AliExpress Türkiye PTT Yurt Dışı Kargo Takibi Nasıl Yapılır?

Aliexpress üzerinden alışveriş yapan Türk kullanıcıların kargo takip işlemleri için yapması gerekenleri açıkladık. PTT yurt dışı kargo takip izleme..
AliExpress Türkiye PTT Yurt Dışı Kargo Takibi Nasıl Yapılır?

Çinli e-ticaret devi Aliexpress.com, dünyanın dört bir yanında bulunan müşterilerine tüm siparişleri kapısına kadar ulaştırmaktadır. Türkiye üzerinden de yüzbinlerce müşteriye sahip site, anlaşmalı kargo firması PTT tarafından yurt dışı gönderimi olarak tarafınıza gönderilmektedir. Aliexpress'in birbirinden hesaplı ürün yelpazesine göz atmak için bu bağlantıya tıklayınız.

Aliexpress Türkiye Kargo Takibi Nasıl Yapılır?

AliExpress Türkiye PTT Yurt Dışı Kargo Takibi

Aliexpress.com adresi üzerinden alışveriş yapan Türk kullanıcılar, siparişlerinin kargo takip işlemleriniz kolaylıkla izleyebilmektedir. Ortalama 15-60 gün arasında değişiklik gösteren Aliexpress kargo işlemleri, seçeceğiniz farklı kargo sevkiyatlarına göre farklılık göstermektedir. Türk kullanıcıların en çok tercih ettiği Aliexpress Standart Kargo işlemi, en hesaplı ve güvenilir sevkiyat seçenekleri arasında yer almaktadır. 

1. AliExpress.com sitesi üzerinden hesabınıza giriş yapınız.

2. Hesap seçeneği üzerinden satın aldığınız ürünleri görüntülemek için "Siparişlerim" butonuna tıklayınız.

3. Siparişinizin detayları hakkında bilgi almak için sayfa üzerinde "Detayları Göster" butonuna tıklayınız.

4. Detayları göster sayfası üzerinden kargonuzun "Takip Numarası" seçeneğini görüntüleyeceksiniz. 

5. Satın aldığınız ürünün Türkiye'ye teslim edilmesinin ardından PTT resmi web sitesine giriş yapınız.

6. PTT gönderi takip sayfasına tıklayarak AliExpress takip numaranızı kodlayınız. Bu işlem sonrasında siparişinizin belirtilen adrese ne zaman ulaştırılacağını Türk posta şirketi PTT aracılığıyla sorgulatabilirsiniz.

Aliexpress kargo takip işlemleri yukarıda belirttiğimiz şekildedir. Siparişlerinizin Türkiye'ye giriş yapmasının ardından PTT yurt dışı takip sistemini kullanmanız gerekmektedir. Aynı zamanda Aliexpress kullanıcılarına özel birbirinden farklı üründe geçerli indirim kuponlarına ulaşmak için bu bağlantıyı tıklayarak ''Kupon Merkezini'' ziyaret edebilir ve sizin için en uygun indirim kuponlarından kolayca faydalanabilirsiniz.


Benzer Tavsiyeler
Aliexpress İndirim KuponuAliexpress Vergi Oranları

Aliexpress Türkiye kargo sistemi nasıl işliyor?

Aliexpress.com tüm kullanıcılarına standart nakliye hizmetini sunmaktadır. Standart nakliye hizmeti; satın alma işlemlerinizin ücretsiz kargo veya çok hesaplı fiyata güvenilir bir şekilde teslim etmeyi garantilemektedir. Aynı zamanda AliExpress'in en güvenilir kargo seçeneği olarak bilinmektedir. Standart kargo işlemiyle satın aldığını ürünler 15-60 gün içerisinde teslim edileceği gibi ortalama teslimat hızı 7-15 gün sürebilmektedir. Öncelikle satın aldığınız ürünler satıcı tarafından kargoya teslim edilecektir. Sonrasında kargo Türkiye'ye teslimat yaparak aracı kargo şirketi PTT'ye teslim edilmektedir. Bulunduğunuz şehrin dağıtım merkezine gönderilen ürünleriniz, PTT aracılığıyla evinize kadar getirilmektedir. Türkiye içerisinde ürünlerinizin teslimat bilgisi için PTT Gönderi Takip sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. 

