futbolcu, sırasıyla Belçika U-18, Belçika U-19 ve Belçika U-21 takımlarında yer aldı. Bu 3 takım ile toplamda 26 maça çıkarken 2 de gol atma başarısı gösterdi. 2013 yılına gelindiğinde ise bu sefer tercihini tekrardan değiştirdi ve Türkiye U-20 kadrosuna katıldı. 2015 yılına kadar burada da 2 maça çıkıp 1 gol attı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.