AliExpress Standart Nakliye Nedir? Nasıl Takip Edilir? 2024

Türkiye üzerinden alışveriş yapan Aliexpress kullanıcılarının standart nakliye hakkında bilmesi gereken tüm detayları açıkladık.
AliExpress Standart Nakliye Nedir? Nasıl Takip Edilir? 2024

AliExpress Standart Nakliye; Alibaba Grup bünyesinde hizmet vermekte olan tüm alışveriş işlemlerinizde kullanabileceğiniz bir çeşit kargolama yöntemidir. Genellikle müşterilerine ücretsiz kargo hizmeti sunmakta olan AliExpress standard shipping, dünyanın önde gelen taşımacılık firmalarıyla anlaşmalı olarak çalışmaktadır.

aliexpress-indirim-kuponu-012.jpg

Aliexpress dünyanın en iyi çevrimiçi e-ticaret perakendecileri arasında yer almaktadır. Alibaba grubu bünyesinde hizmet vermekte olan site, son derece ucuz fiyatlara sahip ürün yelpazesiyle dünyanın hemen her yerine kargo taşımacılığı yapmaktadır ancak yeni Aliexpress kullanıcıları sevkiyat ve teslimat konusunda sıklıkla endişe duymaktadır. Çoğu kullanıcı AliExpress'in birbirinden farklı kargo hizmetlerinden hangisini seçeceği konusunda kararsızlık yaşamaktadır. Milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilen ve hem ucuz hem güvenilir taşıma yöntemi AliExpress Standard Shipping hakkında tüm merak edilenleri cevapladık.

AliExpress Standart Nakliye Nedir?

Aliexpress Standart Nakliye

Aliepress Standart Nakliye; Alibaba Grubuna ait bir lojistik şirketidir. Kullanıcılar Aliexpress'ten veya Alibaba'nın sahip olduğu diğer mağazalardan ürün siparişi verirken bu nakliye yöntemini seçebilmektedir. Aliexpress standard shipping, lojistik ve paket kontrolü ile ilgili bazı sorunları çözmek amacıyla kurulmuştur. 

AliExpress Standard Shipping birçok farklı nakliye şirketiyle ortaklaşa çalışmaktadır. Firma bünyesinde: Singapur Post, Posti Finlandiya, Correos gibi büyük uluslararası kargo taşımacılarıyla ortaklaşa çalışmaktadır. Çoğu paketin standart teslim süresi 15-45 gündür. AliExpress ayrıca premium teslimat hizmetlerine de sahiptir. Ortalama olarak bu siparişler 7-15 gün içinde teslim edilir.

Genellikle ücretsiz kargo hizmeti sunmakta olan bu yöntem, minimum ödeme tutarlarıyla dünyanın bir ucundan diğer tarafına sevkiyat gerçekleştirmektedir. Son derece güvenilir taşımacılık hizmeti sunmakta olan Aliexpress standard shipping, siparişleri ortalama 15-45 gün arasında teslim etmektedir.

AliExpress Standart Nakliye Takibi Nasıl Yapılır?

Aliexpress Standart Nakliye

Aliexpress standart nakliye hizmeti, mağaza satıcısı tarafından siparişinizin teslim edilmesinin hemen ardından sisteme yansımaktadır. Son derece basit ve zahmetsiz bir takip işlemi sunan bu yöntem, doğrudan Aliexpress web sitesi üzerinden sağlanmaktadır. Aliexpress standart nakliye takibi için;

  • Aliexpress.com web sitesine giriş yaparak üyelik bilgilerinizi doldurunuz.
  • Hesabınız üzerinden "Siparişlerim" butonuna tıklayarak satın aldığınız ürünü görüntüleyin.
  • Siparişlerim bölümünde yer alan "Detayları Göster" butonuna tıklayarak siparişi kontrol edin.
  • Detayları göster sayfası üzerinden yer alan "Takip Numarası" seçeneğini doldurun.
  • Aliexpress lojistik bilgisi kısmından siparişinizin tüm detaylarını kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz.

Türkiye'den Aliexpress.com üzerinden sipariş veren kullanıcılarına siparişlerini görüntülemek için PTT yurt dışı sistemine giriş yapması gerekmektedir. Siparişlerinizin Türkiye sınırlarına ulaşmasının ardından tüm detayları PTT resmi web sitesi üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Not: Aliexpress kargo takip işlemleri için AliExpress Kargo Takip Nasıl Yapılır? adlı içeriğimize göz atabilirsiniz. 


Çin merkezli çevrimiçi alışveriş platformu Aliexpress, kullanıcıların ihtiyacı olan milyonlar ürün çeşidini içerisinde barındırmaktadır. Oldukça ucuz ve kaliteli ürünlerin satışa sunulduğu Aliexpress.com üzerinden kolaylıkla alışveriş yapabilirsiniz. Giyimden kozmetiğe, sağlıktan takıya, saatten çantaya, elbiseden gözlüğe, kışlık giyimden bikini modellerine, cep telefonlarından tabletlere aklınıza gelebilecek her şeyi Aliexpress.com'da bulabilirsiniz.

AliExpress Standard Shipping Nedir?

AliExpress standard shipping; Singapur Post (en çok tercih edilen), Correos, Posti-Finlandiya, SPSR, DHL ve Direct Link nakliye ortaklarıyla bir arada çalışmaktadır. Mağaza satıcıları siparişinizi hazırladıktan sonra AliExpress Gönderi Merkezi'ne teslim etmektedir. Bu sevkiyat yöntemini tercih etmeniz durumunda siparişiniz sevk merkezine teslim edilir ve saha sonra tarafınıza ulaştırılmaktadır.

Standart nakliye seçeneği Aliexpress.com'da yer alan en ucuz nakliye seçeneklerinden biridir ve çoğunlukla tamamen ücretsiz taşımacılık yapmaktadır. Bununla birlikte standart nakliye seçeneği platformda bulunan en güvenli nakliye yöntemidir. Siparişinizi izleme olanağı sunmakta olan standart nakliye hizmeti, ürününüzün nerede olduğunu ya da ülkeye giriş yapıp yapmadığını göstermektedir. Aliexpress'in birbirinden hesaplı ürün yelpazesine göz atmak ve ücretsiz kargo seçeneklerinden yararlanmak üyelik işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Eğer hala bir Aliexpress üyeliğine sahip değilseniz buraya tıklayarak hızlıca üyelik işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

AliExpress standart nakliye ve satıcı nakliye yöntemi arasındaki fark nedir?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, standart nakliye Aliexpress tarafından kendi lojistik ortakları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Satıcı nakliye yöntemi ise farklı taşımacılık seçeneklerinin yer aldığı ve mağaza tarafından doğrudan taşımacıya teslim edilen nakliye yöntemleridir. 

Her iki nakliye yöntemlerinin arasındaki temel fark,maliyet ve zamanlamadır ancak bu ülkeden ülkeye farklılık gösterebilmektedir. Bazı ülkeler için standart nakliye daha ucuz ve hızlı olabilirken, bazı ülkeler için diğer nakliye seçenekleri daha avantajlı olabilmektedir. Standart nakliye seçeneği Türkiye Aliexpress kullanıcıları için güvenilir sevkiyat yöntemini olarak bilinmektedir. 

AliExpress standart nakliye avantajları nedir?

  • AliExpress standard shipping, genellikle ücretsiz hizmet vermektedir. Ürün sipairşleri için maksimum 2 ile 3 dolar arasında kargo ücreti alabilmektedir.
  • AliExpress standart nakliye sisteminde ürün takibi gerçekleştirilebilmektedir. Böylelikle sevk edilen siparişinizi rahatlıkla görüntüleyebilirsiniz.
  • AliExpress standard shipping hemen hemen tüm mağazalar tarafından kullanılmaktadır. 
  • AliExpress standart nakliye diğer kargo firmalarına nazaran iyi paketlenmiş kaliteli taşımacılık hizmeti sunmaktadır.

AliExpress standart nakliye dezavantajları neler?

  • AliExpress standard shipping, diğer kargo taşımacılıklarına göre daha uzun sürmektedir. 
  • Fazla talepten dolayı bazı kargolar kaybolabilmektedir. Bu durumda endişelenmenize gerek yok paranızı alıcı korumasıyla %100 iade alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum