Alp Korkmaz Kimdir

Arka Sokaklar isimli dizide canlandırdığı komiser Ali karakteri ile tanınmaya başlayan Alp Korkmaz, 2 Mart 1981’de Ankara’da dünyaya geldi.
Alp Korkmaz Kimdir

Alp Korkmaz Biyografisi

Lise eğitiminden sonra üniversites için Amerika’ya Radyo Televizyon eğitimi için gitti. Okulu bitince yine Amerika’da oyunculuk üzerine de eğitim aldı. Türkiye’ye döner dönmez Türker İnanoğlu tarafından Arka Sokaklar isimli dizide oynatılmaya başladı. Daha sonra çeşitli reklam filmlerinde de oynadı.

2006’da yapımcılığını Erler Film’in yaptığı Arka Sokaklar isimli dizide Ali karakterini canlandırdı. Dizi emniyet müdürlüğü içerisnde yer Rıza Baba ve ekibinin yaşadıklarını anlatıyor. Dizide ilk başlarda her ne kadar geri planda kalsa da zamanda dizinin mihenk taşlarından biri oldu. Dizinin başrollerinde ise Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Uğur Pektaş ve Gamze Özçelik yer aldı. En uzun soluklu polisiye dizilerinden biri olan Arka Sokaklar’a askerliği nedeniyle bir dönem ara verdi. Askerlik dönemi bitince tekrar kaldığı yerden devam etti. 

Alp Korkmaz 2009’da ise ilk sinema filmi Melekler ve Kumarbazlar isimli filmde rol aldı. Film 17 Ağustos Depremi sonrasında büyük travmalar yaşan dört arkadaşın yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Cem Davran, İrem Altuğ, Hakan Gerçek, Bülent Şakrak ve Hakan Merçliler yer aldı.

2013’te ise Peri Masalı isimi filmde Selçuk karakterini canlandırdı. Film, çok sevidiği kadın Peri ile evlenmek isteyen Mert, Peri’nin tüm isteklerini yerine getirmek için uğraşır. Peri evlenmek için Merti’in babası ile arasını düzeltip onunla tanıştırmasını ister. Filmin başrollerinde Emre Kızılırmak, Burcu Kıratlı, Sedef Şahin ve Alp Korkmaz yer aldı. 


Filmleri ve Dizileri

  • 2006 - Fırtına (Polis)(Dizi) 
  • 2009 - Melekler Ve Kumarbazlar (Sinema) 
  • 2012 - Laz Vampir Tirakula (Sinema) 
  • 2014 - Peri Masalı (Sinema) 
  • 2006 - 2014 - Arka Sokaklar (Dizi)  

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum