Aliexpress Anlaşmazlık Kapatma | Dispute ve İade İşlemleri

Alıcı koruması kapsamında gerçekleştirilen Aliexpress anlaşmazlık işlemlerinizin sonuçlanması durumunda dispute kapatma işlemlerinizi anlattık.
Aliexpress Anlaşmazlık Kapatma | Dispute ve İade İşlemleri

Alışveriş işlemlerinizde yaşadığınız memnuniyetsizlikleri anlaşmazlık yöntemiyle kolaylıkla çözebileceğinizi bir kez daha hatırlatmak isteriz. Aliexpress satıcısı anlaşmazlık talebinizi görüntüleyerek sorunlarınıza çözüm oluşturmayı tercih edecektir. Ürün değişimi, para iadesi gibi çözüm olanakları sunan Aliexpress anlaşmazlık işlemi sonrasında satıcıya açtığınız anlaşmazlık talebini kapatabilirsiniz.

aliexpress-indirim-kuponu-012.jpg

Aliexpress.com'da anlaşmazlık açma yalnızca bir kaç adımda kolaylıkla gerçekleştirilmektedir. Eğer sizde bir anlaşmazlık açma konusunda ısrarcıysanız "Siparişlerim" bölümüne giriş yaparak işlemlerinize başlayabilirsiniz. Aliexpress Anlaşmazlık Açma işleminin temel nedeni, müşterinin ürün ödemesini yapmış olmasına rağmen siparişin teslim edilmemesi veya hatalı ürün gönderimlerin de gerçekleştirilmektedir. Aliexpress'in geniş ürün yelpazesinden yararlanmak için bu bağlantı üzerinden Aliexpress Türkiye satış sitesine hızlıca giriş yapabilirsiniz.

Aliexpress Anlaşmazlık Nasıl Kapatılır?

Aliexpress'te yaşadığınız sorunlar için bir anlaşmazlık mı açtınız? Peki ya şimdi hem satıcı hem de tarafınızca tüm sorunların ortadan kaldırıldığını mı düşünüyorsunuz? O halde anlaşmazlığı kapatabilirsiniz. Yaşadığınız sorunlarında çözümlenmesi durumunda Aliexpress anlaşmazlık işlemlerinizi sonlandırabilirsiniz. Peki ya Aliexpress Anlaşmazlık Nasıl İptal Edilir? Adım adım dispute kapatma işlemi;

1. Aliexpress hesabınıza giriş yapın

Aliexpress Anlaşmazlık Nasıl Kapatılır

Açılan anlaşmazlığı kapatmak için Aliexpress'e giriş yapmanız gerekmektedir. Hemen ardından "Siparişlerim" butonuna tıklayınız. Burada tüm aliexpress siparişlerinizle ilgili ayrıntıları görüntüleyebilirsiniz. 

2. Anlaşmazlık açtığınız siparişi seçin

Aliexpress Anlaşmazlık Nasıl Kapatılır

Siparişlerim sayfasında yer alan sorunlu ürünün hemen yanında ki "Cancel" butonuna tıklayınız. "Anlaşmazlığı Kapa" butonu, ürün adının alt kısmında yer almaktadır. 

3. Anlaşmazlığı kapatın

Aliexpress Anlaşmazlık Nasıl Kapatılır

Son olarak "Siparişlerim" sayfasında yer alan anlaşmazlık açtığınız ürünün alt kısmında "Dispute Detail" sayfasını görüntüleyeceksiniz. Anlaşmazlık detaylarının yer aldığı bu bölümde "Cancel Dispute" seçeneğine tıklayarak anlaşmazlığı kapatabilirsiniz.

Kullanıcıların anlaşmazlık kapatma işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacağı konusunda son derece dikkatli olması gerekmektedir. Satıcı anlaşmazlığı yalnızca alıcı korumanızı genişlettiği taktirde iptal etmelidir. Alıcı korumasının genişletilmesi, satıcının gönderdiği ürün aynı şekilde sorunlu ya da hatalı olması durumunda yeniden anlaşmazlık açmanıza izin vermektedir. 

Not: Anlaşmazlığı iptal etmek için anlaşmazlık detaylarına giriş yaparak sol alt köşede yer alan butona tıklayınız. Eğer ki koruma süresi dolmuşsa anlaşmazlığı iptal etmeyin!


Sipariş Geldiğinde Anlaşmazlık Nasıl Kapatılır?

Anlaşmazlık kapsamında siparişinizin tarafınıza ulaşması durumunda eğer ürün aldıysanız anlaşmazlığı kapatabilir veya iptal edebilirsiniz. Satıcının tarafınıza para teklifinde bulunması durumunda anlaşmazlığı iptal etmeyi reddederek siparişi almayı onaylamanız daha karlı olacaktır.

Aliexpress Mobil Anlaşmazlık Kapatma Nedir?

Aliexpress mobil uygulamasında ki tüm işlemleri tıpkı masaüstü oturumlarda olduğu gibi aynı işlemlere benzemenktedir. Mobil cihazlarınız üzerinden Aliexpress anlaşmazlık iptali işlemi gerçekleştirmek için "Siparişlerim" bölümüne giriş yaparak anlaşmazlık altında yer alan siparişi seçiniz. Bura ürünün iadesi belirtilmişse anlaşmazlığı yalnızca paranızı geri aldığınızda kapatınız.

Aliexpress Alıcı Koruması Nedir?

Birçok kullanıcı Çinli tüccarların ve Çin malı ürünlerin güvenilir olmadığını düşünmektedir. Bilinenin aksine Aliexpress.com, tüm kullanıcılarının alışveriş işlemleri için alıcı koruması sistemine sahiptir. Bu sistem kapsamında her müşteri güvensiz mağaza ve satıcılardan korunmaktadır. Aliexpress üzerinden gerçekleştirdiğiniz alışverişlerinizde uygulanan satıcı koruması;

Sipariş verdiğiniz ürün ya da ürünlerin satıcının belirttiği sürede ulaşmaması,
Aldığınız ürünlerin açıklandığı gibi olmaması,
Orjinal olarak garanti edilen ürünün sahte olması.

Aliexpress üzerinden satın aldığınız ürün ve hizmetlerde meydana gelen olumsuzlukları "Aliexpress Anlaşmazlık" yöntemini kullanarak çözüme kavuşturabileceğinizi açıklamıştık. Alıcı koruması kapsamında güvence altına alınan müşteriler, satıcıdan kaynaklı şikayetlerini  anlaşmazlık açarak kolaylıkla çözümleyebilmektedir. Aliexpress anlaşmazlık açma konusunda detaylı bilgi için Aliexpress Anlaşmazlık Nasıl Açılır? adlı içeriğimize göz atabilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum