6 Adımda Aliexpress Kargo Takip Nasıl Yapılır? | 2024

Siparişlerinizin doğrudan kapınıza kadar ulaşmasına olanak sağlayan Aliexpress, ürünlerin kargo takip işlemini görüntülenmesine izin vermektedir.
6 Adımda Aliexpress Kargo Takip Nasıl Yapılır? | 2024

Aliexpress üzerinden satın alanan siparişlerin "Gümrük Sunum Ücreti, Damga Pulu Vergisi, ÖTV ve KDV" ödemeleri alıcı tarafından gerçekleştirilmektedir. Aliexpress Gümrük Vergisi ve Aliexpress Vergi Hesaplama hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın.

Aliexpress İndirim Kuponu Kodu

AliExpress Kargo Takip 2024

AliExpress, satın aldığınız ürünlerin tarafınıza nasıl ne zaman ulaşacağı ve siparişinizin durumu hakkında detaylı bilgi edinmeniz için bir takip farklı yollar izlemektedir. Özellikle sipariş işlemi üzerinden 15-20 gün geçen kullanıcılar, "Aliexpress kargo takip nasıl yapılır?", "Aliexpress kargom nerede?" gibi soruların cevabını aramaktadır. Endişelenmenize gereken yok, siparişinizin nerede olduğunu öğrenmenize yardımcı olacağız.

Aliexpress kargo takibi için izlemeniz gereken 6 adımlık yol;

 Aliexpress Kargo Takip Nasıl Yapılır?

1. AliExpress.com sitesine giriş yaparak üyelik bilgilerinizi giriniz. 

2. Hesabınız üzerinden satın alma işlemi gerçekleştirdiğiniz ürünleri görüntülemek için "Siparişlerim" butonuna tıklayınız.

3. Siparişinizin detaylarını görüntüleyeceğiniz sayfa üzerinde "Sipariş Kodu" seçeneğinin yanında yer alan "Detayları Göster" butonuna tıklayınız.

4. Açılan sayfa üzerinde kargonuzun takip kodunu gösteren "Takip Numarası" seçeneğini görüntüleyeceksiniz. 

5. Satın aldığınız ürünün Türkiye'ye teslim edilmesinin ardından PTT resmi web sitesine giriş yapınız.

6. PTT gönderi takip sayfasına tıklayarak AliExpress takip numaranızı kodlayınız. Bu işlem sonrasında siparişinizin belirtilen adrese ne zaman ulaştırılacağını Türk posta şirketi PTT aracılığıyla sorgulatabilirsiniz.

AliExpress, dünya üzerinden milyonlarca kullanıcının dilediği ürün çeşidini 7 gün 24 saat satın alma olanağı sunmaktadır. Alibaba grubunun en popüler e-ticaret sitesi olarak hizmet vermek olan AliExpress, başlangıçta B2B platformu olarak satışa başlayan şirket sonrasında B2C ve C2C alışveriş seçeneklerini kapsayacak şekilde geliştirilmiştir. Aliexpress'ten daha önce hiç alışveriş yapmadıysanız buraya tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz. 


Benzer Tavsiyeler
Aliexpress İndirim KuponuAliexpress Vergi Oranları

AliExpress kargo takip numarası nedir?

Satın aldığınız ürünlerin karşılığında verilen AliExpress Takip Numarası, ödeme tarihinden itibaren 5-10 gün içerisinde satıcı tarafından tarafınıza iletilmektedir. Satın aldığınız ürünlerin satıcı tarafından kargoya teslim süresi 5-10 gün aralığındadır. Ürünlerinizin takip numarası, ürünün sevkiyat işleminin gerçekleştirilmesinden sonraki 2-3 gün içerisinde "Sipariş" sayfasında görüntülenebilmektedir. Kargo işlemlerinizde herhangi bir sorun yaşamamak için her daim güvenilir mağaza satıcılarını tercih etmeniz önerilmektedir. 

AliExpress kargo takip aşamaları nelerdir?

AliExpress, satın aldığınız ürünlerin kargo takip işlemlerini 4 aşamada değerlendirmektedir. Satın alma işleminizi gerçekleştirdiğiniz "Siparişlerim" kısmına giriş yaparak gönderi durumunu kontrol edebilirsiniz. Siparişim bölümünde yer alan "Gönderi Bilgisi" seçeneğine tıklayarak AliExpress kargo takip sürecini izleyebilirsiniz. AliExpress'in gönderi bilgisi sayfasında yer alan "Gönderi Sevk Edilmeye Hazır", "Menşe Ülkesinden Yola Çıktı", "Varış Ülkesine Ulaştı", "Teslimat Başarılı" aşamalarını izleyerek ürününüzün Çin'den Türkiye'ye teslimatını görüntüleyebilirsiniz. Siparişler ortalama 60 ile 90 gün aralığında tarafınıza ulaştırılıyor olsa da bazı ekstra durumlarda ürün gecikmesi yaşanabilmektedir.

AliExpress kargom ne zaman gelir?

AliExpress.com'un en büyük avantajları arasında yer alan teslimat işlemleri, dünyanın birçok farklı noktasına ürün gönderimine olanak sağlamasıdır. Teslimat işlemleri, müşterilerin ürün takibi yapmasına ve kargo hakkında detaylı bilgi almasına olanak sağlamaktadır.

 AliExpress, dünya genelinde geniş bir ürün yelpazesine sahip olmasına rağmen diğer çevrimiçi mağazalara göre son derece hızlı, güvenilir ve sorunsuz bir teslimat işlemi gerçekleştirmektedir. Müşteriler genellikle AliExpress üzerinden satın aldığı ürünlerin 60-90 gün içerisinde teslim edileceğini bilmesine rağmen 20.günde ürünler hakkında endişe duymaya başlamaktadır. Hatta bazı müşteriler ürünlerinin nerede olduğunu öğrenmek için parsel uygulamasına giriş yapmaktadır. 

AliExpress standart kargo takibi nasıl yapılır?

Milyonlarca kullanıcının tercih ettiği AliExpress Standart Kargo işlemi, zahmetsiz ve müşteri tarafından son derece kolay bir kargo takip hizmetine sahiptir. Alışveriş işlemlerinizi sonlandırmanızın hemen ardından sipariş kodu ile beraberinde takip kodu verilmektedir. Siparişinizin nerede ve ne durumda olduğunu size verilen takip kodu sayesinde görüntüleyebilirsiniz.

  • Teslimat detayları hakkında bilgi almak için AliExpress web sitesine giriş yapınız.
  • Hesabınız üzerinden "Siparişlerim" seçeneğine tıklayınız.
  • Sipariş menüsünde yer alan "Ayrıntıları Görüntüle" butonuna tıklayınız.

Yukarıda belirttiğimiz işlemleri gerçekleştirmenizin ardından AliExpress.com, "Lojistik Bilgileri" başlığı altında kargonuzun tüm detaylarını göstermektedir.

AliExpress premium kargo nedir?

AliExpress Premium kargo işlemi, ürün siparişlerini aylarca beklemek istemeyen ve ürünlerinin daha hızlı ulaştırılmasını isteyen müşteriler için kullanılmaktadır. Özellikle zarar görmeye müsait ürünler için sıklıkla kullanılan AliExpress Premium Kargo, siparişlerin kısa süre içerisinde tarafınıza ulaşmasına olanak sağlamaktadır. 

AliExpress.com adresinde hızlı sevkiyat işlemleri gerçekleştiren firmalar arasında UPS, USPS, FedEX, EMS ve DHL kargo şirketleri yer almaktadır. Tahmini teslimat süresi 1-3 hafta arasında değişen premium kargo seçeneği, ürünlerinizin kargo takip numarasıyla izlenmesine de izin vermektedir. 

AliExpress sipariş durumu nedir?

AliExpress, satın alma işlemini gerçekleştirdiğiniz ürün ya da ürünler için sipariş takip işlemine izin vermektedir. Siparişinizin nerede olduğunu anlamanıza kolaylık sağlayan AliExpress, sipariş durumunuz hakkında bazı ipuçları vermektedir. AliExpress üzerinden 

  • Ödeme bekleniyor: Bu durum sadece sipariş verdiğiniz ve henüz ödeme yapmadığınız anlamına gelmektedir. Ödeme işlemleriniz sonlandırılmadan AliExpress sipariş durumu görüntüleme işleminden yararlanamazsınız.
  • Ödeme doğrulaması bekleniyor: Bu durum, ödeme işlemini gerçekleştirdiğinizi ancak ödemenin satıcıya henüz ulaşmadığını göstermektedir.
  • Gönderi bekleniyor: Bu durum, ödeme işleminizin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini ve ürünlerin sevkiyat için hazırlandığı anlamına gelmektedir.
  • Teslimat: Siparişiniz satıcı tarafından ilgili kargo şirketine teslim edildiğini ve AliExpress parsel sistemiyle izleyebileceğiniz anlamına gelmektedir.
  • Bitti: Bu seçenek satın aldığınız ürünleriniz ilgili adrese teslim edildiği anlamına gelmektedir. 

AliExpress üzerinden yaptığınız alışveriş işlemlerinin tarafınıza gönderilme sistemi yukarıda belirttiğimiz gibidir. Yukarıda belirttiğimiz aşamalar siparişinizin sorunsuz bir şekilde tarafınıza ulaştırıldığı anlamına gelmektedir ancak sipariş durumunuz için "dondurulmuş", "iptal edilmiş" veya "kapalı" gibi durumlar görmeniz durumunda satıcıyla iletişime geçmeyi unutmayınız. Bu durum bir şeylerin ters gittiğine ve para iade talebinde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.

AliExpress nakliye hizmetleri nelerdir?

Aliexpress üzerinden gerçekleştireceğiniz alışveriş işlemlerinde site ve satıcıya bağlı olarak farklı nakliye hizmetleri kullanılmaktadır. Satın alma işlemlerinizi gerçekleştirmenizin ardından belirlenen nakliye hizmetleri satıcının ürünleri hazırlamasının hemen ardından başlatılmaktadır. AliExpress.com nakliye hizmetleri arasında;

  • Satıcının nakliye yöntemi (ücretsiz kargo)
  • Çin Post sıradan küçük paketler (ücretsiz kargo)
  • Çin Post Air Mail (ücretsiz kargo)
  • Yanwen Ekonomik Hava Posta (ücretsiz kargo)
  • ePacket (ek ücret talep edilebilir)
  • AliExpress Standart Nakiliye (ek ücret alınır)
  • AliExpress Premium Nakliye (ek ücret alınır)
  • 4px (ek ücret alınır)
  • EMS (ek ücret alınır)
  • DHL (ek ücret alınır)

AliExpress nakliye işlemleri ortalama 20-30 gün içerisinde teslim edilmektedir. Ürününüzün elinize daha hızlı ulaşması için DHL gibi ücretli nakliye servislerinden yararlanabilirsiniz. En uygun maliyetli nakliye hizmeti "AliExpress Standart Nakliye" ve "ePacket" servisleridir. Bu nakliye türleri herhangi bir ücret talebinde bulunsa da diğer kargo işlemlerine göre daha hızlı gönderilmektedir. Bu yüzden çoğu kullanıcı AliExpress Standar Nakliye yöntemini tercih etmektedir.

AliExpress Türkiye hangi kargo?

AliExpress, Alibaba grubu güvencesi altında standart nakliye hizmetini kullanmaktadır. Standart nakliye hizmeti, satın alma işlemlerinizin ücretsiz kargo ya da çok az meblalarla tarafınıza gönderilmesini garantilemektedir. Aynı zamanda AliExpress'in en güvenilir kargo seçeneği olarak bilinmektedir. Standart kargo işlemiyle satın aldığını ürünler 15-45 gün içerisinde teslim edileceği gibi ortalama teslimat hızı 7-15 gün sürebilmektedir. Öncelikle satın aldığınız ürünler satıcı tarafından kargoya teslim edilecektir. Sonrasında kargo Türkiye'ye teslimat yaparak aracı kargo şirketi PTT'ye teslim edilmektedir. Bulunduğunuz şehrin dağıtım merkezine gönderilen ürünleriniz, PTT aracılığıyla evinize kadar getirilmektedir. Türkiye içerisinde ürünlerinizin teslimat bilgisi için PTT Gönderi Takip sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.

AliExpress indirim kuponu nasıl kullanılır?

Aradığınız ürünü en ucuz fiyata satın alabileceğiniz Aliexpress.com, milyonlarca üründe geçerli indirim fırsatlarıyla keyifli bir alışverişin kapılarını açmaktadır. Kullanıcılar Aliexpress üzerinden satın almak istediği ürünlere ek olarak "Aliexpress İndirim Kuponu" ve "Satıcı Kuponu" kullanarak daha ucuz bir alışveriş fırsatı yakalayacaktır. Aliexpress kullanıcılarına özel birbirinden farklı üründe geçerli indirim kuponlarına ulaşmak için bu bağlantıyı tıklayarak ''Kupon Merkezini'' ziyaret edebilir ve sizin için en uygun indirim kuponlarından kolayca faydalanabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum