Alibaba Para İadesi Nasıl Yapılır? Garanti ve İade Şartları

Alibaba müşterilerine en iyi hizmeti verebilmek adına Ticaret Güvencesine sahiptir. Ticaret Güvencesi kapsamında kullanıcılar satın aldığı ürünün para iadesi alabilmektedir. Alibaba para iadesi almak isteyen kullanıcıların yapması gerekenler..
Alibaba Para İadesi Nasıl Yapılır? Garanti ve İade Şartları

Alibaba para iadesi; her daim müşterilerinin arkasında olan  farklı bir politika izlemektedir. Mümkün olan en iyi hizmeti vermeyi hedeflemekte olan site, kullanıcılarına "Ticaret Güvencesi" kapsamında tam destek vermektedir.

Müşterilerine belirtilen şart ve koşullar dahilinde tam para iadesi vermekte olan Alibaba.com, ticaret güvencesi kapsamında kullanıcıların güvenli bir alışveriş gerçekleştirmesine olanak sağlamaktadır. Alibaba üzerinden toptan alışveriş işlemi gerçekleştiren ve para iadesi almak isteyen kullanıcıların izlemesi gereken adımları açıkladık. Alibaba iade politikası hakkında tüm merak edilenleri cevaplıyoruz! Dünyanın en popüler toptan alışveriş platformu Alibaba Türkiye sayfasına giriş yapmak için buraya tıklayınız.


Alibaba Para İadesi

alibaba-para-iadesi-nasil-yapilir.jpg

Alibaba üzerinden satın aldığınız ürün veya ürünlerin kalite standartlarına uymaması, teslimat sırasında hasar görmesi, teslimatın belirtilen sürelerde gerçekleştirilmemesi ya da belirtilen açıklamalara uymaması durumunda iade işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Alibaba üzerinden alışveriş yapan ve para iadesi almak isteyen kullanıcıların merakla beklediği iade işlemlerini adım adım anlattık. Satıcının Alibaba kural ve şartları gereğince belirtilen yasal gereksinimlere uyması gerekmektedir. Alibaba toptan sipariş güvenliği için Alibaba Güvenli Alışveriş İpuçları adlı içeriğimize göz atabilirsiniz. Alibaba toptan ürün siparişleriniz için para iadesi almak isteyen kullanıcıların izlemesi gereken adımlar;

1. Alibaba hesabınız üzerinden "Sipariş Listesi" bölümüne giriş yapın.

Alibaba'da anlaşmazlık açmak için ilk yapmanız gereken şey, "Sipariş Listesi" butonuna tıklayarak "Open a Dispute" butonuna tıklamak olacaktır. Bu buton, siparişiniz için anlaşmazlık açmanıza ve ürün iade işlemlerini başlatmanıza yardımcı olacaktır.


2. Anlaşmazlık formunu doldurun ve iade sebebini kanıtlayın.

Alibaba'da başarılı bir anlaşmazlık çözümü sağlamak için şikayetiniz hakkında doğru ve gerçekçi deliller bulundurmanız gerekmektedir. Tarafınızca Alibaba'ya gönderilecek olan kanıtlar, Alibaba nalaşmazlık ekibi tarafından incelenerek nihai kararın verilmesine yardımcı olacaktır. Alibaba anlaşmazlık çözümü için gerekli belegeler arasında;

  • Satın alma sözleşmesi veya imzalı fatura kopyası,
  • Ürün özellikleri hakkında belgeler,
  • Tedarikçinizle alakalı iletişim kayıtları (mesajlaşmalar, ürün görselleri, videolar vb.)
  • İşlem makbuzunun imzalı kopyası
  • Kusurlu malın resimli veya videolu görüntüsü

3. Tedarikçinin yanıtını bekleyin ve Alibaba destek ekibiyle iletişime geçin.

Alibaba siparişinizin tarafınıza belirtildiği sürede gönderilmemesi ya da kusurlu ürün gönderilmesi durumunda açtığınız anlaşmazlık süreci, tedarikçi tarafından maksimum 5 gün içerisinde değerlendirilmesi gerekmektedir. Eğer ki 5 gün içerisinde tedarikçiniz den herhangi bir dönüş veya mesaj almadıysanız Alibaba destek ekibiyle iletişime geçebilirsiniz. 

Alibaba ekibi, sipariş iptaliniz hakkında detaylı bilgi için tüm kanıtları ve şikayetleri iletmenizi isteyecektir. Ürünün belirtilen kalite standartlarına uymaması veya kusurlu gönderilmesi durumunda fotoğraflar ve videolar çekerek destek ekibine göndermeniz son derece etkili olacaktır. 


Alibaba Anlaşmazlık Şartları Nelerdir? (Open Dispute)

alibaba-para-iadesi-nasil-yapilir-001.jpg

Alibaba, Ticaret Güvencesi kapsamında tüm kullanıcıların %100 güvenliğini korumaya yönelik çalışmalar yürütmektedir. Ne yazık ki satın aldığınız mallar belirtilen sürede tarafınıza ulaşmadıysa ya da kusurlu ve kalitesiz bir şekilde gönderildiyse, anlaşmazlık açmanız gerekmektedir. Alibaba anlaşmazlık şartları arasında;
Eğer siparişi teslim aldıktan sonra Alibaba sipariş siteminde "Onayla" butonuna tıkladıysanız, sipariş makbuzunuzun onaylanmasından sonra maksimum 30 gün içerisinde anlaşmazlık talebinde bulunmanız gerekmektedir.

Alibaba İndirim Kuponu

Alibaba sipariş sisteminde "Onayla" butonuna tıklamadıysanız, bir kaç gün içerisinde ürünler hakkında ki şikeyetlerinizi anlaşmazlık yoluyla tedarikçinize belirtebilirsiniz. Eğer ki siparişinizi onaylamadıysanız, Alibaba bu işlemi manuel olarak gerçekleştirmeseniz bile otomatik olarak onaylayacaktır. Alibaba'da aradığınız ürünü daha kolay bulmanıza yardımcı olacak Türkçe web sayfasına ulaşmak için buraya tıklayınız. 

  • Hızlı Kargo: 15 gün
  • Hava Yolu: 30 gün
  • Deniz Yolu: 60 gün

Alibaba Garanti ve İade Şartları

alibaba-para-iadesi-nasil-yapilir-002.jpg

Dünyanın en popüler B2B alışveriş platformundan yapacağınız tüm alışverişleriniz, imalatçı ve ihracatçı firmalar tarafından garanti altına alınmaktadır. Satın aldığınız ürünlerle beraber tarafınıza gönderilen faturalar, aynı zamanda ürünlerinizin garanti belgesi yerine geçmektedir. Bu nedenle tedarikçi tarafından gönderilen ürün faturlarınızı atmamanız, doğru ve eksiksiz olarak saklamanız gerekmektedir. Alibaba garanti ve iade şartları arasında;

1. Hatalı Ürün Gönderimi

Alibaba'dan satın aldığınız ancak tarafınıza ulaştığında hatalı olduğunu fark ettiğiniz ürün ya da ürünleri fatura ve sipariş numaranızla beraber Alibaba'ya bildirmeniz gerekmektedir. Bunun öncesinde Alibaba tedarikçinizle iletişime geçerek teslimat sırasında bir sorun oluştuğunu ve tarafınıza yanlış ürün gönderimi yapıldığını söyleyebilirsiniz. Tüm görüşmelerin ardından tedarikçiniz iade gerekçenizi kabul ederek ürünleri geri iade etmenizi ve yeni ürün göndermeyi veya para iadesi yapmayı kabul edecektir. Eğer ki tedarikçiniz bu durumu kabul etmiyorsa Alibaba müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilirsiniz.


2. Cayma Hakkı

Çinli e-ticaret sitesi üzerinden satın aldığınız ürün veya ürün grupları için cayma hakkınız olduğunu unutmayın. Eğer ki satın aldığınız ürünün ambalajını açmadıysanız, kullanmadıysanız veya ürüne zarar vermediyseniz teslimat tairihinden itibaren maksimum 7 gün içerisinde iade gerçekleştirebilirsiniz. 

Alibaba iade işleminizi gerçekleştirmeden önce "iade nedeni, fatura numarası ve sipariş numarası" bilgilerinizi Alibaba'yla paylaşmanız gerekmektedir. Eğer ki alışverişinizi Alibaba Türkiye sayfası üzerinden gerçekleştiriyorsanız, Turkish Alibaba yetkilileriyle durumu paylaşmanız gerekmektedir. 

Not: İade edilen ürün tüm taşıma masrafları alıcı tarafından karşılanmaktadır.


3. Teslimat Sırasında Hasar Görmüş Ürün

Taşıma sırasında hasar görmüş ürünler, tedarikçiniz siparişlerinizi doğru ve eksiksiz gönderse dahi nakliye sırasında meydana gelen hasarları kapsamaktadır. Eğer ki ürünlerinizin sevkiyat sırasında hasar gördüğünü düşünüyorsanız siparişinizi kargo yetkilisi nezninde açarak kontrol etmeniz gerekmektedir. Siparişinizin taşıma sırasında zarar gördüğünü trespit etmeniz durumunda kargo firmasına tutanak tuttarak ürünü teslim almamanız gerekmektedir. 


4. Ürünün Kalite Standartlarına Uymaması

Alibaba siparişinizin belirtilen kalite standartlarına sahip olmaması durumunda veya ürünün görsellerde yer aldığı gibi tarafınıza ulaşmaması durumunda anlaşmazlık başlatabilirsiniz. Ticaret Güvencesi kapsamında gerçekleştireceğiniz alışveriş işlemlerinizde, tedarikçinin ticaret güvencesi limitini göz önüne alarak tam para iadesi alabilirsiniz.


5. Teslimatın Belirtilen Sürede Gerçekleştirilmemesi

Tedarikçinizle tüm anlaşmaları yapmanız ve artık siparişin gönderilme sürecini başlatmanızın ardından, Alibaba tedarikçiniz teslimat süresi hakkında bilgi verecektir. Eğer ki Alibaba siparişiniz tedarikçinin belirttiği süre zarfından tarafınıza ulaşmamışsa veya satın alma anlaşmanızda belirtilen sürede ürünleriniz gelmemişse iade işlemlerinden yararlanabilirsiniz.

Önerilen İçerik; Alibaba'dan Alışveriş Nasıl Yapılır?

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum