AliExpress Teslimat Adresi Ekleme ve Çıkartma | 2024

Aliexpress teslimat adresi ekleme ve değiştirme işlemleri hakkında tüm merak edilenler.
AliExpress Teslimat Adresi Ekleme ve Çıkartma | 2024

AliExpress teslimat adresi: siparişlerin doğru bir şekilde alıcıya ulaşmasına yardımcı olacak ve teslimat hızını etkileyecek adres  bilgisidir. 

Türkçe Aliexpress kullanıcıları site üzerinden gerçekleştireceği siparişleri sorunsuz bir şekilde teslim almak için teslimat bilgilerini doğru ve eksiksiz olarak girmesi gerekmektedir. Hatalı ve yanlış adres bilgisi girilmesi durumunda ürününüz farklı bir bölgeye gönderilebilir, tekrarda Çin'e geri iade edilebilir. Aliexpress Türkiye sayfasını ziyaret etmek için buraya tıklayınız. AliExpress kişisel hesabınıza giriş yaparak gönderi bilgilerinizi ekleyebilir ve istediğiniz zaman düzenleyebilirsiniz. Aliexpress adres bilgilerini kayıt işlemlerini tamamlamanızın hemen ardından veya sipariş verirken doldurabilirsiniz.

AliExpress Teslimat Adresi Nasıl Eklenir ve Değiştirilir?

Aliexpress Teslimat Adresi

Aliexpress adres bilgilerinizi ister web sitesi isterseniz mobil uygulamadan girebileceğiniz gibi aynı zamanda her iki alandan da yapacağınız alışveriş işlemlerinde zorunlu olarak teslimat sayfasına yönlendirileceksiniz. Otomatik olarak Aliexpress'in yönlendirdiği adres formu sayfasına teslimat bilgilerini doldurarak sağlıklı ve sorunsuz bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz. Aliexpress teslimat adresi ekleme işlemini 3 aşamada kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Aliexpress Türkiye kullanıcılarının teslimat adresi eklemesi için;

1. Ana sayfa üzerinde ki sağ üst köşede yer alan hesabım bölümünden "Aliexpress'im" butonuna tıklayınız. Bu sayfa sizi Aliexpress adres bilgisi kısmına yönlendirecektir.

2. Aliexpress'im sayfasının sol kısmında yer alan "Gönderim Adresim" butonuna tıklayınız. Bu sayfa sizi adres bilgilerinizi doldurma kısmına yönlendirecektir.

3. Gönderim Adresim sayfasında açılan "My Shipping Adress" sayfası üzerinden satın aldığınız ürünlerin gönderilmesini istediğiniz adres bilgilerini giriniz. Adres bilgileri kısmında yer alan isim, soyad, ülke, bölge, adres, eyalet, il, şehir, posta kodu ve cep telefonu bilgilerinizi Türkçe karakter kullanmadan doldurmanız gerekmektedir. Adres formunu doldurmanın ardından "Save" butonuna tıklayınız. 

Not: İngilizce karakter; Türkçe'de kullanılan "ı, ğ, ü, ş, ö, ç, İ, Ğ, Ü, Ş, Ö, Ç" harflerinin geçersiz olduğu alfabetik sıralamadır.

AliExpress Adres Girme Rehberi 

aliexpress-teslimat-adresi-002.jpg

Aliexpress adres bilgisi sayfasında yer alan; kişi adı, ülke, apartman, sokak, bina, bölge, kent, posta kodu ve telefon numarası alanlarını doğru ve eksiksiz olarak girmeniz istenmektedir. Ali express teslimat bilgilerini ürün siparişi esnasında girebileceğiniz gibi AliExpress hesabınız üzerinde yer alan "Adres" bölümünden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Aliexpress teslimat bilgi rehberi aşağıda belirtildiği şekildedir. 

1.Adım: Kişi Adı

Aliexpress siparişinizin teslimatı için geçerli adres bilgisi isterken, ürünü anlaşmalı kargo firmasından teslim alacak kullanıcının adını ve soyadını talep etmektedir. Bu alana gireceğiniz isim ve soyad bilgisi Aliexpress kargolarında ki ilgili müşteri ismi olmalıdır. Olası bir gümrük sorununa karşı kişi adınızı tam girmeniz son derece önemlidir. İsminizi İngilizce olarak girmeniz gerektiğini unutmayınız. (Örneğin; Burak Onder)

2.Adım: Ülke

Aliexpress teslimat adresi girmeden önce ilk olarak ülke/bölge seçimi yapmanız gerekmektedir. Adres sayfası üzerinde yer alan ülke seçeneğine tıklayarak otomatik olarak Türkiye'yi seçebilirsiniz. Eğer farklı bir ülkede yaşıyorsanız buna göre ülke seçiminde bulunmalısınız.

3.Adım: Apartman, Sokak, Bina

Aliexpress teslimat bilgileri aparttman, sokak ve bina ayrıntılarını doğru ve eksiksiz bir şekilde istemektedir. Aliexpress Türkiye kullanıcıları adres bildirimlerinde apartman ve daire numarasını belirtmesi gerektiği gibi sokak ve bina ismini detaylı olarak girmesi gerekmektedir. Adres bilgilerinizi İngilizce karakterlerle girmeniz gerektiğini hatırlatarak Türkiye teslimatlarında posta firmalarının anlayacağı şekilde hecelemenizi öneririz.

4.Adım: Bölge

Aliexpress bölge seçiminde belirtilen varyantlar arasında seçim yapmanız gerekmektedir. Aliexpress adres bilgilerinin İngilizce karakterle yazılmasını istemektedir. Aksi taktirde teslimat bölgeniz onaylanmayacaktır.

5.Adım: Kent

Aliexpress kent bölümüne şehir bilginizi seçmeniz gerekmektedir. Siparişinizin teslim edileceği şehir listede bulunmuyorsa "Diğer" seçeneğine tıklayarak şehrinizi yazabilirsiniz. 

6.Adım: Posta kodu

Aliexpress teslimat bilgisinde girilmesi zorunlu alanlardan bir tanesi de posta kodudur. Posta kodu, siparişinizin gönderileceği şehri ve postaneyi belirlemektedir. Eğer ki posta numaranız hakkında bilgi sahibi değilseniz PTT Posta kodu adresine giriş yaparak sorgulamada bulunabilirsiniz.

7.Adım: Telefon numarası

Bu alana siparişinizle alakalı olası bir durum karşısında dönüş yapmak ya da kargo firması tarafından size ulaşılması için istenen iletişim alanıdır. Telefon numarası bölümüne kişisel cep telefonunuzu ya da tarafınıza kolaylıkla ulaşılabilecek irtibat nosunu yazmanız gerekmektedir. Telefon numarası girerken ülke kodu artı ya da eksi işaretleri olmadan belirtmeniz gerekmektedir. Aliexpress'te telefon numarası girmek zorunlu hale gelmiştir. 

Not: Türkiye Aliexpress kullanıcıları adres yazma sorunu yaşamaktadır. Aliexpress Türkiye siparişleriniz için gerekli teslimat adresini İngilizce karakterlerden oluşturmanız gerekmektedir. Aliexpress adres yazma hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

Birbirinden farklı indirim seçenekleriyle kullanıcılarına bedava para dağıtan Aliexpress Kupon Merkezi, AliExpress'ten nasıl ucuza alışveriş yapabilirim? diyen kullanıcılar için şahane! Aliexpress Kupon Merkezine ulaşmak için tıklayınız.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum