AliExpress Güvenilir Satıcı Nasıl Bulunur? | 2024

Aliexpress satın almak istediği ürünün hangi satıcı tarafından en doğru seçim olacağına nasıl karar vermelidir? Aliexpress güvenli satıcı bulma ipuçları...
AliExpress Güvenilir Satıcı Nasıl Bulunur? | 2024

AliExpress Güvenli Satıcı Nasıl Bulunur?

aliexpress-indirim-kuponu-012.jpg

Aliexpress'ten satın almak istediğiniz ürünleri bulduktan sonra yapmanız gereken şey, almayı düşündüğünüz satıcının güvenilirliğini kontrol etmektir. Bu yazımızda iyi bir Aliexpress satıcısını nasıl bulacağınız konusunda bazı öneriler vereceğiz. Satın almak istediğiniz ürünün bağlantısına giriş yaparak sayfa üzerinden mağazanın adını, çalışma süresini ve Aliexpress geri bildirim puanını görüntüleyebilirsiniz. Alıcılar tarafından mağaza yetkilisine verilen puanları kırmızı ya da yeşil olarak göreceksiniz. Kırmızı puan ortalamanın altında, yeşil puan ortalamanın üstünde olduğu anlamına gelmektedir.

Satıcı puanlarına bakarken madalyalar, elmas veya krom gibi farklı simgelere göreceksiniz. Bu simgeler satıcının güvenilirliğini ve memnuniyet durumunu temsil etmektedir. Müşteriler tarafından her olumlu puan durumunda satıcı +1 puan kazanırken her nötr derecelendirmede satıcı 0 puan almaktadır. Müşterinin negatif puanlamada bulunması durumunda satıcı -1 puan almış olacaktır. Aliexpress'te yer alan milyonlarca ürün çeşidi arasında ki en kaliteli satıcıyı bulmanızı kolaylaştıracak adımları anlattık. İşte aliexpress üzerinden güvenli tedarikçi bulmanın 8 püf noktası;

1. Olumlu geri bildirime sahip satıcıları seçin

AliExpress Güvenli Satıcı Nasıl Bulunur?

Olumlu geri bildirimler, Aliexpress satıcılarını değerlendirmek için en önemli etkenler arasında yer almaktadır. Geri bildirimleri olumlu olan satıcılar güvenilir tedarikçi olarak bilinirken olumsuz geri bildirimlere sahip satıcılardan alışveriş yapmak endişe verici olacaktır. Her daim güvenli bir alışveriş için %90 ve üstü olumlu geri bildirime sahip satıcıları seçmenizi öneririz.

Mağaza satıcısı hakkında daha fazla detay almak isteyen kullanıcılar "Official Store" butonuna tıklayarak tedarikçinin mağaza numarası, kuruluş merkezi, mağaza yaşı, sevkiyat hızı, açıklanan şekilde ürün gönderimi ve sevkiyat hızı hakkında detaylı izleme gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda Official Store bölümünden Aliexpress tedarikçisiyle iletişime geçebilir, "Şimdi İrtibat Kurun" butonuna tıklayarak doğrudan mesaj atabilirsiniz. 

Not: Aliexpress'te %95'ten fazla olumlu geribildirim oranı ve 2.000 geribildirim puanına sahip tedarikçiler tanınmış satıcı olarak kabul edilmektedir. 

2. Diğer mağazalarla fiyatları karşılaştırın

AliExpress Güvenli Satıcı Nasıl Bulunur?

AliExpress'te gezinen ziyaretçiler ilk olarak ucuz fiyatlar karşısında şaşkına dönmektedir. Her zaman dediğimiz gibi Aliexpress e-ticaret sitesi piyasanın çok altında ürün satışı gerçekleştirmektedir ancak bazı satıcılar ürün fiyatlarını gerçek olmayacak kadar ucuz fiyata satışa sunmaktadır. Bu genellikle bir kaç geri bildirim ya da hiç geri bildirimi olmayan tedarikçilerde görülmektedir. 

Bu gibi durumlarda son derece dikkatli olmanız gerekmektedir. Aliexpress tedarikçileri bazen düşük fiyatlarla pazarda yerini kazanmayı hedefliyor olsa da çoğu zaman bir aldatmaca ya da kaliteden önemli ölçüde ödün verme söz konusu olabilir. Satın almak istediğiniz ürünü Aliexpress içerisinde karşılaştırmayı unutmayınız. Aliexpress benzer ürünler bulma konusunda detaylı bilgi için Aliexpress Benzer Ürünler Nasıl Bulunur? adlı içeriğimize göz atabilirsiniz. Öte yandan satın almak istediğiniz ürün ve ürünün benzerleri diğer satıcılarla aynı fiyatlara sahipse fakat içlerinden bazıları çok düşük bir fiyata satıyorsa bu durum ürünün orjinal olmadığını göstermektedir. 

AliExpress çok yüksek veya çok düşük fiyata satılan ürünleri filtrelemenize ve kullanışlı olan yüksek yıldıza sahip tedarikçilerin mallarını filtrelemenize izin vermektedir. Yapmanız gereken tek şey Aliexpress arama bölümüne satın almak istediğiniz ürünü yazarak açılan sayfa üzerinden "Fiyat" sıralaması ve "ya da daha" seçeneğine tıklayarak yıldız seçimi yapmak olacaktır.

Not: Eski bir atasözüne göre "Bir şey gerçek olmayacak kadar güzelse gerçek değildir."

3. Ürün doğruluğunu kontrol edin

AliExpress Güvenli Satıcı Nasıl Bulunur?

Aliexpress kullanıcılarının en büyük endişelerinden bir tanesi de ürünün doğruluğundan emin olamamaktır. Bunun sebebi Aliexpress üzerinde aramakta olduğunuz bir üründen yüzlerce hatta binlerce olmasıdır. Sunulan ürün sayısı ile sahte ürünlerin filtrelenmesi büyük bir zorluk olacaktır. 

Örneğin AliExpress arama bölümüne "Xiaomi TV" yazarak aratmaya bastığımızda 16 binin üzerinde sonuç çıktığını göreceksiniz. Çıkan ürün çeşitleri arasında yalnızca bir kısmı orjinalken büyük bir kısmının sahte olduğunu görüntüleyebilirsiniz. Bu ürünlerin sahte olup olmadığını söylemek için Aliexpress filtreleme sistemini kullanarak bir kaç taktik geliştirebilirsiniz. 

Not: Alışveriş işlemlerinizi daha ucuz hale getirmek için Aliexpress İndirim Kuponu içeriğimize göz atmanızı öneririz.

4. Satıcı ve ürün geri bildirim puanı

AliExpress Güvenli Satıcı Nasıl Bulunur?

Geri bildirim puanı tıpkı eBay'de olduğu gibi satıcılar açısından son derece önemlidir. Özellikle tanınmış satıcılar geri bildirim puanlarını tehlikeye atabilecek herhangi bir yanlış davranıştan kaçınmaktadır. Satıcı puanının yanı sıra mağaza hakkında detaylı bilgi için satın almak istediğiniz ürün sayfasının hemen üzerinde yer alan "Geri bildirim" seçeneğine tıklayarak ürün hakkında puanlama, mağaza yaşı ve oranlara göre yıldız dağılımını görüntüleyebilirsiniz.

5. Garantileri ve fiyatları kontrol edin

AliExpress Güvenli Satıcı Nasıl Bulunur?

Aliexpress'te satın alacağınız ürünü en hesaplı fiyat almak isteyebilirsiniz ancak bilmeniz gereken satın alma işlemini gerçekleştireceğiniz ürünün gerçek olmayacak kadar düşük fiyata sahip olması endişe vericidir. Ürünün orjinalliğinden emin olmak için geri bildirimlere bakabilir, satıcı garantisini kontrol edebilirsiniz. 

6. Satıcıyla iletişime geçin

AliExpress Güvenli Satıcı Nasıl Bulunur?

Aliexpress mağaza satıcılarıyla doğru bir iletişim kurmak son derece önemlidir çünkü site içerisinde satın alacağını ürünler Aliexpress'ten değil satıcı tarafından gönderilmektedir. Aklınızda ki tüm soru işaretlerini gidermek için mağaza yetkilisiyle iletişime geçmeniz önerilmektedir. Tüm soru ve önerilerinizi bildirmenize olanak sağlayan Aliexpress satıcı konuşması sayesinde ürün detayları, gönderim ve teslimat hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

7. Satıcının duyarlılığına dikkat edin

AliExpress Güvenli Satıcı Nasıl Bulunur?

Aliexpress üzerinden satın almak istediğiniz ürün hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için satıcıya mesaj gönderebileceğinizi açıklamıştık. Şimdi yapmanız gereken gönderdiğiniz mesaja karşılık tedarikçinin ne süre içerisinde sorunuza yanıt verdiği olmalıdır. Bu size satıcının ne kadar sorumlu olduğu konusunda bir fikir verecektir. 

Not: Türkiye Çin konumuna göre 5 saat ileride gitmektedir. Örneği Türkiye'de saat 16.00 iken Çin'de 21.00 olduğunu unutmayınız.

8. Ürün ayrıntılarını dikkatlice okuyun

AliExpress Güvenli Satıcı Nasıl Bulunur?

Aliexpress satıcıları ürün görsellerini son derece kaliteli ve dikkat çekici koyabilmektedir. Bu durum ürünün de aynı kaliteye sahip olduğunu göstermez. Bu sebeple yapmanız gereken ilk şey ürün görsellerini görüntülemenizin ardından ürün özellikleri bölümüne giriş yaparak detaylı incelemede bulunmanız gerekmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken şey ürün açıklamalarının görsellerle uyuşup uyuşmamasıdır. Eğer ki aklınızda herhangi bir soru işareti olduğunu düşünüyorsanız Aliexpress tedarikçisiyle iletişime geçmeyi unutmayınız.


Benzer Tavsiyeler
Aliexpress Kargo TakipAliexpress Vergi Oranları

Aliexpress vergi ne kadar?

Aliexpress üzerinden satın alınan siparişlerin "Gümrük Sunum Ücreti, Damga Pulu Vergisi, ÖTV ve KDV" ödemeleri alıcı tarafından gerçekleştirilmektedir. Aliexpress Gümrük Vergisi ve Aliexpress Vergi Hesaplama hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum