Alibaba'da Güvenilir Tedarikçi Nasıl Bulunur?

Alibaba, milyonlarca mağaza arasından en uygun fiyat seçeneğini bulabileceğiniz dünyanın en popüler e-ticaret platformudur.
Alibaba'da Güvenilir Tedarikçi Nasıl Bulunur?

Alibaba, Çin'deki üreticileri ve tedarikçileri bulmak için kurulmuş dünyanın en büyük arama motorudur. Alibaba, mağazalarda gördüğünüz "Made in China" etiketli tüm ürünleri bulabileceğiniz en kapsamlı alışveriş sitesidir.

Alibaba, dünyanın dört bir yanında hizmet vermekte olan güvenilir tedarikçilerden kaynak sağlayabileceğiniz popüler e-ticaret platformudur. Uzun süredir Alibaba'dan alışveriş yapan kullanıcılar üzerinde yaptığımız araştırmalar sonucunda Alibaba'da nelere dikkat etmeniz gerektiği ve doğru tedarikçiyi nasıl bulacağınızı araştırdık. 


Alibaba'da Güvenilir Tedarikçi Nasıl Bulunur?

Alibaba, dünyanın seri üretim evi olarak bilinen Çinli  tedarikçiler ve üreticilerden oluşan bir çeşit e-ticaret platformudur.  Dünyanın en popüler toptan alışveriş platformu Alibaba Türkiye sayfasına giriş yapmak için buraya tıklayınız.

Günümüzde hemen hepimiz mağazalarda satışa sunulan ürün gruplarının üzerinde "Made in China" ifadesini görmüş olmalıyız. Bu ifade, Çin'in dünya pazarındaki yerini göstermeye yetmektedir. Her şeyin düşük fiyata seri üretilebildiği bu ülkede, Çinli esnafların dünya piyasasına açılmasını kolaylaştıran bir e-ticaret platformunu da beraberinde getirmiştir.

Alibaba İndirim Kuponu

Not: Alibaba üzerinden alışveriş yapmak isteyen kullanıcıların "Alibaba Alışveriş Nasıl Yapılır?" adlı içeriğimizi incelemesini öneririz.


1. Altın Tedarikçisini seçin

Alibaba Güvenli Satıcı Bulma

Alibaba'da mağaza sahibi olan tedarikçiler, 3 farklı türe sahip profil hesabı oluşturabilmektedir. Bunlarda ilki Altın Tedarikçi, ikincisi Ticaret Güvencesi, üçüncüsü ise Değerlendirilmiş Tedarikçi profilleridir. Altın Tedarikçi; Alibaba'da mağaza açmak için belli bir ücret ödeyen ve bu işlemi senelerce gerçekleştiren satıcılardan oluşmaktadır. Her daim Alibaba'da ürün ararken "Gold Supplier" seçeneğini işaretlemeyi unutmayın.


2. Yanıt oranını kontrol edin

Alibaba Güvenli Satıcı Bulma

Alibaba üzerinden satın almak istediğiniz ürün veya ürün gruplarını aratırken, açılan mağaza profillerindeki yanıt oranlarını kontrol etmeyi unutmayın. Yanıt oranı; Alibaba'da yapacağınız aratma sonucunda açılan listenin hemen sağ tarafında yer almaktadır. Güvenli bir Alibaba satıcısının en az %70 yanıt oranına sahip olmasına dikkat edin. Bir tedarikçinin yanıt yüzdesi, alıcıların oranını göstermektedir. Eğer tedarikçinin yanıt yüzdesi düşükse, satıcının işini ciddiye almadığını ve kaliteli bir iletişim kuramayacağınızı göstermektedir. 

Not: Alibaba'dan güvenli bir alışveriş hakkında detaylı bilgi için "Alibaba Güvenilir mi? Nelere Dikkat Edilmeli?" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.


3. Tedarikçinin üretici olup olmadığını kontrol edin

Alibaba Güvenli Satıcı Bulma

Alibaba'da güvenli tedarikçi bulduğunuzdan emin olmanın bir diğer yolu, tedarikçinin üretici mi yoksa sadece bir satıcı mı olduğunu kontrol etmektir. Bunu öğrenmek için tedarikçinin profiline giriş yapmanız gerekmektedir. Eğer ürünleri satın almak istediğiniz mağaza bir üreticiyse, siparişlerinizi ucuz fiyata satın alabileceğiniz gibi ürün devamlılığını sağlamanız kolay olacaktır ancak ürünleri satan kişi yalnızca bir satıcıysa, ürünleri daha yüksek fiyata mal edeceğiniz gibi stoklarla sınırlı olacaktır. Bizim tavsiyemiz her daim üreticiden alışveriş yapmanız yönünde olacaktır. 

Not: Ürünü doğrudan üreticiden almanız, aracı tüccara ödeyeceğiniz komisyon miktarını ortadan kaldırmaktadır.


4. Doğrulanmış tedarikçiler olup olmadığını kontrol edin

Alibaba Güvenli Satıcı Bulma

Alibaba tedarikçi sayfasına giriş yaparak, satıcı hakkında birçok detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu bilgiler tedarikçinin orjinal olup olmadığını ve onunla iş yapmanın nelere mal olacağını kestirmenize yardımcı olacaktır. Alibaba'da tedarikçi sayfasına giriş yaparak tedarikçinin iş türü, adresi, kuruluş yılı ve Alibaba tarafından doğrulanıp doğrulanmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer satıcı Alibaba tarafından doğrulanmışsa, tedarikçinin diğer bilgilerini kontrol ediniz.

Not: Alibaba'dan daha güvenilir bir alışverişin sırları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız "Alibaba Güvenli Alışverişin İpuçları" adlı içeriğimize muhakkak göz atmanızı öneririz.


5. İletişime geçin

Alibaba Güvenli Satıcı Bulma

Alibaba tedarikçisiyle görüşmenin birkaç farklı yolu bulunmaktadır. Bunlardan ilki, bireysel tedarikçilerle doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Tedarikçiye göndereceğiniz mesajda kendinizi tanıtarak hangi ürünlerle ilgilendiğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. Öte yandan tedarikçinize  nakliye hakkında soru sorun ve numune talebinde bulunun. Görüşmenizi kısa, basit ve anlaşılır tutmaya özen gösterin.

Not: Alibaba ürünleri daha ucuz fiyata satın almak için "Alibaba Satıcısıyla Pazarlık Nasıl Yapılır?" adlı içeriğimize göz atmayı unutmayın.


6. Toplu sipariş öncesi numune teklif edin

Alibaba Güvenli Satıcı Bulma

Ürün grubunu incelediğiniz ve satın almayı düşündüğünüz tedarikçilerden numune talebinde bulunabilirsiniz. Alibaba üzerinden toptan sipariş verecek kullanıcıların kesinlikle yapması gereken bu işlem, ürünün kalitesinden tedarikçinin saygınlığına kadar tüm detayları görmenize yardımcı olacaktır. Eğer ki satıcı numune gönderme konusuna sıcak bakmıyorsa kendinize yeni bir tedarikçi bulmanızı öneririz.

Not: Alibaba Türkiye sayfası üzerinden toptan alışveriş işlemleri hakkında detaylı bilgi için "Türkçe Alibaba Toptan Alışveriş Rehberi" adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.


Alibaba Altın Tedarikçisi Nedir? (Alibaba Gold Supplier)

Alibaba Güvenli Satıcı Bulma

Bir şirketin altın tedarikçi statüsüne sahip olması, her daim iyi bir hizmet verdiği anlamına gelmesede genellikle güvenilir satıcıları içermektedir. Altın tedarikçi hesabı, mağazaların Alibaba'ya yıllık ödeyeceği ücret karşılığında alınmaktadır. Altın tedarikçi profiline sahip mağazalarda en önemli nokta, bu statüye kaç senedir sahip olduğudur. Alibaba'daki en iyi tedarikçiler genellikel birkaç yıldır altın tedairkçi statüsüne sahip profillerden oluşmaktadır. 

Not: Bir şirket, altın tedarikçi statüsüne ne kadar uzun süredir sahipse, o kadar güvenilirdir.


Alibaba Ticaret Güvencesi Nedir? (Alibaba Trade Assurance)

Alibaba Güvenli Satıcı Bulma

Ticaret güvencesi Alibaba tarafından sağlanan ücretsiz bir hizmettir. Bir çeşit alıcı koruması özelliğine sahip Ticaret Güvencesi, alıcıları sorumsuz ve sahtekar satıcılardan kormaktadır. Ticaret Güvencesine sahip Alibaba mağazalarından yapacağınız alışveriş işlemlerinde;

  • Siparişin belirtilen süre zarfında teslim edilmemesi,
  • Düşük kaliteli ürün gönderimi,
  • Sevkiyatı gerçekleştirilmeyen ürünler.

Ticaret güvencesi yukarıda belirtmekte olduğumuz durumlarda alıcıyı koruyarak satıcının para iadesi yapmasını zorunlu kılmaktadır. Eğer Alibaba'da doğru tedarikçiyle iletişime geçmek istiyorsanız, ticaret güvencesine sahip olduğundan emin olunuz. 


Alibaba Değerlendirilmiş Tedarikçi Nedir? (Alibaba Supplier Assessment)

Alibaba Güvenli Satıcı Bulma

Değerlendirilmiş tedarikçi, üçüncü kişiler tarafından denetlenmiş ve onaylanmış şirketleri içermektedir. Tamamen bağımsız kurumlar tarafından gerçekleştirilen denetleme işlemleri, üreticinin fabrikasında ve şirketinde yer alan tüm detayları raporlamaktadır. 

Değerlendirilen tedarikçi profiline sahip mağazalar, denetleme firmaları tarafından hazırlanmış rapor ve şirket bilgilerini kullanıcılarla paylaşmaktadır. Alibaba'dan ilk toplu siparişiniz için değerlendirilen tedarikçi profilini tercih edebilirsiniz.

Önerilen İçerik; Alibaba Nedir? Nasıl Çalışır?

Neoldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum