Alibaba Türkiye Giriş: 3 Adımda Toptan Sipariş Oluştur 2024

Alibaba, Türk işletmecilerin Çin'den ucuza toplu sipariş verebileceğiniz B2B girişiminde popüler e-ticaret platformudur.
Alibaba Türkiye Giriş: 3 Adımda Toptan Sipariş Oluştur 2024

Alibaba Türkiye, işletmelerin ihtiyacı olan hemen her ürünü toptan satın alabileceği dünyanın en popüler e-ticaret platformudur. Türk işletmelerin kolaylıkla giriş yapabileceği ve Türkçe dil yapısında hizmet vermekte olan Alibaba Türkiye sayfası, milyonlarca satıcı arasından en uygun fiyat teklifini almanıza yardımcı olacak. 

Toptan ürün satışı gerçekleştirmekte olan Alibaba Türkiye sayfası, B2B platformunda hizmet vermekte olan dünyanın en büyük e-ticaret sitesidir. Özellikle Türk işletmeler tarafından tercih edilen site, ürünlerini yut dışından tedarik etmek isteyen işletmeler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Alibaba Türkiye sayfası ülkemizde hizmet vermekte olan yerel işletmelerin sıklıkla kullandığı Çin merkezli alışveriş platformudur.

Alibaba Group'un dil bozukluklarını ortadan kaldırmak adına geliştirdiği Türkçe Alibaba sitesi, Türk işletmelerin küresel perakendecilik ve uluslararası ticaretin geleneksel iletişim engelini ortadan kaldırmaktadır. Çoğunluğunun Çin merkezli tedarikçilerden oluştuştuğu Alibaba toptan ürün satışı için buraya tıklayınız.

Alibaba İndirim Kuponu

Alibaba Türkiye giriş sayfası, küçük işletmelerden dev holdinglere kadar hemen her firmanın ihtiyacı olan milyonlarca ürün yelpazesine sahiptir. 2009 yılından bu yana Türkiye'de hizmet vermekte olan Çinli grup, Alibaba ve Alibaba Express siteleriyle Türk kullanıcıların aradığı her şeyi en uygun fiyata satın alma imkanı sunmaktadır. Alibaba yalnızca toptan ürün siparişi içinde değil, küçük işletmelerin satın alabileceği perakende satış hizmeti de sunmaktadır. Alibaba Express sayfasına giriş yapmak için buraya tıklayınız.

Alibaba Türkiye Sipariş Nasıl Verilir?

Alibaba web sitesinden toptan ürün satın almak isteyen kullanıcıların yapması gerekenler anlattık. Çinli üreticilerden aradığınız her şeyi en hesaplı fiyata satın alabileceğiniz Alibaba ile karlı bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz. Alibaba Türkiye kullanıcılarının merakla beklediği Alibaba toptan sipariş nasıl verilir? Alibaba alışveriş nasıl yapılır? gibi soruları cevapladık. Alibaba üzerinden alışveriş yapmanın adımları;

1. Ürün veya tedarikçi ara

alibaba-turkiye-giris-003.jpg

Alibaba sipariş işlemlerinize ürün veya tedarikçi arayarak başlayabilirsiniz. Site ana sayfası üzerinden yer alan Arama çubuğu üzerinde yapacağınız arama işlemleri için ürün mü yoksa tedarikçi mi aradığınızı işaretlemeniz gerekmektedir. 

2. Tedarikçiyle iletişime geçin

alibaba-turkiye-giris-004.jpg

Alibaba üzerinden aradığınız ürün ya da tedarikçiyi bulmanızın ardından, satıcıyla iletişime geçmeniz gerekmektedir. Tedarikçiyle yapacağınız görüşmelerde ürün hakkında bilgi, toptan fiyatının ne olacağı, ödeme türü, nakliye işlemleri ve ürünün devamlılığı hakkında bilgi alabilirsiniz. Öte yandan toplu siparişleriniz için Alibaba satıcısından numune ürün talebinde bulunabilirsiniz.

3. Sipariş ver

alibaba-turkiye-giris-005.jpg

Alibaba Türkiye sipariş işlemlerinizi gerçekleştirmek için yukarıda belirtmekte olduğumu iki aşamayı da gerçekleştirmiş olmanız gerekmektedir. Tedarikçiyle yaptığınız görüşmeler neticesinde toptan ürün almak istiyorsanız "Sipariş Ver" seçeneğini kullanabilirsiniz. Eğer tedarikçi anlaştığınız fiyatı yükseltiyor ya da numune gönderilen ürünün kalitesi hakkında endişe yaşıyorsanız siparişinizi iptal edebilirsiniz. Alibaba toptan mal satın almak isteyen kullanıcıların son olarak ödeme işlemlerini gerçekleştirerek nakliye hizmetlerine geçiş yapması gerekmektedir.


Alibaba Türkiye Perakende Nedir?

Günümüzde dünyanın en popüler e-ticaret şirketi olarak bilinen Alibaba Group , Çin'den çevrimiçi ve çevrimdışı portallar aracılığıyla tüketiciden tüketiciye, işletmelerden tüketiciye ve işletmelerden işletmelere ürün satışı ve çeşitli diğer hizmetler sağlayan dünyanın en büyük platformudur. Alibaba Group bünyesinde hizmet vermekte olan Alibaba Türkiye alışveriş sitesi, şirketler arası pazarlama hizmeti sunmakta olan B2C girişimdir.

Alibaba Türkiye perakende satış hizmetinden yararlanmak isteyen kullanıcıların AliExpress sitesine giriş yaparak üyelik işlemlerini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Alibaba Türkiye perakende satış hizmetlerinden yararlanmak için buraya tıklayınız. Çoğunluğun Çinli tüccarlardan oluştuğu Aliexpress sitesi, uluslararası alanda dünyanın birçok farklı noktasına ürün gönderimi yapmaktadır. Son zamanlarda Türk kullanıcılar tarafından da büyük ilgi görmekte olan Alibaba Express sitesi, ziyaretçilerin aradığı herhangi bir ürünü en hesaplı fiyata satın almasına olanak sağlamaktadır. 

Alibaba Türkiye İletişim Adresi Nedir?

Alibaba Türkiye iletişim merkezi, siparişleriniz veya tedarikçinizle alakalı tüm sorun, öneri ve şikayet bildirilerinizi inceleyen destek birimidir. Çin merkezli şirket, milyonlarca ürün çeşidini dünyanın dört bir yanında ki müşterilerine toptan olarak en hesaplı fiyata ulaştırmaktadır. Her daim müşteri dostu olan Alibaba, site içerisinde yaşanabilecek tüm sorun ve öneriler için müşteri destek hizmeti sunmaktadır. 

Alibaba Türkiye iletişim sayfasına ulaşmak isteyen kullanıcıların, site resmi web sayfasında yer alan "Yardım" merkezini ziyaret etmesi gerekmektedir. Alibaba Yardım merkezi "Alıcılar için, Tedarikçiler için, İtiraz Gönder, Fikri Mülkiyet Hak İhlali Bildir ve Kötüye Kullanım Bildir" seçeneklerinde hizmet vermektedir. Eğer Çinli bir tedarikçiden toplu sipariş verdiyseniz "Alıcı İçin" seçeneğine tıklayarak açılan sayfa üzerinden müşteri hizmetleriyle kolayca iletişime geçebilirsiniz.

Not: Alibaba Türkiye iletişim sayfası üzerinden bildireceğiniz şikayet, öneri ve sorularınız için İngilizce dil kullanmanız gerekmektedir.

Alibaba Türkiye'de Satılan Ürünler Neler?

Alibaba Türkiye sitesinde Çinli tüccarların satışa sunduğu milyonlarca farklı ürün çeşidi yer almaktadır. Tıpkı AliExpress sitesinde olduğu gibi aradığınız her şeyi en ucuz fiyata satın alabileceğiniz Alibaba.com online alışveriş sitesi, 30'un üzerinden kategori seçeneğiyle kullanıcılarına birbirinden farklı ürün seçeneği sunmaktadır. Alibaba Türkçe sayfasında yer alan ürün kategorileri arasında;

  • Tarım
  • Yiyecek ve İçecek
  • Giysi
  • Tekstil ve Deri Ürünleri
  • Moda Aksesuar
  • Saat, Takı, Gözlük
  • Araç ve Otomobil Aksesuarları
  • Bavul, Çanta ve Kılıflar
  • Ayakkabı ve Aksesuarları
  • Tüketici Elektroniği
  • Ev Aletleri
  • Güvenlik ve Koruma
  • Elektrik Ekipmanları ve Malzemeleri
  • Spor ve Eğlence
  • Hediyeler ve El Sanatları
  • Oyuncaklar ve Hobiler
  • Sağlık ve Tıp
  • Kozmetik ve Kişisel Bakım 
  • İnşaat ve Emlak
  • Ev ve Bahçe 
  • Işıklar ve Aydınlatma
  • Mobilya
  • Makinalar
  • İmalat Malzemeleri
  • Endüstriyel Parçalar ve Araçları
  • Kimyasallar
  • Enerji
  • Kauçuk ve Plastik
  • Ambalaj ve Baskı
  • Ofis ve Okul Malzemeleri
  • Servis Ekipmanları

Alibaba Türkiye toptan satış sayfasında yer alan ürün ve hizmet kategorileri yukarıda belirttiğimiz şekildedir. İşletmelere aradığı her şeyi bulma fırsatı veren zengin hizmet kategorisine sahip site, uygun nakliye masrafları ve tedarikçi indirimleri seçenekleriyle siparişlerinizi ülkenize kadar ulaştırmaktadır.

Alibaba Türkiye Alışveriş Nasıl Yapılır?

Alibaba alışveriş sitesi, 1999 yılında kurulan ve Çinli üreticileri uluslararası alıcılarla buluşturmak amacıyla faaliyet gösteren dünyanın en popüler çevrimiçi e-ticaret platformudur. Dünya üzerinde her geçen gün artış gösteren e-ticaret platformları, müşterilere dilediği zaman dilediği ürünü satın alma imkanı sunmaktadır. Uluslararası alanda dünyanın en büyük çevrimiçi parakendecisi olarak bilinen Amazon ve eBay firmalarının toplamından daha fazla müşteri ve satışa sahip olan Alibaba, dünyanın dört bir yanında ki aktif üyesiyle her geçen gün büyümeye devam etmektedir. Alibaba üzerinden alışveriş yapmak isteyen kullanıcıların "Alibaba Alışveriş Nasıl Yapılır?" adlı içeriğimize göz atmasını öneririz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum