Alinur Aktaş Kimdir? & Hakkında Bilgi

1970 yılında dünyaya gelen Alinur Aktaş, Türk siyasetçi ve eski Bursa büyükşehir belediye başkanı olarak tanınmaktadır. Alinur Aktaş hakkında daha fazla bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Alinur Aktaş Kimdir? & Hakkında Bilgi

Alinur Aktaş Biyografisi

Alinur Aktaş 1970 senesinde İnegöl’de dünyaya gelmiştir. İlkokul, ortaokul ve lise tahsilini Bursa İnegöl’de tamamladı. Uludağ Üniversitesinin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Mezun oldu.

Alinur Aktaş Biyografisi


Alinur Aktaş İş ve Siyaset Hayatı

Uzun yıllar Bursa İnegöl Mobilya sektöründe iş olarak üst düzey yöneticilik yaptı. Aynı anda Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olan Aktaş, Bursa İnegöl Ak Parti Kurucu Yönetim Kurulu üyesi vasfıyla siyasete atıldı. 28 Mart 2004 senesindeki seçimlerde İnegöl Belediye Başkanı olarak seçildi.

Alinur Aktaş İş ve Siyaset Hayatı


Alinur Aktaş Ortaya Koyduğu Projeler

Ortaya koyduğu bazı projelerle Bursa İnegöl’ün en zor sıkıntıları için çözümler üretmiştir. Öncelikle mevcut Bursa İnegöl’ü yeniledi. Şu anki mevcut İnegöl’ün doluluğunu, yoğunluğunu dikkate alarak, Bursa’da yerleşim alanı dışında bulunan bir yere 150 bin nüfuslu Yeni kurulan İnegöl’ün temellerini atmıştır. Kent Müzesi, Ahmet Türkel Çevre İmar Yolu, Kapalı Semt Pazarı, Yenilenen Oylat AVM ve özellikle Modef Fuar yeri ve Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projeleri ile şehrin ekonomisine yön vermesini sağlamıştır. Dev arıtma tesisleri projesi, Doğa Sporları ve Turizm Merkezi, Umuteli, Yeşil Enerji gibi pek çok hizmetlerle birçok ilke imza atmıştır. Özellikle gençlere ve çocuklar yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Başkan Aktaş, kentsel dönüşümden ulaşıma, eğitimden alanından sağlık ve spora, üst yapı hizmetlerinden alt yapı hizmetlerine kadar her alanda, her kesime, her yaşa çözüm amaçlı çalışmalarıyla Marmara Bölgesi’nde iki kez Yılın ilçe Belediye Başkanı seçilmiştir. Alinur Aktaş özellikle eğitime verdiği pek çok desteğiyle Eğitim Gönüllüsü Başkan ismi ile anılıyor. Aktaş Büyükşehir Belediye Başkanı olan Recep Altepe’nin istifasından sonra 02 Kasım 2017 senesinde belediye meclis üyeleri tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Alinur Aktaş Ortaya Koyduğu Projeler


Alinur Aktaş Konuştuğu Yabancı Diller ve Aile Durumu

Alinur Aktaş akıcı bir şekilde İngilizce ve Arapça dillerini biliyor. Aktaş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Alinur Aktaş Konuştuğu Yabancı Diller ve Aile Durumu

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.