Alkol Testi Yapan Bisiklet Kilidi

Koowho isimli Japon teknoloji üreticisi firma alkollü bisiklet kullanımının önüne geçmek için alkol testi yapabilen bisiklet kilidi üretti.
Alkol Testi Yapan Bisiklet Kilidi

İlerleyen teknolojinin hayatımızı kolaylaştırdığı kadar güven sağladığı da aşikar. Alkollü sürücülerin bisiklet kullanmalarını önlemek isteyen Japon firması alkol testi yapan bisiklet kilidi geliştirdi.

Alcho-Lock

Koowho firmasının geliştirdiği bisiklet kilidi bilinen kilitlerden çok farklı. Kilit bisikleti koruduğu gibi sizi de koruyor ve alkollüyken bisiklet kullanmanızın önüne geçiyor. Alcho-Lock adı verilen ürün kişinin bisikletini kilitlemesiyle birlikte devreye giriyor. Kişi tekrardan bisikletine binmek istediği zaman kilit kişiyi alkol testine sokuyor ve kullanıcının testi geçmesiyle birlikte açılıyor. Eğer kullanıcı testi geçemezse kilit açılmıyor ve bisikleti sürmek imkansız hale geliyor.

Alcho-Lock üzerinde bluetooth teknolojisi de barındırıyor ve akıllı telefonunuza bağlanıyor. Böylece kullanıcı kilide üflediği zaman alkol promilini görebiliyor. Eğer promiliniz çok yüksek çıkarsa kilit açılmıyor. Az düzeyde çıkarsa açılıp açılmama konusundaki kararı da yine size bırakıyor.

Alcho-Lock

Ürünün bir başka özelliği ise önceden belirleyebildiğiniz kişilere bildirim gönderiyor olması. Eğer kişi çok alkollü ise belirlediğiniz kişilere alkol promilinizi gönderiyor ve sevdikleriniz de sizi arayarak bisikleti sürmemeniz konusunda uyarıda bulunabiliyor. Bu sayede alkol yüzünden yaşanabilecek kazaların önüne geçiliyor.

Koowho firması yetkilileri alkollü otomobil kullanmak ne kadar tehlikeliyse bisiklet kullanmanın da bir o kadar tehlikeli olduğunun altını çiziyor ve alkol alındıktan sonra bisiklet sürmenin ciddi hasarlara yol açabileceğinin altını çiziyor. Cihazın çıkış tarihi ve fiyatı ise şu an için bilinmiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.