Aliexpress Üzerinden Satıcı Nasıl Şikayet Edilir? 2024

Alıcı koruması kapsamında tam para iade garantisi sunan Aliexpress, müşterilerin olası memnuniyetsizliklerini belirtebileceği şikayet platformuna sahip.
Aliexpress Üzerinden Satıcı Nasıl Şikayet Edilir? 2024

Aliexpress üzerinden satın alınan siparişlerin "Gümrük Sunum Ücreti, Damga Pulu Vergisi, ÖTV ve KDV" ödemeleri alıcı tarafından gerçekleştirilmektedir. Aliexpress Gümrük Vergisi ve Aliexpress Vergi Hesaplama hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın.

aliexpress-indirim-kuponu-012.jpg

Aliexpress, milyonlarca ürün çeşidini içerisinde barındıran binlerce satıcıya sahiptir. Mağaza satıcıları satmakta olduğu ürünlerle ilgili alıcılar tarafından yorum ve puanlamaya sahiptir. Bazı satıcılar son derece dürüst ve kaliteli pazarlama yaparken kimileri kalitesiz ürünleriyle eleştiri yağmuruna tutulmaktadır. Ne yazık ki Aliexpress yönetimi bir satıcının ne kadar dürüst olduğunu kontrol edemeyecektir ancak platformu kullanan milyonlarca müşteri, bazı sahtekar satıcıları Aliexpress yönetimine kolayca şikayet edebilmektedir.

Aliexpress Anlaşmazlık Nasıl Açılır?

Aliexpress Satıcı Şikayeti Nasıl Yapılır

Aliexpress üzerinden gerçekleştirdiğiniz alışveriş ya da hizmet memnuniyetsizliklerini, anlaşmazlık yöntemiyle şikayet edebilirsiniz.

Anlaşmazlık kapsamında bir müşteri ürün alıp almadığını ve ürünün sorunlu olduğunu hatta belirtilen bilgilerle uyuşmadığını söyleyebilmektedir. Aynı zamanda anlaşma açarken ürünün geri ödeme miktarını ve diğer ayrıntılarını da belirleyebilirsiniz. Aliexpress şikayet yöntemleri arasında yer alan anlaşmazlık açmak için;

1. "Siparişlerim" bölümüne girin.

2. Anlaşmazlık açacağınız ürünü belirleyin.

3. "Detaylar" seçeneğine tıklayın.

4. "Anlaşmazlığı Aç" butonuna basın.

Aliexpress Satıcı Şikayeti Nasıl Yapılır

Para iadesi almak istediğiniz ürün hakkında net ve kesin bilgi vermeniz gerekmektedir. Öte yandan anlaşmazlık bildirilerinizi İngilizce olarak yazmanız gerekecektir. Türk kullanıcılar Aliexpress üzerinden gerçekleştirdiği alışveriş işlemlerinden olan memnuniyetsizliklerini Türkçe olarak dile getirmektedir. Bu durum Aliexpress yönetimi tarafından anlaşılmamaktadır. Bu nedenle anlaşmazlığı tamamen İngilizce olarak yazmanız son derece önemlidir. Aliexpress anlaşmazlık hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

Aliexpress Satıcı Şikayeti Nasıl Yapılır

Ürünü iade etme sebebinizi belirtirken ürünün hatası, şikayetiniz ve olası bir defosu varsa ekran görüntüsü göndermeniz son derece etkili olacaktır. Eğer siparişiniz tarafınıza ulaşmadıysa siparişinizin kargo takip görüntüsünü göndermeniz de fayda olacaktır. Satıcının dürüst olması durumunda müşteriyle aynı fikirde olarak alıcının tüm isteklerini karşılamak için elinden geleni yapacaktır. Aliexpress para iadesi hakkında detaylı bilgi için Aliexpress Para İadesi Nasıl Alınır? adlı içeriğimize muhakkak göz atmanızı öneririz.

Not: Anlaşmazlık sonucunda satıcı tarafından geri ödeme almadan veya doğru ürünü almadan anlaşmazlığı kapatmayınız. Satıcı sizi ne kadar ikna etmeye çalışırsa çalışsın sorunlarınızı anlaşmazlık yöntemiyle çözmeniz sizin için daha etkili olacaktır. Bu şekilde Aliexpress yönetiminden istediğiniz zaman yardım isteyebilirsiniz.

Aliexpress Satıcı Şikayeti Nasıl Yapılır

Anlaşmazlık satıcının ürünü göndermemesi durumunda da açılabilmektedir. Ödeme tarihinden itibaren bir hafta içerisinde şikayette bulunabileceğiniz gibi ilk olarak satıcıyla iletişim kurmaya ve gecikmenin nedenini bulmayı deneyebilirsiniz. Bazen satın almak istediğiniz ürün depoda bulunmayabilir ya da ürün hatalı olduğu için satıcı yenisini bekliyor olabilir. Bu sebeple doğrudan anlaşmazlık açmak yerine satıcıyla iletişime geçmeniz daha doğru bir karar olacaktır.

Öte yandan satıcı siparişinizi kabul etmiş ancak göndermemiş ve mesajınıza cevap vermemişse doğrudan Aliexpress destek ekibine başvurabilir ve anlaşmazlık açabilirsiniz. AliExpress Türkiye satış sitesinden kargo takibi yapabilmek için bu bağlantıya tıklayarak sisteme giriş yapabilir ve kargonuzun durumunu kontrol edebilirsiniz.

Anlaşmazlık Kapandıktan Sonra Şikayet Nasıl Yapılır?

Aliexpress Satıcı Şikayeti Nasıl Yapılır

Bazen anlaşmazlıklar yanlışlıkla ya da kasıtlı olarak kapanabilmektedir ancak ürünle ilgili sorunlar devam etmektedir. Bu durumda amacınızı ispatlamak ve paranızı geri iade almak biraz daha zorlaşmaktadır. Yapmanız gereken tek seçenek satıcı hakkında şikayette bulunmaktır. Şikayet etmek istediğiniz satıcının yanlış davranışlarını veya ürünün düşük kalitesini kanıtlamanız son derece önemlidir.

Unutmayın: Gereksiz yere şikayette bulunmanız durumunda Aliexpress web sitesi tarafından engellenebilirsiniz.

Dürüst olmayan bir satıcı hakkında şikayette bulunmanın iki farklı yolu bulunmaktadır. Bunlardan ilki anlaşmazlık yöntemi diğeri ise satıcı şikayetidir. Aliexpress yönetimine yapacağınız satıcı şikayetlerinizin %100 doğru olması ve kanıtlanabilir olması gerektiğini unutmayınız.


Satıcı AliExpress'te geri ödeme yapmayı reddederse ne yapmalı?

Satıcı Anlaşmazlığı Kapattıysa ve Parayı İade Etmediyse Ne Yapılmalıdır? Bu durumda AliExpress yönetimiyle iletişime geçin (müşteri destek hizmetleriyle iletişime geçin). Satıcıyla olan mesaj geçmişinizin ekran görüntüleri ve anlaşmazlığın durumları hakkında kanıtları eklemeniz gerekecek.

AliExpress'te ürün bildirebilir miyim?

Bu raporlama, özellikle her ürünün yanında bulunan düğmeleri ve hesaplarında özel bir şikayet sekmesini kullanabilen sıradan Aliexpress kullanıcıları tarafından yapılabilir.

AliExpress'ten paranızı geri alabilir misiniz?

Siparişiniz tamamlandıktan sonra 15 güne kadar iade talebi gönderebilirsiniz. Bunu, sipariş ayrıntıları sayfasında bir anlaşmazlık açarak yapabilirsiniz. Lütfen sipariş başına yalnızca bir anlaşmazlık açabileceğinizi unutmayın. Satıcıyla öğenizi iade etmeyi kabul ettiyseniz, lütfen satıcının nakliye koşullarını da kontrol edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
41 Yorum