PTT yurt dışı kargo takibi nasıl yapılır?

Aliexpress ürün siparişlerinizi site resmi web adresinde yer alan "Siparişlerim" bölümünden kolaylıkla takip edebileceğinizi anlatmıştık. Türkiye Aliexpress kullanıcıları, ürünlerinin gümrüğü geçmesin ardından sipariş takibini nasıl yapacağı konusunda meraklanmaktadır.

Türkiye üzerinden il ve ilçelere teslim edilen Aliexpress siparişleri PTT (Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü) aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Peki ya PTT yurt dışı kargo takibi nasıl yapılır? Aliexpress üzerinden sipariş veren kullanıcılar, PTT yurt dışı kargo takip sayfasına giriş yaparak işlemlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz. PTT yurt dışı kargo takip işlemleri için buraya tıklayınız.

Aliexpress siparişim tarafıma ulaşmadı ne yapabilirim?

Aliexpress üzerinden sipariş veren Türk kullanıcılar, ürünlerinin gecikmesi durumunda siparişi hakkında endişelenmektedir. Özellikle satın alma işleminden 20 gün sonra müşteriler Aliexpress kargom nerde? sorunun yanıtını aramaktadır. İlk olarak belirtmeliyiz ki Aliexpress kargo işlemleriniz yukarıda belirttiğimiz şekilde takip edilebilmektedir. Öte yandan kargo teslimat süreleri sevkiyat seçeneğine göre değişiklik göstermektedir.

Aliexpress kargo takip nasıl yapılır?

Aliexpress kargo takip sayfasına giriş yaparak ürün siparişlerinizin nerede olduğunu kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz. Aradan uzun süre geçmesine rağmen (60 gün ve üstü) kargonuz hala ulaşmamış durumdaysa muhakkak satıcıyla iletişime geçmeniz önerilmektedir. Bazı kullanıcıların Aliexpress siparişleri gümrüğe takılabilmektedir. Gümrüğe takılan aliexpress ürünleri için ödemeniz gereken vergiler ve ücretlendirmeler olacaktır. Aliexpress kargo takip işlemi için tıklayınız.

Aliexpress siparişim gümrüğe takıldı ne yapabilirim?

Türk kullanıcılar, aliexpress.com üzerinden sipariş ettiği bazı ürünlerin gümrüğe takılmasından endişe etmektedir. Mayıs 2019'da getirilen yasa gereğince yurt dışı üzerinden alışveriş işlemi gerçekleştiren kullanıcılar vergi ödemeye zorunlu kılınmıştır. Bu oran daha öncelerde olduğu gibi herhangi bir alt sınırı kapsamamaktadır. Aliexpress üzerinden sipariş ettiğiniz ürün ya da ürünlerin gümrüğe takılması durumunda yapmanız gereken bazı işlemler olduğunu unutmayınız. İlk olarak satın aldığınız ürünün çeşidi ve içeriği hakkında gümrük izni olup olmadığını kontrol edin. 

Aliexpress vegi ne kadar?

AliExpress üzerinden yaptığınız alışveriş işlemlerinin tarafınıza gönderilme sistemi yukarıda belirttiğimiz gibidir. Yukarıda belirttiğimiz aşamalar siparişinizin sorunsuz bir şekilde tarafınıza ulaştırıldığı anlamına gelmektedir ancak sipariş durumunuz için "dondurulmuş", "iptal edilmiş" veya "kapalı" gibi durumlar görmeniz durumunda satıcıyla iletişime geçmeyi unutmayınız. Bu durum bir şeylerin ters gittiğine ve para iade talebinde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir. Aliexpress Türkiye vergi oranları hakkında bilgi almak için Aliexpress Vergi Oranları Ne Kadar? adlı içeriğimize göz atmanızı öneririz.

Aliexpress Türkiye kargo gönderimi nedir?

Aliexpress Türkiye kargo gönderimi; Çin üzerinden anlaşmalı sevkiyat firması tarafından ülke sınırına kadar getirilerek Türk gümrük kapısı üzerinden PTT aracılığıyla kapınıza kadar ulaşmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum