8 Adımda AliExpress Resimle Ürün Nasıl Bulunur? 2024

Aliexpress resimle ürün bulma özelliği sayesinde beğendiğiniz ürünleri kolaylıkla satın alabilirsiniz.
8 Adımda AliExpress Resimle Ürün Nasıl Bulunur? 2024

AliExpress.com alışveriş sitesi, geniş ürün yelpazesi sayesinde kullanıcıların aradığı hemen her ürünü içerisinde barındırmaktadır. Sosyal medyada ya da çevrimiçi alışveriş platformlarında beğendiğiniz ancak fiyatından dolayı satın alamadığınız ürünlere hesaplı fiyata sahip olabileceğinizi biliyor musunuz? İşte bu yazımızda ucuza satın almak istediğiniz ürünleri Aliexpress'te nasıl bulacağınızı anlattık. 

aliexpress-indirim-kuponu-012.jpg

Aradığınız herhangi bir ürünün Aliexpress'te daha ucuz fiyata satıl alabileceğinizi unutmayınız. Görsel aratma metodunu kullanarak hem ürünün adı hem de fiyatı hakkında kolaylıkla bilgi sahibi olabilirsiniz. Hızlıca üye olmak için buraya tıklayınız.

Aliexpress Görselden Ürün Bulma Nasıl Yapılır?

Milyonlarca ürün seçeneğine sahip aliexpress.com, ziyaretçilerine satın almak istediğini ürünleri en uygun fiyata sahip olma şansı tanımaktadır. Piyasanın çok altında rakamlara satışa sunulan birbirinden farklı giyim, kozmetik, oyuncak, otomobil aksesuarları, ayakkabı, telefon, bilgisayar, takı ve saat gibi ürün seçeneklerine sahip site, kullanıcıların aradığı ürünleri kolaylıkla bulmasına olanak sağlamaktadır.

Beğendiğiniz herhangi bir ürünün Aliexpress'te satılıp satılmadığını kontrol etmek ve fiyatı hakkında bilgi almak için görsel arama seçeneğini kullanabilirsiniz. Aliexpress görselden ürün bulma işlemini adım adım anlattık.

İşte aradığınız ürünü kolaylıkla bulmanıza yardımcı olarak 8 adım...

1. Beğendiğiniz ürünü ilk olarak bilgisayarınıza indirin veya URL'sini kopyalayın (resim bağlantısını). 

Aliexpress resimden ürün bulma

2. Bilgisayarınıza indirdiğiniz ürünü arama motoruna eklemeniz gerekmektedir. Bunun için arama motoruna giriş yaparak sağ üst köşede yer alan "Görseller" butonuna tıklayın.

Aliexpress resimden ürün bulma

3. Açılan sayfa üzerindeki "Görseller Ara" (kamera simgesi) butonuna tıklamanızın ardından "Görsel URL'sini yapıştır" ya da "Görsel yükleyin" seçeneğine tıklayınız.

Aliexpress resimden ürün bulma

4. İşlemlerinize görsel URL'siyle devam etmek için "Görsel URL'sini yağıştır" seçeneğine tıklayarak kaydettiğiniz görselin bağlantısını yapıştırın veya görsel üzerinden doğrudan arama yapmak için "Görsel yükleyin" seçeneğine tıklayın.

Aliexpress resimden ürün bulma

5. Görsel yükleyin seçeneğine tıklamanızın hemen ardından "Dosya Seç" butonuna giriş yaparak aramak istediğiniz ürünün fotoğrafını bilgisayarınızdan ekleyin.

Aliexpress resimden ürün bulma

6. Aradığınız ürünün görselini eklemenizin hemen ardından arama motoru üzerindeki tüm web siteleri sıralanacaktır. Satın almak istediğiniz ürünün yanına "Aliexpress" yazarak yalnızca AliExpress.com'da yer alan ilgili ürün seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz.

Aliexpress resimden ürün bulma

Yukarıda belirtmekte olduğumuz Aliexpress görselden ürün bulma yöntemi yalnızca arama motoru üzerinden gerçekleştirlmektedir. Kullanıcılar dilerse Aliexpress görsel bulma işlemini farklı bir yöntem kullanarak da gerçekleştirebilmektedir. Aliexpress görselden ürün bulma işlemi yapmak isteyen ziyaretçiler arama motoruna giriş yapmadan ikinci bir yöntemle ürün araştırması yapabilir. 

Not: Google arama motoru üzerinden görsel aratmak isteyen kullanıcılarına "Google Hesabı" üzerinden işlemlerini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Google images sayfasına erişmek için lütfen Google hesabınıza giriş yapınız.

Beğendiğiniz ürünü arama motoru üzerinden nasıl bulmanız gerektiğini yukarıda anlattık. Kullanıcılar daha basit bir yöntem sayesinde aradığı her ürünü kolaylıkla aratabilmektedir. Bunun için yapmanız gereken;

7. Beğendiğiniz ürün görselinin üzerine gelerek farenin sağ düğmesine tıklayın. Açılan seçenekler içerisinde "Google resimle arama" butonuna tıklayarak daha az çabayla aynı sonucu elde edebilirsiniz. 

Aliexpress resimden ürün bulma

8. Bu yöntem yalnızca Aliexpress'te belirli bir ürünü aramak için değil, aynı zamanda aynı ürünün ülkenizdeki ve diğer çevrimi sitelerde ki stoklarını, fiyatını, beden ve renk seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde beğendiğiniz ürünü kolaylıkla arama motorunda aratarak hem hesaplı hem de karlı bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz. 

Aliexpress resimden ürün bulma

Not: Aliexpress görselden ürün bulma işlemini aynı zamanda diğer Google arama işlemleri için de kullanabilirsiniz. Google Images işleminde yararlanmak isteyen kullanıcılar "Google Görsel Arama" işlemini yukarıda belirttiğimiz şekilde kolaylıkla yapabilmektedir. 

Aliexpress üzerinden satın aldığınız ürünlerin vergi ücretlendirmesi için Aliexpress Vergi Oranları Ne Kadar? isimli içeriğimize muhakkak göz atınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum